Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1876 / 23 / 0
Nikt Ci jednoznacznie nie udzieli odpowiedzi na twoje pytanie , z doswiadczenia wiem ze traumatyczne przezycia moga niezle namieszac w psychice jesli jestesmy po psychodelikach , przykładem może być PTSD który dostałem kiedyś po 4homipt , miałem z tym problem przez jakiś dobry rok jak nie więcej , stany lękowe wracały na każdym tripie . Ile ja sie z tym namęczyłem to szkoda gadać , naszczęscie od jakiego roku nawet 1,5 już wszystko jest OK , ale wydaje mi się ze wystarczyła ta jedna rysa na psychice która zostawiła trwały ślad i ze pewnego dnia owe zaburzenia mogą wrócić pod wpływem działania .
  • 156 / 2 / 0
tak jest, ja jak zrazilem sie do 2C-E po 30mg, za mocne efekty ukladu krazenia i od tamtad jedna probe miale po okolo miesiacu i teraz mam zapas substancji a nie ruszam bo boje sie o serce, minelo 9 miesiecy :/ przy innych tez boje sie o przyjemnosc fazy, ze moze byc za mocno na serce i cos bedzie nie tak
natomiast ostrzega się ludzi z niestabilna psychika, ja zauwazylem przy czestym uzywaniu psychodelików(2 razy na miesiac przez 2-3 miesiace) nakrecony jestem przezyciami i zyje w swoim swiecie, odlaczam sie od ludzi bo nie rozumieja moich przemyslen, uczucia przyjemnosci i radości którą upuszczam poprzez dobry humor i dowcipkowanie.
Tak czy siak bad trip u każdego wywołuję ślad na psychice przynajmniej poprzez pamięć o tym doświadczeniu
  • 589 / 1 / 0
Jeśli masz silną psychikę to efekty tego tzw. badcośtam potrwają góra dwa dni. Negatywnych skutków na przyszłość nie powoduje substancja, ona tylko sprawia, że wypływają na powierzchnię. Kiedy wypłyną, zachodzi pytanie, skąd się wzięły. Zapewniam, że nie z powodu przyjęcia czegoś tam. To tylko katalizator, trzeba było pomyśleć wcześniej - to raz, a dwa - może lepiej się stało, teraz już przecież wiesz.
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 156 / 2 / 0
leamas pisze:
Jeśli masz silną psychikę to efekty tego tzw. badcośtam potrwają góra dwa dni.
skutki porycia bani poprzez bad trip nawet szybciej mogą przejść, gorzej z pamięcią o nich, podejrzewam że swojego bada pamietasz, uraz do tego typu przeżyć jest poprzez pamięc o nich. Nie wymażesz tego, możesz mieć wyjebane na to
jednak zawsze przy wspomnieniu nerw porusza.
Ja natomiast ogółem po tryptaminach zauważyłem że jestem bardzo emocjonalny, tzn stałem się potulniejszy, na wspomnienia dla mnie ważne lub jakąś sytuację emocjonalną wewnętrznie szybko mi napływa taka dziecięca miłość, łzy.
Oglądam film co 3 lata temu bym go nie patrzył wcale i jakaś scena, siedze i staram sie nie rozpłakać bo głupio przy domownikach. Poważnie wyjęły moją wewnętrzną stronę na wierzch, chyba dojrzałem bardziej, nawet za bardzo ;]
  • 589 / 1 / 0
Nigdy go nie miałem.
Może i dojrzałeś, teraz dojrzej do siebie.
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3127 / 27 / 0
porto pisze:
leamas pisze:
Jeśli masz silną psychikę to efekty tego tzw. badcośtam potrwają góra dwa dni.
skutki porycia bani poprzez bad trip nawet szybciej mogą przejść, gorzej z pamięcią o nich, podejrzewam że swojego bada pamietasz, uraz do tego typu przeżyć jest poprzez pamięc o nich. Nie wymażesz tego, możesz mieć wyjebane na to
jednak zawsze przy wspomnieniu nerw porusza.
Ja swoje oba bad tripy (po 2 latach) wspominam z uśmiechem na twarzy i rozumiem konieczność ich wystąpienia w tamtym okresie, po prostu przyśpieszona wycieczka po swoich mentalnych syfach, konieczna dla możliwości "pójścia dalej". Dużo łatwiej sobie wszystko upchać w głowie, gdy każde doświadczenie traktuje się jako lekcję / okazję do nauczenia się czegoś o świecie i o sobie, bez dzielenia na dobre i złe.
High, how are you?
  • 589 / 1 / 0
Nie ma podziału na dobre i złe, sam kształtujesz wszystko. Teraz już to wiesz.
  • 156 / 2 / 0
To że się przytrafił nie znaczy że ma na mnie jakiś negatywny wpływ, tez kumplowi wspominając o tym i jak powstał to mam nawet ubaw, choć osobiście było to na tyle emocjonalne że pamiętam i będę pamiętać. Nie żebym robił sobie z tego powodu schizy, chore wkrety. Doświadczenie to tak jak pierwszy rower na komunie, pierwszy seks itd. Takich rzeczy się nie zapomina a z czasem to nawet te złe chwile sa zabawne gdy już w nich nie tkwimy.
  • 589 / 1 / 0
Z tego co piszesz, masz zachwianą psychikę, bez urazy.
  • 156 / 2 / 0
wywnioskowałeś to na podstawie tematu i tego że pisze o bad tripie? Czy po tym że odłączyłem się od kolesiostwa i poświęcam swojemu celowi i rodzinie, wolę cieszyć się z tego jak żyję według własnej woli bez braku zrozumienia znajomych. Moje grono nie sięga po psychodeliki i ich wiedza nie różni się od społecznej.
Tobie bt się nie przytrafił, nie masz porównania. Masz natomiast jakiś jeszcze dar poza uświadamianiem innych?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.