Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 459 / 3 / 0
Kratom na początku działania daje fajny euforyczny zatsrzyk energii przez godzinę może potem ze 2 sedacji. Indo działa trochę dłużej, thai i malaysian są bardziej pobudzające IMO. To z moich obserwacji.
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 1179 / 124 / 0
@amorescu9, mnie na ten przykład taka sedacja też kręci. Ale nie ona jest najfajniejsza w kratomie. Najfajniejsze jest takie fajne ciepełko i uczucie, jakbyś był zakochany, czy taki "miniorgazm" i wszechogarniająca beztroska :D
Dużo zależy od odmiany i od przyjętej dawki i od wielu innych czynników.
Mówisz "subdrug" - może być i subdrug. MJ na ten przykład wzmacnia ww. przeze mnie efekty do potęgi n-tej :D
Jak ktoś jest wjebany w mocniejsze opioidy/opiaty to pewnie kratom nie zrobi niego większego wrażenia.
-----------
Wygląda na to, że nie będzie mi już dane zarzucać kratomu. Z tego co piszecie wszędzie mają jakieś gówno, a nie kratom, szkoda :'(
EDIT
Fusy też powinno się zjadać. Można też jeść proszek na sucho i zappić ciepłą wodą. I koniecznie na pusty żołądek.
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2009 przez mniemanolog, łącznie zmieniany 2 razy.
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
  • 164 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: amorescu9 »
Najfajniejsze jest takie fajne ciepełko i uczucie, jakbyś był zakochany, czy taki "miniorgazm" i wszechogarniająca beztroska
Tank ju Mister. Tego własnie nie ma. A ja robie wszystko wedle procedur. :-/
No dobra zeżre tą resztę . Przeciez dziecku nie dam.
  • 1179 / 124 / 0
@amorescu9, ja bym dopalił na Twoim miejscu. Tylko nie za dużo. Zadziała wtedy tak jak powinno zdziałać. I nie ma chuja we wsi ;]
  • 199 / / 0
Też macie problemy z zaśnięciem i abstrakcyjne myśli po położeniu się spać ? Dziś do 3 nie moglem zasnąć, turlalem sie jak pojebany i mialem poschizowane myśli po przyjęciu 6g Bali w ciągu dnia.
  • 2129 / 27 / 0
Ja, przy dwóch pierwszych próbach z kratomem miałem podobny stan- nie mogłem zasnąć i miałem takie dziwne rozkminy, jak już końcu zasnąłem to śniły mi się przez całą noc jakieś koszmary. Potem już się to nigdy nie powtórzyło.
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 1472 / 26 / 0
Dobry ten Kratom :-D aż się dziwię ,że nie zdobył takiej popularności cut - źródło /łysy jak chociażby Szałwia czy Mieszanki Ziołowe

Najpierw stymulacja chęć do pracy itd a póżniej ta euforia miłe ciepełko i uczucie jak ktoś pisał zakochania się i ten cały chillout

I to był w przypadku Kratomu tylko 4g exstrat X15 i pomyśleć co się może dziać przy np 10 g Thai

Kratom ma potencjał uzależniający i wciąga,bardzo chcesz przeżyć jeszcze raz tą fazę,dużo bardziej niż w przypadku innych używek
Uwaga! Użytkownik zycie ponad wszystko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 585 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: hitori »
ja po tygodniu stosowania kratomu zauwazylem lekkie do niego przyzwyczajenie (no dobra uzaleznienie)
mam dosc wazne pytanie:
czy kratom w formie proszku przechowywany w temperaturze pokojowej traci swoje wlasciwosci?
.
  • 199 / / 0
Raczej nie, gdy miałem 250g proszku Bali konsumpcja zajęła mi około pół roku i nie zauwazylem żeby był słabszy.
  • 273 / / 0
teoretycznie tak, bo 7-hydroksy-mitragynina dosc latwo sie rozklada pod wpływem tlenu atmosferycznego, ale z praktyki to widac roznie jest. Duzo zalezec bedzie od stopnia zmielenia i sposobu przechowywania (im mniej powietrza i swiatla, tym lepieJ)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.