Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 415 / 54 / 0
@tajemniczy25 @Pracz6Szop6Pracz Osobiście polecam SNRI - wenlafaksyna. Przez pierwsze trzy tygodnie nie ma poprawy, dopiero potem poczułem się lepiej i narastało to z tygodnia na tydzień. Przedtem sprawdziłem dwa leki jednak ich nazwy nie pamiętam. Wszystko zależy od tego dlaczego masz problemy oraz od czego one pochodzą.

Sprawdźcie czy lek na Was działa! Być może konieczna będzie zmiana tak jak w moim przypadku.
  • 31 / 5 / 0
Mariusz nie cytuje Cię bo mam nadzieje, ze twój post będzie jeszcze nad moim.
co do leków to przyjmowałem Venlafaxine czyli venlafaxinum. Ilości około 150mg i z tego co mi wiadomo na ta sama chorobę. wtedy widziała znaczna poprawę, chęci do zżycia, zadowolenia ogólnie jak brałbym bardzo małe dawki MDMA codziennie które pozwalają mi
pracować, uczyć się i myśkeć racjonalnie wtedy myślałem, że ro najlepszy lek. podczas leczenia psychiatrycznego doszło do tego, że odstawiono mi te leki. sądze, też, że zażywanie je razem z kartelem nie jest dobrym rozwiązaniem. porozmawiam o tym z lekarzem.
  • 190 / 33 / 0
Biore obecnie 100mg sertraliny, odstawiam pregabaline. Choruje na Depresje i OCD, możliwe że mam też coś w stylu ptsd
Ktoś mi powie w jaki sposób sertralina działa na hormony? Bo rozbierzne informacje na ten temat są w internecie.
Podbija to prolaktyne? Na testosteron to wpływa?
Biore do tego magnez i witaminy, coś jeszcze warto dorzucić z suplementów?
I czy jak odstawie pregabaline którą brałem 2x150mg/doba z dnia na dzień może mieć to wpływ na działanie antydepresantu?
Już nie wiem sam czy powinienem brać ten lek czy nie, niby jest jakaś poprawa ale niewielka
  • 975 / 179 / 0
@mariusz9984 brałem wenlafaksyne pół roku i na chęci,napęd jest mega bo ćwiczyłem systematycznie,czytałem książki.Taka wewnętrzna chęć rozwijania się ale działania przeciwlękowego nie uświadczyłem.Chociaz może to wina pregabaliny która brałem wtedy z wenla.Jak dulo nie zaskoczy to pomyślę nad powrotem do wenli.
  • 501 / 18 / 0
@Zniszczony34
sertralina nie wpływa na prolaktyne . Działa troszkę na dopamine . Na mnie już 100 mg działo na dopamine
  • 5198 / 918 / 0
Siema. Jakby ktoś chciał na ldn wejść to mam namiar na doktorka bezplatnie.
Ja dziś pierwsze 5 mg zapodaje w asyscie duloksetyny.
Mam dosyć pozytywne nastawienie.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 14 / 5 / 0
Cześć, pewnie głównie przez branie od 14 roku życia amfetaminy (23 lata, niestety zmarnowana młodość)nasila mi się jeszcze bardziej nerwica(?) Z którą miałem problemy od dzieciaka, nie ćpając, sytuacje stresowe powodowały u mnie od małego coś typu fight or flight (Przyspieszona nagle akcja serca, ucisk w żołądku, wzrok bardziej jak po stymulantach niż trzeźwy) Aktualnie nie wiem co ze sobą zrobić, oczywiście nie jestem psychiatrą aby sobie pisać diagnozę, lecz mam problemy z nerwicą natręctw, czasem jakaś błahostka o której nikt ze znajomych nie będzie pamiętał wyolbrzymia mi się w myślach jako coś wstydliwego, przypałowego i nie mogę tego wyrzucić z głowy, myślę o tym mimo, że wyrzuciłbym to w niepamięć. Nie umiem też docenić samego siebie, mimo iż wiele osób docenia mnie jako osobę inteligentną to sam sobie w jakiś sposób nie potrafię się tak postrzegać, hipokryzją wydaje mi się uważanie się jako osoba inteligenta. Nie wiem co ze sobą począć dalej w życiu, psychiatra?
  • 1974 / 525 / 0
Psychiatra, nic złego.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 4 / / 0
SNRI
Nieprzeczytany post autor: BG9 »
Siemanko.
Czy mógłby ktoś w prosty sposób opisać interakcje SNRI (wenlafaksyna) z substancjami psychoaktywnymi ?
Czy zażycie czegoś od czasu do czasu może wyrządzić bardzo duże szkody, czy też nie powinno się mieszać w ogóle 🤔

Przeniesiono do wątku ogólnego — CATCHaFALL
  • 975 / 179 / 0
@BG9 jakie konkretnie substancje masz na myśli?może dojść do zespółu serotoninowego,zepsucia kuracji lekiem(resetu leku),substancje mogą nie działać wgl lub będą bardzo osłabione odczucia
ODPOWIEDZ
Newsy
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.