Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 657 / 173 / 0
Ciekawe co byśmy robili gdyby nie S-Lab? Można sporo narzekać, jednak od miesięcy ratują całą sytuację na rynku. W dodatku zapodają legendarne odmiany. Niech by jeszcze kostkę wprowadzili jak w Niemczech i będzie całkiem gitówa albo og kush.
  • 1941 / 315 / 0
@RafalKoral a co od S labu jeszcze mamy poza jackiem? Ta indica Mango to S-lab, tak?
Wiesz jak z dostępnością Blueberry bo ostrzę pazurki :mniam:
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 657 / 173 / 0
Jeszcze jest Pink Kush, tak samo jak Mango bardzo przyzwoita indica. I bardzo dobrze, że są możliwości, różne odmiany, szczególnie jak są takie braki jak obecnie oraz ewentualnie dla zdrowej odmiany. Jeśli jednak rozchodzi się o jakość oraz moc to wciąż Aurora 20 nie ma sobie równych i jest to zdecydowanie numero uno w całym segmencie MM. Nie próbowałem jeszcze tego Blueberry od Tilray ale zakładam, że będzie słabsze skoro to 18% choć kto wie, najważniejsze są terpeny które określają profil działania, ludzie jednak bardzo chwalą. Nowe dostawy mają trafić do aptek w przyszłym tygodniu, tak jak zapowiadali po 20 marca.
  • 1941 / 315 / 0
Też uważam a20 za nr1 (oczywiście PÓKI CO- bo co rusz wchodzą nowe odmiany, luksus). Także odnośnie 18% bluebery- nie sugerowałbym się %, bo a22 ma więcej ale każdy potwierdzi, że a20 ma mocniejsze działanie/ "mocniej kopie"
  • 657 / 173 / 0
Ta A22 to ponoć jest światowy kosiarz, zaliczana do 10 najmocniejszych odmian świata. Legenda. Nigdy nie próbowałem, raczej unikam sativ ale może kiedyś się skuszę. Tak samo jak i na Blueberry (wiem że to co innego bo to akurat indica więc dla mnie rzecz docelowa), tym bardziej gdy słyszy się tak dużo dobrego o tych nowych odmianach.
Co do S-Labu to śmiało można popróbować zarówno Pink jak i Mango, obydwie świetne i polecam. Profil działania bardzo podobny do A20 choć oczywiście nie tak siła i nie ta moc, obywa się także bez psychicznych rokzminek, czysty relaxing i eufo. Jeszcze ten nowy Jacek z Hrubieszowa bardzo kusi ale to człowiek musiałby być milionerem by wszystko ogarnąć hehe. Może kiedyś, nie wszystko na raz.
  • 480 / 73 / 0
@RafalKoral na każdego inaczej działa odmiana. Ja bym powiedział, że a22 to najsłabsze zioło jakie paliłem. Dwie wbity i ledwo co czuje. Mocniej na mnie działa już te 8% od canopy growth. Aurora 20 to najsilniejsze zioło w mojej ocenie, odcina nogi.
  • 1941 / 315 / 0
18 marca 2023RafalKoral pisze:
Ta A22 to ponoć jest światowy kosiarz, zaliczana do 10 najmocniejszych odmian świata. Legenda
Tak, też o tym czytałem. W sumie potwierdzam, mocniejszej sativy nie paliłem od GTH. Ja ogólnie sativ unikam, ale aurory 22 spaliłem z 50g lekko więc...No polecam %-D
Co do S-Labu to śmiało można popróbować zarówno Pink jak i Mango, obydwie świetne i polecam.
Dziś byłem w randomowej aptece i z czystej ciekawości spytałem o dostępność aurory. Brak, mieli za to "18% od S-Lab'u" kojarzysz czy to jest może to Mango?
Właśnie spaliłem bonio aurory 20 i mnie mocno zmiotło z planszy, tak btw. LA Confidental nigdy nie zawodzi, nigdy się nie nudzi. Mam nadzieję, że następna odmiana (bo podobno mają zmienić straina) będzie godnym następcą.
  • 10 / 1 / 0
orientuje się ktoś kiedy można sie spodziewać w aptekach Aurory 20?
  • 605 / 156 / 0
@aurora20
Receptę wypisują na S-Lab 18% i co trafisz w aptece to loteria, chyba że można spytać farmaceuty co mają dostępne i wybrać. Trzeba patrzeć na numer serii (Lot): jeżeli w ciągu znaków jest PK, to Pink Kush, jeżeli MK to Mango Kush. Ja w sumie nie pytałem, bo szedłem po to na kacu i mi się nie chciało zbytnio tego sprawdzać na miejscu.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 510 / 110 / 0
Jeszcze jest GSC (girl scout coś tam) oraz chyba JH (jach herrer).

Mam GSC i jest całkiem dobre, ale aurora 20 i 22 lepsze
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.