Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 25 / 4 / 0
@zburzony a Twój lęk jest napadowy?
  • 3234 / 549 / 0
08 listopada 2022flaner pisze:
@pomasujplecki przepisali Ci paro na depresję? Towarzyszyły Ci przy tym stany lękowe? Mnie przepisali paroksetynę ze względu na ataki paniki, które wysunęły się poniekąd na pierwszy plan, ale to chyba nie jest najlepszy wybór dla samej tylko depresji. Ataki paniki ten lek skutecznie eliminuje, na lęk społeczny działa dość dobrze, ale nastrój mam strasznie chujowy. To trochę tak, jakby życie było na wyciągnięcie ręki, a jednak nieosiągalne dla mnie. Profil działania wenli mnie bardzo intryguje, ale boję się nawrotu stanów lękowych na niej i zwiększonej nerwowości.

Miałem takie same odczucia.
Co do wenli polecam spamilan na noc, redukuje lęki cały dzień tylko trzeba go parę dni pobrać. Na problemy ze snem ketrel 25mg jest niezawodny.

Zawsze możesz mieć awaryjnie tabletkę alprazolamu ale to chujostwo ma duży potencjał uzależniający.
Spróbuj jeszcze ewentualnie kloranxen 10 mg jedna lub dwie kapsułki pod język. On tak bardzo nie uzależnia.

Mi się wydaje ze sam Spamilan w zdrowy sposób zredukuje lęki, mi pomógł po paru dniach przy ataku nerwicy, która jak wiadomo jest stanem ciągłym i bardzo nie przyjemnym.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1532 / 241 / 0
@flaner nie, u mnie to zawsze był taki lęk ciągły plus zwłaszcza lęk społeczny ale na przykład nigdy nie miałem ataku paniki.
  • 785 / 16 / 0
Wjeżdżam na wenle 300mg
  • 501 / 18 / 0
@tajemniczy25

Właśnie mi tego brakowało też. Ale wenla super na depresje.

@flaner

Ja też biorę na lęki i mam te same odczucia co Ty.
Teraz mam diagnozę organiczne zab depresyjno - lekowe i paro działa ale nie tak jakbym sobie życzył.

Też jeste
  • 960 / 176 / 0
@PeTek89 mi kiedyś psycho chciała dodać do wenli 20mg paro właśnie na lęki ale branie dwóch antydepów jednocześnie które walą dość mocno po sero to ciekawe jak z zamuleniem.
  • 1532 / 241 / 0
@tajemniczy25 ja biorę właśnie wenlafaksynę i paroksetynę (225 i 20 mg) i czuję się zajebiście, zero lęku, dobry nastrój, żadnej zamuły, mało śpię ogólnie i z przerwami ale to jedyny problem. Brałem już kilka różnych combo dwóch antydepresantów i to jest chyba dla mnie najlepsze. Momentami mam tak dobry nastrój że aż prawie glupawki dostaję i cieszę twarz bez powodu.
  • 3455 / 555 / 2
Na mnie już 150 noe działa musi być ponad 300 wtedy coś czuję jem wenle od roku....
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3234 / 549 / 0
Wg magików. Czas zmienić na inny.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 960 / 176 / 0
@zburzony ja do końca listopada pobiorę duloksetyne jak nie zaskoczy to robię przerwę od leków żeby w święta po trzech latach abstynencji zrobić odskocznię od tego wszystkiego.Po nowym roku też planuje powrót do wenli bo antydepresyjnie to dla mnie najlepszy lek może w combo z paro żeby tłumiło lęki
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...