Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 27 / / 0
jestem jeszcze młody i mnie internistka powiedziała że estazolam jest dla starych babć które się w życiu już wyspały
Uwaga! Użytkownik samdobretopy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3577 / 582 / 1
Wawi112 pisze:
Heh kurwa, wystarczy trochę pomyśleć. Ja mam pewną jedną śpiewkę na którą w 10/10 przypadków normalny internista pisze benzo jakie chce i pyta się ile paczek ;) Pogłówkujcie trochę. Pierdolenie o lękach zazwyczaj nic nie da ;) Trzeba do tego podejść psychologicznie. Tak, żeby lekarz był przekonany, że wypisując Ci te recepty i coś jeszcze ( mała podpowiedź) Ci serio pomaga :))) No i elegancki wygląd, dobra koszula itd bardzo pomagają, ale sukcesem jest te kilkanaście zdań, które mnie nigdy nie zawiodło ;) Zastanawiam się czy powiedzieć, ale skoro ja dopracowałem sposób idealny to każdy z Was może :>
Pathetic: "Witam doktora, poproszę 2 opakowania realnium. A oto stopięćdziesiąt złotych, do zobaczenia za miesiąc."
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 223 / 30 / 0
up hehe tak też można, ale ja mówię o darmowym sposobie ;)
"I że nie ma dróg bez przeszkód lecz o tym pewnie wiesz już
Wszystko wesoło jest jak obiad u teściów
I jak dostajesz wpierdol kopią od razu w sześciu.."

Comfortably Numb

wawi112 vol2.
  • 4807 / 267 / 0
samdobretopy pisze:
jestem jeszcze młody i mnie internistka powiedziała że estazolam jest dla starych babć które się w życiu już wyspały

To samo można powiedzieć o innych benzodiazepinach. Słyszałem w aptece kilka komentarzy, że Alprazolam to lek dla staruszków.

Lekarze i farmaceuci zawsze będą krzywo patrzeć na młodych ludzi którzy chcą się zamulić benzosami, to nienaturalne.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 619 / 45 / 0
A wie kto może o co mogło chodzić interniscie, gdy wypisal mi receptę na afobam i powiedział "gdyby były jakieś problemy w aptece z realizacją recepty to tutaj ma Pan mój numer".
Dlaczego niby apteka miałaby mi robić jakieś problemy jak mam receptę?
  • 4807 / 267 / 0
Może strasznie brzydko napisał...
  • 619 / 45 / 0
To był wydruk :p
  • 4807 / 267 / 0
No nieważne, z tego co wiem apteka nie może robić żadnych problemów z realizacją, może Twój doktor ma specyficzne poczucie humoru lub daje znać że kończy się jego łaskawość.
  • 619 / 45 / 0
Byłem u niego pierwszy raz, a to co mówił nie brzmiało jak żart :P
Nadal nie wiadomo o co mu chodziło ;o
  • 37 / 1 / 0
Wg. mnie tak jak wspomina TheLight. Konował sugerował Ci, że przepisał raz i więcej raczej tego nie zrobi. Pokapował się, że potrzebujesz rekreacyjnie :)
"... przeszłość tworzyli mężczyźni, ale przyszłość tworzą Kobiety... "

CH3-CH2-OH
ODPOWIEDZ
Newsy
Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.