Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1107 / 52 / 0
Osobiście po AM 2201 mam straszliwe gastro, gdy paliłem AM przestawiłem sie na system min 12 posiłków dziennie
Mam to samo. Zgrało się to u mnie z zakończeniem naprawdę długiego ciągu na kocie i waga skoczyła niemiłosiernie.
Chuj na kaczych łapach
  • 2814 / 14 / 0
JohnyHa pisze:
Wystarczyło napisać, że syntetyki się do tego nie nadają ;-)
Są opisane w literaturze nadające się związki z grupy kannabinoidów. Właśnie takich najczęściej poszukuje się w badaniach, a stara się zredukować działanie niepożądane w postaci "poprawionego nastroju".
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 157 / 1 / 0
Na sen AM-2201 się zupełnie nie nadaje.
  • 291 / 1 / 0
Eh przydałoby się coś nowego w polskich sklepach. AM-2201 i JWH-307 już mi się przejadły i póki co daję sobie z nimi spokój. AM działa na mnie kilka do kilkunastu minut, później jest już tylko zmuła. JWH też już dużo krócej niż na początku i słabiej. Niezależnie od dawki nie mogę się już nimi przyjemnie zjarać.
  • 744 / 29 / 0
dokładnie. Boję się, że niedługo to jednak nic nie będzie.
Spoiler:
Maybe the Chinese were using second class citizens as guinea pigs for the initial human trials of their new drugs.
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
  • 178 / 6 / 0
:rolleyes: Z punktu widzenia przedsiębiorcy musimy czekać na delegalizację która według przewidywań, patrząc wstecz powinna nastąpić w ciągu pół roku, 1 roku. Nikt nie wie.
  • 156 / 2 / 0
broń boże a to dlatego ze teraz znów pójdą na ogień substancje które są w menu większości sklepów a acodmt to unikat, aż kurwa bardzo szkoda było by. Po prostu sprzedawcy zaopatrzyli by się w coś nowego a nie nabijali kasę na coraz większej tolerancji kupujących.
  • 749 / 86 / 0
Próbował ktoś mieszać syntetyki z antagonistami CB1?
Na BL jest dyskusja o tym, lecz nic z tego sensownego nie wynika.

http://www.bluelight.ru/vb/threads/5657 ... Tolerance.

Podanie niewielkiej dawki naltrexonu wraz z morfiną blokuje powstawanie tolerancji na opioidy. Z racji podobieństwa miedzy receptorami opioidowymi i kanabinoidowymi pojawia się podejrzenie, że to samo można zastosować z kanna.

W bace znajduje się antagonista CB1(THCV) i możliwe, że to on powoduje bardzo powolne rośnięcie tolerancji na mj.

O ile mi wiadomo to kurkumina jest antagonistą CB1. Być może kilka gram curry dziennie załatwi sprawę tolerki na kanna.
  • 336 / 4 / 0
JohnyHa pisze:
Próbował ktoś mieszać syntetyki z antagonistami CB1?
Na BL jest dyskusja o tym, lecz nic z tego sensownego nie wynika.

http://www.bluelight.ru/vb/threads/5657 ... Tolerance.

Podanie niewielkiej dawki naltrexonu wraz z morfiną blokuje powstawanie tolerancji na opioidy. Z racji podobieństwa miedzy receptorami opioidowymi i kanabinoidowymi pojawia się podejrzenie, że to samo można zastosować z kanna.

W bace znajduje się antagonista CB1(THCV) i możliwe, że to on powoduje bardzo powolne rośnięcie tolerancji na mj.

O ile mi wiadomo to kurkumina jest antagonistą CB1. Być może kilka gram curry dziennie załatwi sprawę tolerki na kanna.
Jestem w tym temacie zielony ale z racji podobieństw wynika, że używanie opio może teoretycznie podbijać tolerancję na kana a z kolei, zażywanie curry zbijać? 8-)
  • 749 / 86 / 0
W jaki sposób opioidy mogą powodować wzrost tolerancji na kannabinoidy? Tolerancja na opioidy nic nie ma do tolerancji na kannabinoidy. Po prostu ze względu na podobieństwo między tymi receptorami zastosowałem analogię.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.