Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3309 / 22 / 0
Jak "boli" (bo sama wątroba nie boli, tylko może sięopierać o coś innego), to idź do lekarza, bo to już zły objaw. Lepiej iść teraz, niż później gdy będzie za późno. Będziesz spokojnieszy, bo będziesz wiedział co jest, no i jeśli coś jest, to może da się coś poradzić. Czas działa na niekorzyść.
sqrt(666)
  • 1196 / 10 / 0
Nic Ci nie jest. Tyle to jest w źle przyrządzonym roztworze antka, więc z wątrobą wszystko OK.

Lekko się strułeś, stąd te mdlości i rzyganie (miałem tak wiele razy po łączeniu z alko w ten sam dzień).
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3309 / 22 / 0
Tylko weź pod uwagę, że paracetamol+alkohol to nie to samo co sam paracetamol. To jest potencjalnie śmiertelny miks i wcale dużo paracetamolu wtedy nie trzeba. Nie mów, że wszystko OK nie mając badań tego człowieka przed sobą! Chcesz mieć na sumieniu kogoś? Lepiej, żeby zrobił badania, jeśli oczywiście będzie chciał, niż żeby słuchał magika, który przez internet odczytuje stan wątroby.
sqrt(666)
  • 381 / 12 / 0
Czuje sie juz dobrze i wszystko wrocilo do normy. Zgodnie z zalezeniami Zielenia zjadlem sporo ACC max ktory ponoc odtruwa z paracetamolu. W tymgodniu bede podpisywal umowe o prace, wiec i tak wysla mnie na badania, zobaczymy co wyjdzie
Nie laczylem z duza iloscia alko, ok 2 piw
  • 1098 / 7 / 0
Rozpuszczalnosc paracetamolu to: 0.1-0.5 g/100 mL at 22 C mg/mL (20 °C)

Wiec nawet jak zrobicie to w goracej wodzie, to zatrucie jest niemozliwe.. Chyba, ze robicie to w 3 litrach.. Ja nie przekraczam 30ml na 600mg kody.
  • 3901 / 563 / 0
Chyba masz złe dane..Rozpuszczalność to az 1.4g /100ml w 20 stopniach

Dodatkowo masz w antku substancję zwiększającą rozpuszczalność paragówna! poliwidon?

To dużo i na pewno można się zatruć, jesli uzywa się duzych ilosci wody, w dodatku goracej..
zresztą nieraz ktos pisał o mocnym bólu brzucha.

Wydaje mi się, ze userd, ale nie tylko..
  • 1196 / 10 / 0
Co jak co, ale mocniejsze bóle bebechów wywołuje thio (sulfogwajakol).
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1098 / 7 / 0
Faktycznie, w 100ml rozpusci sie dokladnie 1278mg w 20 stopniach.. Ale nawet te 1.2g na 100ml to jest malo.. Obnizasz rozpuszczalnosc niska temperatura i mala iloscia wody.. W dobrze przefiltrowanym produkcie napewno nie ma wiecej niz 1g.

Inna sprawa jak ktos wpierdala taki 1g dziennie przez dlugie miesiace
  • 3901 / 563 / 0
Ugh pisze:
Co jak co, ale mocniejsze bóle bebechów wywołuje thio (sulfogwajakol).
to pewnie i racja, ale zwykle boli tych, ktorzy nie zapijają colą.. cola jednak ladnie neutralizuje

mnie przez tyle lat zarcia thio w ciagach tylko raz bolal brzuch, za pierwszym razem i to wtedy, gdy popilem fantą. takze albo organizm trzeba "przyzwyczaic" (trochę na pewno) albo to zasluga coli albo jestem cyborgiem :-)
  • 413 / 5 / 0
chyba zasługa coli, bo tez wcinam thio w ciągu zapijając colą i jest ok, żadnych dolegliwości ze strony bebechów.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.