Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 1196 / 10 / 0
Prawie 30zł, za niecałe 180mg dihydro. Ekonomia jak nic. Było co-codamol kupić lub coś podobnego, wyszło by z 3-4 razy taniej.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 9 / 0
za ta cene powinienes dostac najwieksze opakowanie 32tab = 240mg dhc
  • 5 / / 0
Zdecydowanie cenowo przegrałeś, bo dwa opakowania po 60 szt. 120 mg dihydrokodeiny w tabletkach DHC Continus kosztowały mnie niewiele ponad 80 PLN, jedynie co było potrzebne to recepta z literką P... właśnie testuje 360 mg celem zapoznania się z substancją. Kodeina otrzymana z ekstrakcji z antidolu na mnie nie specjalnie działała w dawkach 400 mg, ekstrakcje przeprowadzane były prawidłowo, łykałem wtedy buproprion jeżeli to mogłoby mieć jakiś wpływ. A teraz poznaje co to za substancja... wypowiem sie bardziej jak poznam ;-)
  • 791 / 7 / 0
bupropion ma zdecydowanie wplyw na dzialanie kody jako inhibitor cyp2d6
na dhc ma duzo mniejszy gdyz dhc nie jest stricte prolekiem jak zwykla koda
milych nodow ;)
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
luminal_100
  • / / 0
w tym roku takiej recepty z literką p już bys nie Wybral bo ponoć w tym polu choroby przewlekłe nie można nic pisać ja tak mialem napisane i moglem wybrac tylko na sto procent
  • 1 / / 0
Brał to już ktoś z mxe w celu wzmocnienia? Sytuacja analogiczna jak w przypadku kodeiny?
Uwaga! Użytkownik d52ffwv7 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 189 / 3 / 0
tutis88 pisze:
w tym roku takiej recepty z literką p już bys nie Wybral bo ponoć w tym polu choroby przewlekłe nie można nic pisać ja tak mialem napisane i moglem wybrac tylko na sto procent
teraz w tym polu wpisuje sie BZ co oznacza bezpłatnie, wie ktos może czy dhc na BZ czyli dawniej na P czy dalej jest za darmo czy też trzeba coś płacic (tak jak sie stało w przypadku bupry gdzie kiedys na p byla za darmo a teraz najmocniejsze plastry na P kosztują 110zł
  • 3205 / 176 / 0
Witam, ma ktoś może coś nowego odkrywczego na temat syntezy DHC -- > DHM? Ewentualnych zamienników trudniej dostępnych substratów potrzebnych do reakcji?
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3214 / 391 / 0
Nie wiem czy to będzie odkrywcze ale mogę ci napisać że jeśli nie masz dojścia do czystego DHC (nie odzyskiwanego z tabletek) oraz doświadczenia w pracy ze sprzętem laboratoryjnym to temat sobie odpuść bo maks co jesteś w stanie uzyskać to wydajność na poziomie 1-3 % oraz produkt końcowy zanieczyszczony toksycznymi pochodnymi kwasu ortofosforowego.

edit.
Aj pogibało mi się z metyldihydromorfiną i do niej można odnieść moje powyższe stwierdzenie.
Co się tyczy DHM to z tego co widzę to jest taka jednoetapowa syntesa z użyciem HCl + H3BO3. Pytasz o ich zamienniki? Jeśli tak to łatwiejszych do zdobycia od nich nie ma raczej. Inna sprawa że nie znalazłem na necie potwierdzenia że ta prosta reakcja rzeczywiście działa, może jakiś chemik coś doda bo moja wiedza się w tym temacie kończy.
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2012 przez Blu, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3205 / 176 / 0
Ja znalazłem kilka innych zamienników/możliwości, zmierzam oczywiście do prostej syntezy na poziomie metkatynonu lub, jeśli ta synteza działa (o zwiększaniu szybkości reakcji owym H3BO3, jednak synteza ta sama), prostszej.

Z zamienników to jeszcze samo HBr, oraz 15% HBr w bezwodnym kwasie octowym (szybsza reakcja). O ile dobrze zrozumiałem, nie mając czegoś zbliżonego do tego, pozostaje podgrzewać naczynie przez kilka dni (26 godzin / 70 godzin są wynikami dla sprzętu i warunków laboratoryjnych).
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.