16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
06 kwietnia 2024Vetulani44 pisze:Ciekawe skąd taka informacja i czy spotkałeś się z tym sam, czy bazujesz na domysłach? Psychologowie szkolni bardzo rzadko są jakkolwiek kompetentni, a często natomiast jeszcze pogarszają sytuację dziecka/nastolatka...06 kwietnia 2024Mefistofeles1945 pisze: Czasem zwykły psycholog szkolny ma do przekazania mnóstwo ciekawych treści, bez których dziecko by sobie normalnie nie poradziło.
Jak ktoś się wstydził (jak ja np) to się mówiło, wyrośnie z tego.
A to potem tworzy się fobia społeczne etc.
Gdybym za dziecka chodził do psychologa może moje życie wyglądało by inaczej.
06 kwietnia 2024Vetulani44 pisze:Ciekawe skąd taka informacja i czy spotkałeś się z tym sam, czy bazujesz na domysłach? Psychologowie szkolni bardzo rzadko są jakkolwiek kompetentni, a często natomiast jeszcze pogarszają sytuację dziecka/nastolatka...06 kwietnia 2024Mefistofeles1945 pisze: Czasem zwykły psycholog szkolny ma do przekazania mnóstwo ciekawych treści, bez których dziecko by sobie normalnie nie poradziło.
Wychuśtać się czy nie, o to jest pytanie...
W styczniu tego roku odeszła moja mama, zdecydowanie za szybko, jeszcze mogła żyć sporo lat, miała więcej siły ode mnie i jak na swój wiek z zewnątrz wyglądała spoko.
Tylko w wewnątrz był bałagan, z chirurgii dali mamę odrazu na OIOM i tam na trzeciej operacji zmarła, to jest bardzo trudne doświadczenia, potężny cios na banie ;(
I tak o, siostra ma geny od ojca a ja od mamy dlatego wolałem spędzać czas z mamą.
Już jej nie ma, jest cisza, co robić...
Nic mnie nie interesuje, dosłownie nic...
Nie wiem, tak sobie gdybam i gdybam...
Może pomyśl o szpitalu psychiatrycznym.
Ja często słyszę od rodziny, że wpędzę ich do grobu.
Jak ktoś się rozchoruje to tylko będzie moja wina.
Jeśli chodzi o mnie, to nie planuję kolejnego roku dożyć.
Przecież tak nie można żyć.
Umie zrobić obiad z niczego , oszczędzanie ma we krwi bo z jednej wypłaty 4 dzieci utrzymała( wliczam ojca ) , sprawy urzędowe na tip top etc, powie dobre słowo i coś doradzi , nie widzi wad w swoich dzieciach (miłość przesłania jej obraz ) i że z tym tyranem psychicznym moim ojcem a takze mną w apogeum ćpania wytrzymała .
Więc jak miałeś dobra matkę to czuję ten ból
Moja rodzina to typowa rodzina dysfunkcyjna
Wiem jednak że ludzie mają gorzej a Co co w mediach nie pokazują jak jest cudownie to mają większy nieraz burdel
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Przykro mi, ja bardzo kocham mamę, jest wzorowa i sama sobie odmawiala żeby jej dzieci miały wszystko jak najlepsze.
Podejrzewam że masz już za 30 lat albo i więcej, powoli jak się zbliża 40 to zaczynamy myśleć o tym że rodzice w końcu odejdą. Jakkolwiek byś się nie programował na ten moment – i tak nie ulożysz sobie tego w głowie...
A masz dziewczynę? Własną rodzinę?
Może pomyśl o tym żeby kogoś poznać i starać się dążyć do stworzenia własnego ciepłego domu w którym ty obdarzysz taką miłością jak twoja mama swoją żonę, dzieci. Staraj się żyć dla kogoś Jeśli nie umiesz żyć dla siebie, myśl o tym w kółko, katuj przycisk replay w tym zdaniu i w końcu stwierdzisz że tylko to ma sens – żyjemy dla innych, nie dla siebie. będziesz wtedy prawdziwie szczęśliwy, tylko wybierz dobrą kobietę dobrą dziewczynę, która zasługuje na coś dobrego od życia nie musi być światowa sztuka modelka, zadzierająca nosa Instagramerka z najwyższych sfer .
Niech ma spracowane ręce, okrągłą twarz słomiane, spłowiałe włosy i niech pracuje na rzeźniku w Społemie. Pewnie będzie lekko przy kości ale za to będzie kochać do śmierci, do grobowej deski.
dostrzeż to piękno i nie oglądaj się.
Buduj rodzinę i przelej szczęście dalej! Niechajże miłość kwitnie w chałupeczce niskiej! Będziesz wtedy najbogatszy na świecie, ona ci zasieje ogród pełen kwiatów a w ogrodzie twojej pamięci będziesz pielęgnował wspomnienie mamy.
No chyba że jesteś kurwa inwalidą umysłowym to nie rób innym krzywdy. Czujesz się na siłach? Jest pełno dziewczyn o dobrym sercu, niestety często mają kompleksy ale byłyby najszczęśliwsze gdyby ktoś szczerze je polubił :)
Chłopie – Jeśli chcesz się powiesić to co ci zostaje do wypróbowania? Nic nie tracisz!
Tylko nie rób nikomu krzywdy
"Rutyna to rzecz zgubna "
Ale nie baby na litość boską. Jeszcze nie słyszałam, żeby kogoś kobita cudownie uzdrowiła. Bo to się skończy albo kolejna dysfunkcyjna rodzina, albo szybciej cię zaprowadzi do lasu ze sznurkiem jeśli coś pójdzie nie po twojej mysli, albo jednak mimo wszystko życie ci się znudzi i zrobisz jej duże kuku w psychikę. Zostaw sobie to na później, jak już siebie ogarniesz.
Zawsze jest czas na to.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.