Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 4 / 1 / 0
Noopept ma bardzo wyraźne działanie i jest to jedna z najwyraźniej odczuwalnych przeze mnie substancji nootropowych. Zawsze go stosuje z podkładem CDP-Cholina 300mg , a sam Noopept podjęzykowo 15-20mg 2x dziennie. Ma coś w sobie, włącza się jakiś taki laserowy focus, mam wrażenie że jestem po nim bardziej elokwentny. Natomiast zauważyłem że przy dłuższym codziennym stosowaniu (powyżej 2 tygodni) cierpi pamięć krótkotrwała, typu zapominanie rzeczy o których mówiłem kilka minut temu. Bez sensu jest używanie go, gdy realnie nie potrzebujemy wsparcia mózgu np. przy nauce czy innych "umysłowych" aktywnościach.
  • 4 / / 0
Na mnie niestety nie działa, tak jak inne Nootropy, ma świadomość że to nie stymulanty, ale żądnych oznak działania nie widzę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.