Jesli chodzi o ksiazki to duzoo lepiej moge je zrozumiec, lepiej przyjac tworce danego dziela (aktualnie czytam Camus'a i Eastona Ellisa), kiedy jestem spokojniejszy. Nie wiem czy odpowiedzialem na twoje pytania ale no mniej wiecej tak mam bo nie chce tu robic wywodu.
Czy pregabalina moz3 pomoc na odstawke / skret po alprze w razie wu?
Jeszcze jedno pytanie, jak wy lixzycie dawke swoja jakos dobowa czy przyjeta na raz?
Przykladowo wczoraj wzialem 0.5mg w pracy, ale magicznie wszystko nie zniklo, wiec pare godzin pozniej wzialem 0.25mg i juz l3piej bylo. Wiem ze juz "atakuje" 0.75mg dawke co mi sie ni3 za bardzk podoba. Finalnie usnalem przed kompem na 2-3h
26 stycznia 2025mietowy3 pisze: Moim zdaniem środki sensacyjne jak benzo spłycają emocje i wyobraźnię, więc odbiór dzieł sztuki imo jest nizszy niż po środkach pobudzających percepcję jak THC czy psylobicyna.
26 stycznia 2025Swiezzy pisze: Czy ja po miesiacu wsm rownym stosowania 2tyg 0.25mg i drugie 2 tyg 0.5mg moge miec juz jakies objawy odstawiennie? Troche mnie brzuch boli, ale tylko troche takie lekkie nudnosci mam, mozliwe tez ze to po zbyt duzej ilosci kodeiny.
Czy pregabalina moz3 pomoc na odstawke / skret po alprze w razie wu?
Jeszcze jedno pytanie, jak wy lixzycie dawke swoja jakos dobowa czy przyjeta na raz?
Przykladowo wczoraj wzialem 0.5mg w pracy, ale magicznie wszystko nie zniklo, wiec pare godzin pozniej wzialem 0.25mg i juz l3piej bylo. Wiem ze juz "atakuje" 0.75mg dawke co mi sie ni3 za bardzk podoba. Finalnie usnalem przed kompem na 2-3hale polaczenie z kod3inq bylo takze no.
Tak pregabalina pomaga w odstawieniu benzo ale wpierdol sie w pregabe to gorzej bedzie jeszcze to odstawic niz te jebane benzodiazepiny. Zreszta uwazam ze pregabalina to bardzo slaby lek, za malo korzysci, za duzo minusow.
0,75 to juz wysoka dawka. To nie jest lek ktory ma magicznie znikac wszystko tylko pomoc ci sie uporac z problemem. Wiec celowalbym w dawke 0.5 mg i sprobowal zaczac juz walczyc z tym co cie spotyka
ja biorac benzo na zaburzenia lekowe z napadami paniki licze dawke dobowa.
11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
@Devixo
No to wychodzi że biore tak juz teraz minimum 0.5mg - 0.75mg a raz czy dwa 1mg na dobe. ale głownie staram się brać 0.5mg czasem jeszcze dojem te 0.25mg.
Pregabaliny biore mniej, lub tylko na wieczór albo do południa jem alpre a po poludniu 150-300mg pregabaliny, pregabe biore juz 3-4lata całkiem sporo razy około 1g na dobe, dwa lub trzy razy mi zabrakło i to były najgorsze 2 lub 3 dni w moim życiu które trwały około 2doby na pewno raz może 3 doby,
Sekundy staly się minutami, minuty godzinami, godziny dniami, dni tygodniami i miesiącami. Bezsenność, wkurwienie, matka mnie nie poznała, tylko recepta przyszła i poszła mi bo ja ledwo na szluga wstawałem, mimo że musiałem bo pod kołdrą gorąco i pocenie się, a bez kołdry zimno i jak juz sie spocisz to jeszcze gorzej zimno - a na zewnatrz +30stopni. A to tylko wierzchołek góry lodowej.
Wygodniej się dawkuje, profil działania ten sam, jest smaczny, ma najbardziej euforyczne działanie, czas trwania rozciąga się dwa razy dłużej niż alpra.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
bardzo ciekawe. zalezy czego oczekujesz bo to jest inne benzopodonne dzialanie i kazdemu moze podpasowac alw jesli chodzi o dlugosc dzialania to alpra nie ma zadnych szans jesli chodzi o dzialanie rekreacyjne to bromazepam moze bic alpre ale bromazepamu trzeba duzo wziasc a alpry nie
26 stycznia 2025Devixo pisze: ja biorac benzo na zaburzenia lekowe z napadami paniki licze dawke dobowa.
@pomasujplecki jak wrócę do domu to wkleje załącznik ze wszystkimi profilami dzialania benzo, ale euforia po benzo? to nie opioidy. euforia wytwarza sie naturalnie poprzez brak lęku ktory zapewne cię męczył.
tak jak obiecywałyem przedstawiam profile dzialania benzodiazepin w załaczniku
11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.