Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3490 / 57 / 0
czteryrazydwa pisze:
Jest też miłość tak silna, że oddałbyś życie za drugą osobę, nie tak jak w pięknych romantycznych filmach, nie w wierszach, tylko dosłownie.
Z reguły w takich stanach człowiek jednocześnie czuje różne niefajne emocje jeśli obiekt "miłości" go odrzuca, nie chce jego towarzystwa, związku, jeśli zachowuje się nie tak jak by się chciało, jeśli nie chce się zmieniać itd. Wynika to z tego, że tak naprawdę nie kocha sie osoby, a wytworzoną w głowie idealną wizję tej osoby. W prawdziwej miłości takie uczucia się nie pojawiają albo są umiejętnie wypalane.

Przepraszam za offtopik.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 838 / 7 / 0
Nie znam nikogo kto wrócił do świata żywych, znacie kogoś?
Jezus Chrystus lecz niestety niektórzy wciąż siebie krzywdzą próbując ratować swój światopogląd w coraz to komiczniejszy sposób. Kod Da Vinci został zrównany z ziemią nawet przez ateistów, ale historyków (nagroda Darwina dla autora i trochę mamony ;) )
Tym samym nie wiem co i czy mnie coś czeka po śmierci
Nie dla każdego tak jest :)
Jestem materią i jestem energią. Po śmierci rozpływam się w oceanie energii, jestem częścią wszechświata - jak bać się takiej wizji:)
Już rozpływasz się w oceanie energii, może czas jej poszukać za pomocą odpowiedniego oprzyrządowania? :)
Uwaga! Użytkownik llabx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5985 / 1237 / 43
Ostatnio będąc pod wpływem magicznej substancji ( DXM ) rozkminiłem , że "życie jest snem a jak człowiek umiera to się budzi " jak ja lubię dexowe myśli hehe
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 30 / / 0
Brzmi banalnie ale dużo w tym prawdy.
“Whether drugs lead to illumination or degradation depends on the spirit in which one takes them.”
  • 3490 / 57 / 0
Zero w tym prawdy, tylko brzmi "fajnie". I to dla specyficznego, prostego (nie jest to pejoratywne określenie) odbiorcy.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 16 / / 0
Szukam, szukam i fajne jest to szukanie :cool:
Uwaga! Użytkownik Czarny Kruk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 723 / 16 / 0
london5 pisze:
Ostatnio będąc pod wpływem magicznej substancji ( DXM ) rozkminiłem , że "życie jest snem a jak człowiek umiera to się budzi " jak ja lubię dexowe myśli hehe
Trzeba było nie oglądać "Incepcji" na deksie %-D
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 30 / / 0
Kurwik pisze:
Zero w tym prawdy, tylko brzmi "fajnie". I to dla specyficznego, prostego (nie jest to pejoratywne określenie) odbiorcy.
Zero w tym prawdy - powiedział ten, który przez życie idzie z szeroko otwartymi oczami i widzi wszystkie rzeczy takimi jakimi są naprawdę.
Powiedziałabym że 'specyficzny, prosty' odbiorca nawet nie dostrzega w tym sensu, jeśli jest to dla niego fajne, to ze względu na lekkostrawnie filzoficzny wydźwięk, w stylu tekstów jakimi nastolatkowie podpisują zdjęcia na portalach społecznościowych.
Inny odbiorca, bardziej świadomy, zgodzi się z tym, że przez większość naszego życia przedzieramy się jak przez sen, ze względu na różne bariery w naszym umyśle, różne nałożone kulturowo ograniczenia itp. Można nawet mieć świadomość ich istnienia ale to jeszcze czasem za mało żeby się obudzić. I do pewnego poziomu rozwoju każde z naszych wcieleń będzie kończyć się 'obudzeniem'.
Także nie neguj banałów Kurwiku, bo największe prawdy często da się opisać całkiem prostymi słowami.
“Whether drugs lead to illumination or degradation depends on the spirit in which one takes them.”
  • 640 / 7 / 0
Śmierć jest częścią życia.
Jest czymś naturalnym.
  • 915 / 4 / 0
Inny odbiorca, bardziej świadomy, zgodzi się z tym, że przez większość naszego życia przedzieramy się jak przez sen, ze względu na różne bariery w naszym umyśle, różne nałożone kulturowo ograniczenia itp. Można nawet mieć świadomość ich istnienia ale to jeszcze czasem za mało żeby się obudzić. I do pewnego poziomu rozwoju każde z naszych wcieleń będzie kończyć się 'obudzeniem'.

Myśl, że życie jest snem jest całkiem ciekawa, ale utożsamianie śmierci z obudzeniem to już przeciągnięcie metafory. Bo tak, jak pisałaś, o ile człowiek żyjąc może dojść do pewnych wniosków na temat tego życia, to śmierć pozostaje dla niego tylko wyobrażeniem i nic nie może o niej powiedzieć. NIC!
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.