Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Między innymi dzięki opiniom z Hyperreala stałam się szczęśliwą posiadaczką Craftiego. Zdecydowanie polecam, faza jest zupełnie inna, lżejsza, mniej zamulająca, ciało nie jest takie zniszczone, jednocześnie umysł pracuje jakby lepiej.

Nigdy wcześniej nie vapowałam tematu, ale chyba już rozumiem o co chodzi z tą "medyczną" właściwością marihuany. Palę rekreacyjnie, ale gdybym miała wyobrazić sobie codzienne funkcjonowanie zjaraną, to właśnie po vapowaniu z Craftiego byłoby to jakoś do ogarnięcia.

Ogromnym plusem jest zwiększona wydajność tematu. Połówka spokojnie wystarcza na porządną nabitkę, jedynka mniej więcej na trzy. Efekt nieporównywalny do spalenia tej samej ilości w blantach. O wiele mocniejsza faza.

Jedyny zauważalny przeze mnie minus, to mało wydajna bateria. Urządzenie szybko siada. Powerbank albo ładowarka i prąd pod ręką jest właściwie niezbędny gdy chce się dłużej posiedzieć przy Craftim. Szczególnie w kilka osób.

Design urządzenia jest obłędny, wszystko jest bardzo solidne i ładne. Szczerze polecam. Cena nie jest niska, ale na serio vaporizer klasa.
  • 2302 / 399 / 0
a masz dostep do indici i sativy?

palenie z połówki na ile czasu ci starcza w tym urzadzeniu?
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 398 / 28 / 0
Mam wrazenie, ze wiekszosc opini z tego tematu jest lewa i ustawiana przez vendorow. Co inni na to?
  • 2302 / 399 / 0
nie sądzę. za mała skala, producenci zagraniczni, zwykle bez oficjalnej dystrybucji w PL
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 122 / 5 / 0
Ile minimalnie trzeba by było wyłożyć na taki sprzęt, by się nadawał i nie rozjebał po kilku miesiącach? Ceny, nie ukrywając, są dość kosmiczne.

I kolejna sprawa - czy rzeczywiście wystarczy mniejsza ilość suszu, by osiągnąć taki sam stan, jak przy zwykłej metodzie podania, czyli paleniu?
  • 398 / 28 / 0
GOD pisze:
Mam wrazenie, ze wiekszosc opini z tego tematu jest lewa i ustawiana przez vendorow. Co inni na to?
Jeżeli chodzi o wydajność vapo to nie wiem gdzie ona sie podziewa.Szczerze Wam powiem, że z malej kuleczki upchanej do fifki idzie sie naprawde dobrze "zrobić" . Co do Craftiego(posiadam)...to taka sama ilosc ledwo mnie muśnie i właściwie działa tylko przy pierwszych buchach, późniejsze inhalowanie daje prawie żadne efekty...a miało być odwrotnie, 2-3razy wydajniej. Zapewne jak bym napchał cały cybuch ziolem to by zrobiło ładnie, ale akurat nie interesowało ekonomiczne zastosowanie bo mam raczej średni dostęp do czystego holendra i interesowało mnie palenie po 0,1g a nie pchanie od razu 0,5g. (sporadyczny użytkownik). Smakowo jest super.

Dodatkowo jeżeli chodzi o palenie hashu z tego to jest jeszcze gorzej, słaba moc i smak - strach palić bezpośrednio z metalowego koszyczka aby go nie zapchać topioną żywicą więc trzeba używać drucianej podkładki z zestawu kładąc go na niej. Zwykła szklana lufa przebija vapo z 5krotnie w kwestii wydajności.
  • 2302 / 399 / 0
a są takie specjalnie lufki z kuleczkami w środku, by nie puszczały komet. Cena 3,5 zł :D
  • 279 / 56 / 0
W jaki niby sposób, lufka miałaby być oszczędniejsza od vapo? Ja posiadam Airizer Air, wkładam do niego 0,1 którym mogą się ujebać 2 osoby. W lufce masa dymu ulatuje + THC ulega pirolizie. W vapie nic z tego nie ma miejsca.
No ale tak naprawdę, najważniejszą zaletą jest brak substancji smolistych przy vaporyzacji. Wiem, że dla większości ograniczonych gimbów nie ma to znaczenia, bo ważne żeby MOCNO JEBAŁO, a raka to przeciez na bank nie ja dostane ;)
Jak już trochę zmądrzejecie to może być za późno.
Pozdrawiam.
  • 1107 / 52 / 0
Gobe pisze:
Ostatnio dosyć dużo czytałem o waporyzatorach i stwierdziłem, że nadszedł czas aby zrobić własny
Koszt wykonania - ok 100zł

Do zasilania użyłem zasilacza z xboxa o mocy 120W z przerobioną końcówką. W środku mufy miedzianej jest zaoksydowany drutu oporowy o średnicy 1mm o odcinku ok 40cm zwinięty w spiralkę. Włącznik chwilowy. Niestety bez regulacji temperatury, jednak płynnie skacze od ok 150 stopni do 240 w zależności od długości trzymania przycisku, więc wszystko fajnie się waporyzuje a nie spala Za ustnik robi mała lufka. I oczywiście nie zabrakło zielonej diody sygnalizującej
Resztę widać na zdjęciach.

Wszystko ładnie zamknięte w małym drewnianym pudełku o rozmiarze 12cm x 9cm x 4,5cm
Jeśli ktoś ma jakieś pytania lub chciałby sam zrobić taki waporyzer to śmiało pytać

http://imgur.com/a/NfDMt
Eleganckie wykonanie. Jeśli chciałbyś dorobić sobie jeszcze regulacje temperatury i ewentualnie jakiś wyświetlacz to mogę pomoc. Koszt w maxie 50 zł a wygoda spora.
Chuj na kaczych łapach
  • 4 / / 0
Zamawiał ktoś może w tym sklepie?
https://vaporshop.pl/pl/glowna/121-migh ... ickel.html

cena dosyć niska porównując z innymi sklepami w Polsce, dlatego mnie trochę to zastanawia czy nie jakiś wałek.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.