Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
60
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
14
11%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
10%

Liczba głosów: 125

ODPOWIEDZ
  • 163 / / 0
Kupiłam na ebay kapsułki z Kava Kava w oryginalnych fabrycznych opakowaniach. Produkowane są w USA jako suplement diety:

Pierwszy suplement to : Electric Institute: Fresh freeze-dried Kava Kava whole lateral root (10-15% kavalactones). 460 mg na kapsułkę.

Drugi: nowfoods: Kava Kava extract 250 mg na kapsułkę ekstrakt standaryzowany na min. 30 % kavalaktonów.

Próbowałam już pierwszego: zalecane użycie to 1-4 kapsułek na dzień, nie należy przekraczać 8 na dzień. Zjadłam 4 kapsułki popijając wodą. Efekt był, ale kiepski, lekkie uspokojenie i poprawa nastroju. W jakich dawkach i jak najlepiej to spożyć aby poczuć ten kavowy lajt ?
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 28 / 0
Nie wiem dlaczego ale często w przypadku ekstraktów kratomu i Kava Kava działanie jest słabe. Świeży korzeń daje jednak wyraźne efekty i z doświadczenia wiem, że działa najmocniej.

Możesz wziąć więcej kapsułek, np. następnym razem weź sześć. Nie bój się, to nie heroina. Nie musisz się bać, że coś Ci się stanie. Zwiększaj dawkę stopniowo i powoli.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 163 / / 0
Wysypałam zawartość sześciu kapsułek do kubka, zmieszałam z ciepłym mlekiem, dodałam oliwy z oliwek. Wypiłam i czekam na efekty. Czekam na totalny chill out. Znieczulilo mi język. Smaczne to to nie jest, ale piłam dużo gorsze rzeczy.
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1472 / 26 / 0
Aby zadziałało to nie możesz tego jeść,przygotuj Herbatkę minimum z tłustego mleka,a najlepiej poświęć się jeszcze bardziej i dodaj do tego łyżeczke lecytyny

Wypiłaś Herbatkę z 6 kapsułek ,to niecałe 3 gramy taka ilośc nie ma szans podziałać ,takie suplementy diety są nie cały świerzy korzeń ,ja robiłem Herbatkę z ponad 20 g okoó 40-50 kapsułek i tak normalnie podziałało

Na Ciebie jak na dziewczyne taka ilośc powinna zadziałać ok,to jest w jakiś sposób podobne ale słabsze od alkoholu więc nawet jak lekko przedawkujesz nie powinno Ci się nic stać :-)
  • 163 / / 0
Emce pisze:
Wypiłaś Herbatkę z 6 kapsułek ,to niecałe 3 gramy taka ilośc nie ma szans podziałać ,takie suplementy diety są nie cały świerzy korzeń ,ja robiłem Herbatkę z ponad 20 g okoó 40-50 kapsułek i tak normalnie podziałało
40-50 kapsułek 8-( Czyli takie jedno opakowanie 100 kapsułek to na 2-3 razy starczy.

No cóż, ale widzę, że 6 to za mało na dobry chill out. Zalecają 1- 4 kapsułek - coś kiepskie te suplementy :-)
  • 1387 / 2 / 0
Nie znam suplementu diety którego zalecane na opakowaniu dawkowanie przynajmniej zbliżało się do skutecznej suplementacji. Z przezorności - nie musi pomóc, byleby nie zaszkodziło. A szkoda, bo piją ludzie ten Geriavit i myślą, że im pomaga :/
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 1472 / 26 / 0
Zależy co koleżanka chciała osiągnać ,bo jak chciałaś to brać jak powinnaś sumplement diety na różne rzeczy to jak będziesz jadla 1-2 tabletki dziennie to może pomoże

ale aby się odurzyć kavą trzeba to troche zainwestować,ale zakładając ,że idealnie przygotujesz i mało ważysz to tak 20-25 tabletek nie wiem czemu nie wybrałaś korzenia te wszystkie sumplementy diety są drogie muszą przejść badania itd
  • 163 / / 0
Kuba Powiatowy pisze:
Nie wiem dlaczego ale często w przypadku ekstraktów kratomu i Kava Kava działanie jest słabe.
Ciekawe dlaczego tak jest ?
Emce pisze:
Zależy co koleżanka chciała osiągnać ,bo jak chciałaś to brać jak powinnaś sumplement diety na różne rzeczy to jak będziesz jadla 1-2 tabletki dziennie to może pomoże
Czyli im dłużej spożywa się Kava Kava tym lepiej dziala ? Czy jest tak w jej przypadku, że aby w pełni zadziałała trzeba napić się jej kilka razy?
Emce pisze:
ale aby się odurzyć kavą trzeba to troche zainwestować,ale zakładając ,że idealnie przygotujesz i mało ważysz to tak 20-25 tabletek nie wiem czemu nie wybrałaś korzenia te wszystkie sumplementy diety są drogie muszą przejść badania itd
Odurzenie to pojęcie względne. Co chcę osiągnąć ? Kavowy chill out relax and peace równoważny dwóm piwom lub 3-5 gramom alprazolamu. Jak na razie to cherbatka z 6 kapsułek ze sproszkowanym korzeniem Kava Kava marnie wypada przy wymienionych konkurentach. Pewniejszy był dla mnie zakup suplementu w którym znajduje się sproszkowany korzeń.

Fuzja postów - 909

Spróbowałam 8 kapsułek ze sproszkowanym korzeniem + 3 z ekstraktem 30 % kavalaktonów, wsypane do kubeczka, zmieszane z ciepłym mlekiem plus oliwa z oliwek i 2 kapsułki lecytyny. Efekt był wyrazniejszy, jednak nadal nie to czego się spodziewalam. 15, 20 kapsułek może da spodziewany efekt.
  • 1472 / 26 / 0
1.Ekstrakty roślinne poza tymi do palenia (Szałwia Boska,Maconha Brava,Dzika dagga... itd )

są zazwyczaj słabsze i droższe od zwykłej rośliny

najczęściej wynika to z tego ,że nie wyciąga się alkaloidów nas interesujących

2.kava jak i niektórzy twierdzą mj musi odblokować niektóre receptory ,dlatego może zadziałać dopiero za 3-4 razem ,jednak jest to sprawa inwidualna

3.ja po ok 40 paru kapsułkach miałem jak po prawie 3 piwach, ale trochę waże ,a przy tej używce bardzo ważna role odgrywa waga ,u Ciebie zadowalający efekt myśle ,że będize po ok 20 kapsułkach i dobrym przygotowaniu ,na pewno nie po 10

4. Znajdziesz jakieś podobieństwo do alkoholu ale nie do alprazolamu i jeszcze chcesz do 3-5 mg bo pewnie tak chciałaś napisać to ilość spora,kava działa pobudzająco chce się bawić tańczyć ,dużo rozmawiać ,tylko do towarzystwa się nadaje

jak chcesz aby cos zastąpiło Ci benzo to polecam mulungu,powinnaś być z tego zadowalona i nie musisz zamawiać z ebaya

http://talk.hyperreal.info/mulungu-eryt ... 17743.html
  • 163 / / 0
Czyli trzeba wyrobić receptory. Powiem ci, że dawka, którą przyjęłam bardziej przypominała raczej BDA niż alkohol, wcale nie chciało mi się rozmwaiac jak po alkoholu, raczej lekkie uspokojenie, bez otępienia, ale kiedy przestało działać strasznie zachcialo mi się spać. I tak nie było to uspokojenie na miare BDA. Czytałam, że mulungu zamula, ale może to także kwestia indywidulana. Jeśli kava działa jak alkohol to ja bardzo chętnie... :-)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.