Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 188 / 15 / 0
Od swojego prywaciarza ktory wypisuje alpre, klony i rozne rzeczy mam w internetowym koncie pacjenta np recepta zrealizowna i na dole podkreslenie na czerwono "Pilne!"
tego nie bylo nigdy, od innych lekarzy nie ma czegos takiego.
Nawet mam to "Pilne!" przy lekach na dychawice oskrzelowa.
Prywaciarz pisze wszystko na 100 %.
  • 167 / 72 / 0
@szpiku15
Też miałam niedawno taką sytuację. Recepta od prywaciarza, oczywiście na 100%, była wystawiona z informacją "data realizacji od: x". Po realizacji we wskazanym terminie na IKP pod "recepta zrealizowana" na dole pojawił się status "Pilne!". Nie było czegoś takiego przy receptach wystawianych na e-wizytach NFZ, z prywaciarza korzystałam pierwszy raz. Ktoś wie, o co chodzi? :cojest:
"To nie była żadna dzikość serca, jadę stopem, bo nie mam na helikopter, bo nie wynaleziono, kurwa, teleportacji,
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
  • 188 / 15 / 0
29 marca 2021PogromcaDzików pisze:
@szpiku15
Też miałam niedawno taką sytuację. Recepta od prywaciarza, oczywiście na 100%, była wystawiona z informacją "data realizacji od: x". Po realizacji we wskazanym terminie na IKP pod "recepta zrealizowana" na dole pojawił się status "Pilne!". Nie było czegoś takiego przy receptach wystawianych na e-wizytach NFZ, z prywaciarza korzystałam pierwszy raz. Ktoś wie, o co chodzi? :cojest:
Wiesz, sam sie zastanawiam :D odkryłem to dopiero dzisiaj, chooj wie o co tak na prawde chodzi :)
Kiedyś patrzylem to bylo po prostu zrealizowane - a teraz ze zrealizowane i pilne, podkreslone na czerwono z wykrzyknikiem.
Na nfz jak mam zrealizowana czy tam nawet wystawiona nie ma nic takiego. :liść:
  • 3406 / 535 / 0
27 marca 2021Fruktoza pisze:
27 marca 2021Arabella841 pisze:
Na IKP
O super, o to mi chodziło, dzięki :)
Jest wszystko, jeśli lekarze mogą mieć w to wgląd to trochę przypał xD
Przez jaką opcje się tam zalogowałeś ? Czy tworzyłeś nowy profil ?
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 977 / 223 / 0
Mam profil zaufany w banku i przez to się można zalogować.
  • 2392 / 663 / 0
29 marca 2021szpiku15 pisze:
29 marca 2021PogromcaDzików pisze:
@szpiku15
Wiesz, sam sie zastanawiam :D odkryłem to dopiero dzisiaj, chooj wie o co tak na prawde chodzi :)
Kiedyś patrzylem to bylo po prostu zrealizowane - a teraz ze zrealizowane i pilne, podkreslone na czerwono z wykrzyknikiem.
Na nfz jak mam zrealizowana czy tam nawet wystawiona nie ma nic takiego. :liść:

Niedługo będą tam wpisywać w jakim stanie byłeś podczas realizowania tej konkretnej recepty i jaki humor miales. Śmieszne - ale polecam obejrzeć dokument o życiu w Chinach i systemie punktowym jaki tam obowiązuje - dokładnie taki problem przewidział jeden z odcinków Black Mirror a teraz to się dzieje na naszych oczach w Chinach. W skrócie im bardziej wyliżesz dupę parti i im bardziej przykładym obywatelem jesteś tym masz więcej punktów a im masz więcej punktów tym masz więcej przywilejów. A im masz mniej tym tych przywilejów masz mniej. Np zostaje Ci odebrana opcja podróży komunikacją miejską i tego typu atrakcje Cię czekają jak jestes chujowy w punktacji - Wszysto weryfikują miliony kamer z możliwością rozpoznawania ryja . Są oni niesustanie obserwowani - tak wygląda Nowoczesna Komuna. System taki chciałby mieć każdy rząd na świecie i to wszystko do tego będzie dąrzyć tak czy siak.

https://www.youtube.com/watch?v=paXbVraW0nA - ten dokument. ale kurva tylko na mocne nerwy

Przerąbane tam ćpa tylko elita której te systemy nie dotyczą oraz najbiedniejsi i bezdomni, bezpunktowi którymi się społeczeństwo nie przejmuje ktoś ze średniej klasy ma za dużo do stracenia żeby ryzykować ćpańsko czegokolwiek
  • 633 / 154 / 0
@Mordarg To, o czym piszesz niebezpiecznie szybko postępuje pod pretekstem np. epidemicznego, dogłębnego śledzenia kontaktów choćby w Nowej Zelandii czy Australii. QR kody, inwigilacja i te sprawy.
Leci też społeczny, ogromny hejt na tych, którzy próbują myśleć inaczej, niż przymuszają organy państwowe, do tego ataki ze strony służb i wjazdy na chatę nawet za nagrywanie swoich przemyśleń na portale społecznościowe... już nie tylko Azja dzieli, segreguje, profiluje i zastrasza własnych obywateli.
  • 2392 / 663 / 0
---do skasowania -----
  • 1198 / 142 / 0
Niestety kolejni lekarze wypadają z gry. Przestają ochoczo przepisywać opioidy i benzo, życzą sobie horrendalne ceny za receptę na te leki. Dwóch lekarzy najlepszych moich w h przycielo i straciłem łatwy i tani dostęp.
  • 1501 / 93 / 2
@lucifer_sam Źródłem benzo jest papier, że ci jest potrzebne.A nieskończonym źródłem benzynek rodziny i skaczesz po nich.Zrób sobie papier o drgawkach na pomocy doraźnej i idź z nim potem do neurologa, żeby ci coś napisał i chu#.Kup sobie pieska i biegaj od weterynarza do weterynarza.Do psychiatry idzeszi też dajesz, możesz pójść w to głębiej.
action movie:gun:
Zablokowany
Newsy
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.