Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 72 / 1 / 0
Planuje zakupić wapo więc mam do Was prośbę o małą pomoc (nikogo nie znam kto wie ocb).

A więc- czy mogę kupić wapo w okolicach 100-150 zł który podniesie efektywność palenia (mała ilość ma robić dobrze) wiadomo bez luksusów, oby spełniał swoją funkcję (kosztem np. działania baterii, kolorowych lampek etc).

Jeśli coś takiego znajdę- możecie, proszę, polecić konkretne modele?

Chyba warto wydać trochę kaski i co nie co oszczędzić na zdrowiu....szczególnie jak ma się już w tym pewny staż.

Czytałem np. o tym Snoop Dogg G-Pen, ale podobno średni (pali towar, nie waporyzuje ponoć)

Chciałbym mieć poczucie, że wyraźnie mniejsza ilość mj robi dobrze niż przy paleniu. Jeśli w tej cenie nie znajdę czego szukam, wydam więcej (ale z bólem serca bo skąpy jestem ogólnie z jednym zielonym wyjątkiem lol)

pozdro rasta
Uwaga! Użytkownik DrStrangelowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1316 / 234 / 0
Obawiam się, że za tę cenę to tylko stacjonarny wapor i to tez bez gwarancji że nie podpali materiału.
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 72 / 1 / 0
No okej, zrobiłem głębszy research. G-PEN TO GÓWNO. Odpada (w istocie nie jest to nawet wcale waporyzator tylko bongo w przebraniu).

Ale..... to to to to hebe titan II- można dostać od sprawdzonych sprzedawców na portalu aukcyjnym za 200 zl z dostawą kurierem w cenie. Myślę, że to jest to (opinie w necie pozytywne).

Czy możecie się podzielić opiniami co do tego wariata?

EDIT: Nasuwają mi się ponadto takie pytania.....bardzo bym prosił o wyjaśnienie:

1. do takiego wapo (np. titan II) - mogę też nabić mniejsze ilości, np. 1 lufkę? Jeśli tak- ile buchów zejdzie z takiej ilości?
2. przy załadowaniu takiego wapo na np. 0.3 / 0.5 mogę sobie palić spokojnie, przez jakiś czas? Tzn. wezmę bucha, odłożę sprzet i za np. pół godzinki z tego samego nabicia kolejny buch etc, czy trzeba wszystko przy jednej sesji aby nie "wyparowało".....?
Uwaga! Użytkownik DrStrangelowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1316 / 234 / 0
DrStrangelowe pisze:
1. do takiego wapo (np. titan II) - mogę też nabić mniejsze ilości, np. 1 lufkę? Jeśli tak- ile buchów zejdzie z takiej ilości?
O ile nie znasz kogoś kto potrafi trzecim okiem rozpoznać, czy wciągany właśnie opar zawiera (jescze) THC, trudno będzie stwierdzić ile "buchów" wychodzi z jakiejś ilości.
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 398 / 28 / 0
Czy w waporyzatorze CRAFTY można inhalować się hash`em bez obawy, że sprzęt zostanie uszkodzony? Zapewne przed użyciem nalezy materiał jak najbardziej rozdrobnic? Nie pozalepia się później ten koszyczek z siateczki?
  • 279 / 56 / 0
Ja waporyzowalem hasz w airizer air. Jakieś 6 g przez to poszło i jedyne co to trochę się upierdolila lufa, ale nie jest to nic nie do doczyszczenia. Przed wrzuceniem trzeba hasz na drobniutkie kawałki pokruszyc.
  • 398 / 28 / 0
W Craftym materiał wkłada się w taki jakby koszyczek z siateczki metalowej. Od dolu leci gorące powietrze.
Ciekawi mnie czy rozdrobniony hash nie zacznie się topić poprzez wysoką temperaturę w wyniku czego zacznie przeciekać przez oczka w siateczce w wyniku czego dostanie się do wnętrza urządzenia.... ????
  • 6 / / 0
Czy ktoś z Was miał styczność z waporyzatorem "DA KUBE" lub "MAGIC FLIGHT"? Są dostępne w polskim sklepie w rozsądnej cenie i zastanawiam się nad tymi dwoma lub kultowym TITAN II hebe :)
  • 40 / / 0
Nie polecam vapo hebe titan2. Acz na początku użytkowania spełniał dość dobrze swoje zadanie, to po miesiącu się popsuł. Kupiony był w Chinach z alli.
  • 46 / 2 / 0
Właśnie dotarł do mnie mój pierwszy waporyzator. Dość dużo czytałem wcześniej o waporyzowaniu i wybór padł na Storm Vaporizer Pen. Nie jest to waporyzator ani z tych tanich ani tych droższych. Chociaż bardzo chwalony i przedstawiany jako ten z najwyższej półki, jeśli chodzi o waporyzatory przenośne. Na pierwszy rzut oko, bardzo dobrze wykonany, żadne tanie materiały. Niewielki, obudowa ze stali nierdzewnej, komora ceramiczna, 5-stopniowy zakres temperatur, wymienny akumulator. Możliwość inhalowania suszu, ale również olejków, żywic itd. Sam wygląd urządzenia bardzo na plus (to również mnie skłoniło do wyboru). Póki co nie mam za bardzo jak go przetestować, ale dużo informacji znaleźć można w internecie/youtube. Zamówiłem go z UK, jak ktoś doradził w tym temacie. W PL kosztuje 500zł+wysyłka, ja zapłaciłem z dodatkowym futerałem i darmowa wysyłką około 370zł, aktualnie na stronie można skorzystać z rabatu -15% na ten waporyzator i akcesoria przeznaczone do niego, a wybór jest duży (kod rabatowy mogę podać na PW).
Jeśli chodzi o titan II, to miał być mój początkowy wybór ze względu na cenę, ale wnikliwie szperając zniechęciły mnie komentarze na jego temat. Poza tym Chińczycy go kopiują jak G-Pen i trzeba uważać szukając "okazji".
ODPOWIEDZ
Newsy
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.