Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Z niesteroidowych leków przeciwzapalnych możesz jeszcze spytać o Nimesil - na receptę, 50% refundacji.
U mnie pomaga na przykład na bóle kręgosłupa i względnie na bóle migrenowe, u mojej żony natomiast na ból jajnika.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Możesz też poprosić o winpocetyne, ale ten lek raczej pomaga starszym osobom.
Z szarego rynku to mogę polecić pyritinol (encephabol) ogólnie wspomaga metabolizm mózgu oraz w dużych dawkach dobrze działa na kaca.
Inne racetamy z tym że polecam zacząć od piracetamu.
Dopaminergików i prekursorów serotoniny zalecał bym unikać.
Ewentualnie jeśli nadal było by słabo to polecam reboksetynę (edronax) 1/4 tabl. ale tego raczej nikt oprócz psycha nie wypisze to silny lek NRI.
Oczywiście można by tak wymieniać i wymieniać, więc proponował bym kontynuować dyskusję w odpowiednim wątku np. doping mózgu, leki przydatne podczas nauki itp.
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
Właśnie szczerze mówiąc jak na razie chodzę gorzej niż przed..ale to dopiero 7 dni wciąż z kulami.
Dostałam dzisiaj od lekarza Nimesil i Metindol. Mam spróbować ten drugi najpierw i jeśli będzie ok to zostać przy tym, a jeśli nie będzie poprawy to ten pierwszy.
Także jest moc:-)
Na razie ten metindol wzięłam 2x dzisiaj i jest lepiej, nie wiem czy po leku czy samo od siebie już przechodzi.
Wyciąganie szwów 21 i do tej konsultacji mam brać leki .
Z przeciwzakrzepowych zrezygnowałam, nie mogę się przemóc w tym kłuciu w brzuch
Może będę żyć, kto to wie:D
Moje pierwsze chorobowe od 9 lat
Weź fałd skory z brzucha, odkaź, wyceluj jednocześnie dotykając igłą ten fałd, zamknij oczy i wepchnij igłę.
Drugi raz będzie już z górki.
Długo to brałeś? Siniaków nie ma?
Po wenflonie mam takiego sianiaka(jak zawsze zresztą) że ja pier... wygląda jakbym mocno w coś przypierniczyła.
Po zastrzyku w dupę też mam sianiaka mega, jak mi babka dała w szpitalu ten pik w brzuch to też mam małe kółeczko sine.
Robiłem sobie te zastrzyki po usunięciu żyły odpiszczelowej - duże żylaki.
Siniaków nie było, tylko maciupkie kropki od ukucia.
Zrób tak, jak napisałem z zamknięciem oczu, wycelowaniem i wkłuciem i będzie git następnym razem, bo się przekonasz że to nic takiego.
Pozdrawiam
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.