Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Ja regularnie dostaje recepty na bunondol (30%) i prawie zawsze są jakieś problemy aptece... Wygląda to mniej więcej tak:
- podchodzę do okienka i daję receptę.
- młoda i miła z pozoru farmaceutka udaje się na zaplecze (celem skonsultowania zapewne) i debatuje czasem nawet 10 minut.
- wraca z uśmiechem na ustach i z jej ponętnych ust słyszę słowa: "niestety mamy problem z tą receptą".
- i tak przerabiałem już niewyraźny numer oddziału NFZ (06), sumaryczna, słowna dawka niby się nie zgadza (musiałem jej osobiście policzyć, że jednak się zgadza), 'data realizacji od' wypada jutro (niedziela) i pewnie coś tam jeszcze.
Ron_Bale pisze:Mam takie pytanie. Ogólnie szykuje mi się wyjazd za granicę do Tunezji/Maroka/Grecji/Turcji ( któreś z tych państw) i chce ze sobą zabrać plastry 40-tki. Jadę z dziewczyną, która nic o tym nie wie, a że jesteśmy dość długo, a moja zabawa jest sporadyczna lepiej, żeby się nie dowiedziała :) Czy może wystąpić jakiś problem z plastrami ukrytymi w książce ? ( w sensie na lotnisku ) Wiem, pytanie głupie, ale lepiej zadać setki głupich pytań niż wjebać się na przypał. Poświęciłem też czas na szukanie tego tematu, ale do niczego się nie dokopałem.
Pozdrówki
BTW: 1/3 40 już wchodzi :) zdrówka wszystkim
1) Skoro laska nie wie a Ty nie jesteś w ciągu wjebany to po prostu wytrzymaj bez na tym wyjeździe
2) Zależy od ilości, ale myślę że ze 2 paczki plastrów możęsz spokojnie mieć przy sobie w bagażu dużym, przecież nie będą każdego człowieka z lekami sprawdzać, bo to byłby absurd.
Sory ze tak nieskladnie ale mam nadzieje ze zrozumiecie o co mi chodzi, zrobiony jestem.
Najprawdopodobniej będę miał to w tabletkach 2mg, a nie w plastrach. Rozkruszac i w nos dawać to czy pod język lepiej?
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.