Nie wiem czy po 3-4 dniach można coś stwierdzić (za duża wilgotność, zła temperatura czy za mało wachlowane, etc.), ale jeśli ktoś chce zerknąć czy to wygląda to dziękuję:D.
Foty:
https://imgur.com/a/yuA0JOu
Temperatury i częstotliwości wachlowania niestety nie widać na zdjęciach :D więc musisz sam napisać, jakie są. WIlgotność jest raczej spoko.
Nakłucie widelcem należy zrobić tylko za pierwszym razem czy również przed każdym kolejnym namoczeniem growkita?
Kita i ni użyłem wieczka tylko dałem do torby czy jest możliwe że coś pójdzie nie tak (kita moczylem tak ok.6h)
Z góry dzięki za odpowiedź
Nie przykryłeś kita na czas zalania, o to chodzi? Jeśli tak to nic się nie stało, jak wylałeś wodę i wstawiłeś do torby na pinowanie to pozostaje ci czekać.
Dziś 4 dzień od aktywacji a pojawiła sie tylko odrobina grzybni i nie wiedziałem czy cos właśnie z tym zalaniem bez zamknięcia wieczka nie zepsułem
Dzięki za odpowiedź
Dzien 10 po zalaniu mojego growkita, pojawily sie pierwsze piny. Co ciekawe nie zdazyla sie jeszcze przebic grzybnia na wierzch ciastka. Rozumiem ze od teraz pryskanie raz dziennie i wachlowanie 3 razy? Tak mam napisane w instrukcji. Moze ie po zdjeciach zobaczy czy wszystko rozwija sie prawidlowo? Piny sa troche zakamuflowane i moze byc na poczatku trudno dostrzec
Ogólnie wydaje mi się że wilgoć trochę za duża więc więcej wietrzenia mniej pryskania ale może to tak ma być?
I jeszcze jedno pytanie: Na zdjęciu z boku, po prawej stronie przy ściance na środku widać takie 2 pionowe włoski i taki inny meszek. Czy to może być pleśń?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.