Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 51 / 18 / 0
Zamiast sitka do cybucha można włożyć sprężynkę z długopisu, stary sprawdzony i skuteczny sposób na komety również w kioskówce.
  • 12512 / 2427 / 0
^
Ciekawa sprawa - oglądałem wczoraj różne gadżety i też o tym pomyślałem. Thx - spróbuję.

EDIT
Stworzyłem na "patenty":

1. Wziąłem stary, stalowy cybuch i umieściłem w szklanym - nie było zbyt szczelnie więc nałożyłem na niego gumkę recepturkę - od razu lepiej. A do stalowego sitko wchodzi elegancko. Lepsza byłaby silikonowa uszczelka więc można to jeszcze udoskonalić.
2. Spinacz do papieru i kombinerki. W kilka minut zrobiłem z niego coś na kształt kuleczki. Oczka są drobniutkie i elegancko pasuje. Czyszczenie będzie sprowadzało się do kilku kropel alkoholu izopropylowego, a potem zrobi się nowy.
  • 605 / 156 / 0
Okrągłe sitka z metalowej siatki zawsze można przyciąć.

Znalazłem takie durszlaczki jak niżej. Kupię i przetestuję w okolicach nowego roku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 2534 / 597 / 0
Ja do homemade bonga cybuch zrobiłem tak,że wziąłem niedużą nasadkę do klucza,wsadziłem do niej kulkę z folii aluminiowej i mocno ubiłem tworząc bardzo twardą bryłę,że ciężko to nawet wyciągnąć.Po środku zrobiłem mały otwór i działa bardzo dobrze.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 617 / 0
Kurde, ja kiedyś kupiłem bongo pleksi w niemieckim sklepie które obrosło legendą i było normalnie artefaktem dla dużej grupy jaraczy, mniejsza komora do pierwszego nabrania dymu, a pózniej gumowa rurka do komory słupowej już do wdechu, na melanżu sylwestrowym 2000 nawet whiskey wlaliśmy jako płyn, a pózniej jeszcze też warte odnotowania było to że zabrałem to bongo na imprezę z Kaliber 44, jeszcze Magik wtedy żył, ale ta imperka była już bez niego, Wujek Samo Zło bo to był Baku Baku Skład wziął marnego bucha bo stuff był zle pokruszony w cybuchu, co uwieczniłem na zdjęciu, już podczas bujającego się tłumu bongo poszło w obieg po ludziach z publiki, i wróciło do mnie całe i zdrowe.
Pózniej gostek co był z moją matką w związku skonfiskował to bongo na polecenie matki, i nie wiem co się pózniej już z tym bongiem działo.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4338 / 701 / 2117
Dla mnie akurat najbardziej znienawidzony sposób palenia. Nie wiem czemu, ale nigdy nie byłem fanem palenia wiaderek czy bongosów. Klasyka chyba grała mi w sercu i nikt nigdy mnie od tego nie odwiódł. Być może było mnie bardzo ciężko przekonać do innych rzeczy, niżeli tylko klasyczny wąs czy lufa.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 3245 / 617 / 0
https://www.youtube.com/watch?v=xyqVVfj5qE8

BREAL.TV | Cypress Hill "Hits From The Bong" - Live @ The Smokeout 2012
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 68 / 44 / 7
Czyszczenie bonga

Wjebanie szkła do zmywarki wydaje się być dobrym pomysłem, ale z mojego doświadczenia nie spełnia swojej roli w pełni, grubsze warstwy osadu po paleniu zostają. Ciepła/gorąca woda z mydłem/płynem do naczyń sprawdza się jedynie w przypadku kiedy używamy bonga do waporyzacji, osad jest cieniutki i nie generuje takiego smrodu jak w przypadku jarania. U mnie alkohol izopropylowy + sól to najlepsze rozwiązanie na upierdolone bongo po jaraniu, sól nie rozpuszcza się w alko i ściera osad ze ścianek szkła. Poza tym jednak warto mieć długie i giętkie wyciory bo w zależności od kształtu bogna, gdzieniegdzie ten osad może pozostać. Zatyczki do otworów bonga to miły dodatek, unikniemy wtedy bezpośredniego kontaktu palców z higrospokijnym alkoholem.
  • 605 / 156 / 0
@ermac107
Izopropanol na ciepło? Próbowałem na zimno, ale średnio się sprawdzało na te najcięższe nagary. Może faktycznie trzeba zainwestować w wycior.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 68 / 44 / 7
@lysy666
W temperaturze pokojowej. Domyślam się że wyższa temperatura zmiękcza osad przez co łatwiej by schodził, ale jakoś nie potrzebowałem tego robić.
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2023 przez ermac107, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.