Jeśli 5-MeO-DMT znajduje sie w tej roslinie to i tak będzie niepraktyczne do wyekstrahowania. Potem trzeba je jeszcze jakoś oddzielić od DMT.
https://youtu.be/vD1PwrdjhBE
Tu link do filmu z prezentacją na temat najlepszych potencjalnych źródeł 5-MeO, z tego roku (2018).
Działa w sumie z 10-15 min. Szybki wjazd z ogromną ilością lęku po minucie przechodzący w niebywale przyjemny stan, śmiałem się jak głupi do samego siebie i skakałem po pokoju ze szcześcia
Być może zadziała ten sposób:
https://amp.reddit.com/r/Drugs/comments ... rsion_tek/
Na pewno był to ciekawy stan, bardzo płynny - mój umysł przetaczał się niczym leniwa wańka-wstańka pomiędzy kilkoma stadiami. Motywy wizualne razem z moim umysłem swobodnie wahały się pomiędzy różnymi typami.
W pewnym momencie pomyślałem, że to taka psychodeliczna chuśtawka - tyle, że wychyla się na różne strony.
Początkowo chciałem się podzielić wrażeniami z moim towarzyszem, ale gdy tylko szukałem słów samo doświadczenie umykało i spłycało się. Postanowiłem więc po prostu doświadczać, nie próbując rozumieć.
Na samym wejściu, gdy trip zaczął gęstnieć, a ja zamknąłem oczy, zaczęły mi się jawić dwie złowrogie, rozdzawione paszcze smokopodobnych istot, ewidentnie zwiastując potencjalnego badtripa, jednak zignorowałem je i uspokoiłem się, reszta doświadczenia przebiegła już bez negatywów.
Jedynym problemem była specyficzna aktywacja fizyczna, moje ciało było wzburzone, jakby naenergetyzowane ładunkiem, któremu nie umiałem dać ujścia, tai chi i ćwiczenia oddechowe średnio pomagały.
Następnym razem zanurzę się nieco bardziej, choć do tej pory nie dostrzegłem w tej toni szczególnej głębi umysłowej, to chyba jej nie oczekuję. Czasem można po prostu zostać kosmitą.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.