Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Czy masz trudności z wykupem Medikinetu lub Oxycontinu?

Czas głosowania minął 05 października 2022

- Tak, nie ma ich w hurtowniach ani aptekach.
11
85%
- Nie, z łatwością mogę je wykupić/ zarezerwować w hurtowni.
2
15%

Liczba głosów: 13

ODPOWIEDZ
  • 2807 / 364 / 0
Dużo zależy od części Polski z tego co zauważyłem
  • 601 / 108 / 0
Ze znanej wyszukiwarki leków
"Redaktorka
2 dni temu
Właśnie otrzymaliśmy informację od producenta, iż do Polski trafiła wczoraj dostawa leku OxyContin w dawce 40 mg - w najbliższych dniach lek będzie już dostępny w hurtowniach i tym samym, trafi do aptek. Dostawa OxyContinu w dawce 80 mg ma dotrzeć do Polski w najbliższy czwartek/piątek - lek ma być dostępny w aptekach w przyszłym tygodniu."
Są już 40stki u kogoś?
:tabletki:
  • 4603 / 2207 / 1
Właśnie dzwoniłem do dużej apteki, w której w pierwszej kolejności szuka się rpw. W 6 hurtowniach z którymi współpracują od lipca brak oxycontinu 80. 40-tek także brakuje, ale od sierpnia.
Powołałem się na informację od przedstawicieli i się Pani uśmiała, bo podobno już 2 takie "dostawy" były, ale jakoś w praktyce ich nie widział. Może to kwestia regionu. Tak czy siak "zazdraszczam" tym, którym się trafi;)
  • 9372 / 1823 / 2
Napisał, że w najbliższych dniach 😅😅😅
A nie prościej będzie zajrzeć na stronie "gdzie po lek" czy jakoś tak ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 357 / 47 / 0
Ze 2 tygodnie temu dxm był tylko w syropie

To zamówi mi Pani
-My zamawiamy ale nie przychodzi

Nie wiem jak teraz, czy już jest

A przepraszam temat o oxy
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 188 / 28 / 0
Siema wszystkim, rzeczywiście, problem był w sierpniu a już teraz pojawia się dramat- brakuje nawet zamienników innych leków, brakuje nawet antybiotyków.
Dziękuję wszystkim za Wasze komentarze i punkt widzenia.
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 188 / 28 / 0
08 października 2022Grzesiu11 pisze:
Ze 2 tygodnie temu dxm był tylko w syropie

To zamówi mi Pani
-My zamawiamy ale nie przychodzi

Nie wiem jak teraz, czy już jest

A przepraszam temat o oxy
Spoko, można pisać na dowolny temat leki który brakuje w aptekach.
Narazie mamy dramat a niedługo będzie tragedia...
Zresztą zapomniałem, żyjemy w Polsce...
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 188 / 28 / 0
PS.

Na teren, np. województwa dolnośląskiego, znalazłem tylko 1! aptekę posiadającą na stanie Oxycontin 40 mg - nie ma go nawet we Wrocławiu.

Dla zainteresowanych, podaję link

https://www.gdziepolek.pl/produkty/5856 ... vid=137448
E. Hemingway
  • 357 / 47 / 0
Masakra
Wytłumaczy ktoś czemu tak sie dzieje? Słyszałem ze leki pójdą w górę?
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 4603 / 2207 / 1
Dzisiaj dostałem informację, że Oxydolor 80mg "będzie dostępny na początku przyszłego tygodnia" Także jak ktoś ma receptę, to poszukujcie w poniedziałek. Nie wiem ile tych opakowań w skali kraju będzie, ale mi obiecano 2 na pewno zorganizować.
Mundipharmy jak nie było, tak nie ma.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.