...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 32 / 1 / 0
I co mam mu powiedzieć? ;p
Ze od samego początku nie mialem umiaru w nosie i cpałem "bez głowy" czy mi to szkodziło czy nie. Czy lepiej o dragach mu nic nie mowić?
Uwaga! Użytkownik Kierowca Bombowca nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
No kurwa. Jak już rozważasz pójście do psychiatry to powiedz, jaki jest sens tego działania jak masz zamiar mu mataczyć i ściemniać, że mało spałeś bo się bałeś matury? Idziesz, spowiadasz się z każdej krechy i każdej piguły jaką kiedykolwiek wziąłeś. Bo chyba nie będziesz liczyć, że przypadkiem lekarz trafi z terapią bez wiedzy, że ćpałeś grubo i czasem za grubo?
  • 32 / 1 / 0
Pierw sie udać do przychodni do swojego lekarza po jakieś skierowanie czy co? czy odrazu do poradni zdrowa psychicznego pojść i czy mnie bez jakiegos skierowania przyjma?
Uwaga! Użytkownik Kierowca Bombowca nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
Nie potrzebujesz skierowania, wygooglaj sobie lekarzy najbliżej Ciebie i po prostu umów wizytę (w 99% przypadków płatną).
  • 3455 / 1124 / 0
Udajesz się do przychodni NFZ i umawiasz się na termin, korzystasz z usług psychiatry bezpłatnie i bez skierowania (psych. to lekarz pierwszego kontaktu).
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 32 / 1 / 0
Lepiej psychiatra, czy psycholog by nie wystarczył.
I pytanie mam czy w NFZ są jacyś ogarnieci ludzie? Bo jak ma mi większy burdel zrobić to pi3rdole, czy lepiej juz na prywatną wizyte iść, chociaż też koszta wyjdą..
Z góry dzięki :)
:wall: Mam wrażenie ze zwariowałem ( ale nie do końca ) xD :wall:
  • 308 / 158 / 0
Odpowiadam na pytanie.

Ćpanie działa: kojąco, łagodząco, uśmierzająco, uspokajająco, nakręcająco, przyśpieszająco, agresująco, euforyzująco, aktywizująco, pocieszająco i kochająco

Ćpanie jest złe, ćpanie daje i odbiera i się w piekle poniewiera
#BLACKLIVESMATTERS #CZARNA SIŁA #CZARNA DUMA #LGBT
  • 184 / 9 / 0
Moim zdaniem warto iść do psychologa, psychiatrę bym odradzal, bylem raz u psychologa i mialem wrazenie, ze rozjasnil mi sporo spraw, nie to, ze pokazal jak dziecku, jak sie coś robi, ale po prostu nakierowal umysl na pewien tok, tok obiektywnego myslenia.

Czasem musi Ci cos powiedziec druga osoba, jeszcze, jezeli jestes swiadomy, ze ma ( a w sumie tylko powinna ), bo miec nie musi jakies doswiadczenie i kompetencje.

Psychiatre odradzalbym z tego powodu, ze polowa tego forum, jak nie wiekszosc (XD), jakby powiedziala wszystko od deski do deski, jak to u nich wygląda i od jakiego czasu, albo dostala by skierowanie do wariatkowa, albo w pizde dziwnych benzo, co moim zdaniem jest glupotą i wyciąganiem siana w legalny sposob:)
  • 32 / 1 / 0
Ile taka terapia moze potrwac. I da sie to w pelni ze tak powiem ulozyc ( wyleczy ). Zebym poprostu umial sobie z tym radzic ?? Jak to sie mowi, Kto pyta nie błądzi. :)
  • 1 / / 0
To zależy od tego jak poważny jest Twój przypadek. Prawda jest taka, że jak masz zaburzenia psychiczne to bez wizyty u psychiatry i farmakologii się nie obejdzie. Co do benzo, jak tu wcześniej było mówione : unikaj. To są leki doraźne które prowadzą do bardzo szybkiego uzależnienia. Schodzenie z benzo to jest jakiś dramat...a nagłe odstawienie benzo może doprowadzić do jeszcze większej katastrofy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.