Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 101 / 4 / 0
glonojoad pisze:
mordeczki jak to teraz bedzie z moimi dostawcami? jak ten obowiazek wplynie na komfort motania? ma ktos dokladniejesze informacje na ten temat lub odpowiedz na pytanie; jak to będzie wygladac ze strony operatorów? bedą nam codziennie sprawdzac bilingi i je analizowac czy w jaki inny sposob ma to przeciwdzialac terroryzmowi? wkurwilem sie troche i wiem ze trzeba cos rozkminic takze gogo burza mózgów i powodzonka :)! :hug: (pozatym co to zmieni ze maja moje imie i naziwsko skoro tak czy siak bez tych danych powinni móc zlokalizowac telefon ktory tylko chca) wtfff

przeniesiono do odpowiedniego wątku - WRB
Zmieni to tyle, że przedtem musieli ustalać kto dzwonił. Teraz z automatu maja dane na kogo numer zarejestrowany. Póki co możesz szukać starterow zarejestrowanych przed wejściem ustawy. One są aktywne bez rejestracji do lutego.

@up.
Tak, idziesz do punktu z dowodem osobistym i tam rejestrują. Chyba, że masz już jakiś zarejestrowany, to dzwonisz do BOK, i możesz przez telefon zarejestrować.
  • 1674 / 107 / 0
Kolege matka prosila o zarejestrowanie numeru. mówi, ze w sumie swoj tez na nia wezmie.
Tylko czekać jak sie pojawia na necie oferty odsprzedania zarejestrowanych kart.

Ciekawe jak to bedie przy rejestracji na firme np 10-20 kart i potem odprzedac np wystawiajac paragon
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / 2 / 0
@up
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... i-1-4-0812
Już są %-D
W 2107 cenny rimmingu w UE będą takie same, więc będzie można korzystać z kart z czech czy ukrainy.
  • 32 / 2 / 0
Ciekawe czy będą starali się ukrócić rynek sprzedaży tych kart na allegro..
Uwaga! Użytkownik kdkhh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2883 / 303 / 0
Ja na miejscu psiarskich sam bym zaczął opierdalać takie karty
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 1957 / 230 / 0
To jeden z chujwieilu powodów, przez które, już od dawna jestem zwolennikiem rozstrzelania polityków PIS, PO, PSL, i SLD.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 758 / 44 / 0
u naszych sasiadow sa karty ktorych nie trzeba rejestrowac, za rok roaming w eu bedzie w tej samej cenie wiec nie widze problemu...

przy okazji moze mi ktos wyjasnic jak ma dzialac takie blokowanie cos juz wiadomo? jakies konkrety?
wkladam nowa karte sim i ile mam czasu na rejestracje? czy to juz zablokowane na starcie czy co?
Purple in the morning, blue in the afternoon, orange in the evening and green at night.
Just like that, one, two, three, four...
  • 502 / 42 / 0
To nie działa tak że wkładasz nową kartę i musisz ją zarejestrować. Po prostu nikt Ci jej nie sprzeda bez pokazania dowodu tożsamości a niezarejestrowane karty zostaną wyłączone z końcem tego roku.
  • 758 / 44 / 0
nie o to mi chodzi, mam karte ktora jest zapakowana takie zwykle jakie sprzedawane sa w kioskach i sklepach.... otwieram opakowanie wkladam karte sim do telefonu i co dalej?

mam jakis czas na jej zarejestrowanie, musze ja jakos aktywowac czy jeszcze inny pomysl?
Purple in the morning, blue in the afternoon, orange in the evening and green at night.
Just like that, one, two, three, four...
  • 502 / 42 / 0
Wkładasz ją do telefonu, możesz z niej korzystać do końca bieżącego roku, jeśli jej nie zarejestrujesz staje się nieaktywna.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.