rrd pisze:Czy ktoś próbował zwiększać wiarygodność recept poprzez stawianie pieczątek? Widziałem w punkcie Xero możliwość niedrogiego zamówienia spersonalizowanej pieczątki - i teraz pytanie, czy żeby zamówić pieczątkę z imieniem i nazwiskiem lekarza albo pieczątkę przychodni to trzeba to jakoś uwiarygodniać? Ktoś ma doświadczenie z pieczątkami? Może samemu da się zrobić taką spersonalizowaną?
missiv pisze: W okienku "odpłatność" można nie pisać nic, będzie to jednoznaczne z tym, że odpłatność jest pełna...
inbredbastard pisze:Dokladnie, tak jak ktos napisal: 1x1 to jedna tabletka dziennie, 3x1 to 3 razy dziennie po jednej tabletce.
Edit - teraz sobie przypominam, że zapis mógł wyglądać tak: 8-0-3, co ma sens... myślałem, że x jest tożsame z zero...
jezus_chytrus pisze:Otóż nie. Puste pole "odpłatność" oznacza najniższą dostępną zniżkę. Czyli w przypadku Klonów płaci się 30%missiv pisze: W okienku "odpłatność" można nie pisać nic, będzie to jednoznaczne z tym, że odpłatność jest pełna...
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.
47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
rrd pisze:A trzeba mieć do tego pieczątkę z datą dzienną?
Volenti non fit iniuria.
Kontakt tylko mailowy; r1ven@protonmail.com
Pierwszy link http://www.oil.org.pl/xml/oil/oil68/gaz ... /n20140416
"Jeżeli lekarz wystawi receptę na lek, który znajduje się w obwieszczeniu, i nie określi odpłatności (zostawi puste pole), to poziom odpłatności określi automatycznie apteka. Taka recepta będzie więc refundowana. Brak zaznaczenia odpłatności skutkować będzie wydaniem leku o jedynej lub najwyższej odpłatności!
W przypadku leków o dwóch poziomach odpłatności (np. wydawany za 30-proc. odpłatnością i bezpłatnie), jeśli lekarz nie określi poziomu odpłatności, zostanie wydany produkt za 30-proc. odpłatnością."
Potwierdza to też moje doświadczenie - z taką Rc dostawałem na 30% klony i bunondol
tutaj się pojawiają czasem ciekawe informacje
rrd pisze:Ja wciąż na receptach mam naraz:
- pieczątkę
- podpis na pieczątce
- pieczątkę z datą dzienną
lubie: usunąć podpis, a zostawić pieczątkę?
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.