Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 3900 / 245 / 13
To normalna sprawa, że dzieciak skojarzył to z czymś złym bo:

1 - nie widział nigdy, żeby ktoś takie coś robił
2 - "wujek" pewnie się kitrał po kątach i robił miny rodem z Breakin' Bad "oooo jak mi dobrzeeee" po kresce
3 - pewnie sam sobie posypał (cukru oczywiście) i się poryczał bo go bolało (no a "wujek" to jednak robił)

Logiczne ya?
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 177 / / 0
Straciłem przyjaciółkę.
  • 44 / / 0
2 ziomków w ośrodkach
1 przyjaciel sie powiesił ale to wina ćpania i dilownia bo w niezłe długi sie chłopak wrypał i nie wytrzymał psychicznie...
Uwaga! Użytkownik HappyDay nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Kto z Was kumał Igę? Katowice, Chorzów? RIP....
  • 492 / 16 / 25
Jedna dziewczyna mnie zostawiła, ale to mniejsza strata. Miałem ziomka co z nim dużo przeżyłem. Nie jedną noc przećpaliśmy i nie jeden problem pokonaliśmy razem. Ogólnie byliśmy mega zgrani tylko, że ja w pewnym momencie przystopowałem gdy wiedziałem że przesadzam, On nie. Skończyło się tak, że najpierw zaczął kraść bo nie miał już na ćpanie, później jak go przyjebali to próbował mnie w to wmieszać. Pare miesięcy włóczyliśmy się po sądach, potem go wjebali na siłe do ośrodka dla narkusów, a jak wyszedł to znowu zaczął ćpać aż w końcu się powiesił. Historia może nie jakaś wyjebana, ale nie mniej przestrzegam przed znajomościami opartymi tylko i wyłącznie na ćpaniu.
I nagle czas zaczyna płynąć wolno jakoś w slowm'ie
Robi się chłodniej, czekam na to kiedy mnie pierdolnie
I jest goręcej serce bije mocniej w piersi...
To po tym koksie, goście robią sobie selfie :cool:
  • 36 / / 0
Straciłem jedną laskę przez alkohol(plus mj chociaz o tym nie wiedziala gdy bylismy razem, jednak pozniej wszystko sie wydalo i nie bylo opcji powrotu).
Pozatym gdy coś biorę, widzę jak bardzo oddalam się od bliskich mi osób. Więc staram się brac z głowa.
  • 55 / / 0
nigdy, nikogo, nie wiem, może jacyś dalsi znajomi odeszli, ale pewnie i tak zniknęli by z mojego życia. z bliskich kumpli i przyjaciół to nikt. kilku zyskałam.
"Przywieź mi obrazki ładne, książki mądre i słodycze albo landrynkową piękną śmierć... "
  • 119 / 4 / 0
Dziewczyna, którą naprawdę kochałem i mnóstwo znajomych.
  • 113 / 16 / 0
Ludzi żadnych nie "miałem", w sensie jakichś bliższych relacji, miałem swoją niby-paczkę znajomych, z tej paki dwóch pod ziemią przez alko i jedna koleżanka przez mefa.
  • 343 / 19 / 0
wszystkich bliskich znajomych/przyjaciół
za to jak zaczałem cpac to weszli nowych któryś dzisiaj też de facto nie ma
bywa
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.