Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 2878 / 21 / 0
Czemu się dziwisz? Oni myślą, że im to pomoże - czy to dziwi? Dla mnie to logiczne zachowanie.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 3854 / 313 / 0
Tu nie chodzi o to, czy jest to logiczne (parcie po trupach do celu nie jest dla mnie logiczne), ale o kręgosłup moralny, który jak widać - ma skoliozę i pierdolca.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2878 / 21 / 0
To zapraszam do działu o filozofii (bo mówimy tu o etyce, tak? a etyka to dział filozofii zajmujący się moralnością), bo to jest dział PRAWO.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 365 / 2 / 0
Ostatnio koleżka który mi dziarkę robił, opowiadał, że robił też niedawno 50paroletniemu psiakowi z kryminalnych. Psiarz opowiadał, że mają od chuja strzelaczy z ucha, co ciekawe połowa to te dresiki jp, śmierć konfidentą :wall: piesek mówił też, że od kilku lat strasznie wzrosła liczba donosów :-/
  • 867 / 18 / 0
U nas jeden typek sprzedal kolegow za obietnice 100zl. Koledzy sprzedali jego i innych. Na koncu kilkanascie osob mialo przypal przez jednego konfidenta.

Kasy nie dostal.

Nawiasem mowiac, w niemczech nikt sie nie wstydzi donosic na policje. To u nich normalne i etyczne. Dzieki temu ludzie sie boja robic nielegalne rzeczy i jest wiekszy porzadek.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 49 / 1 / 0
Ten temat to zły pomysł na forum dla cpunów. Wejdzie jakiś ciśnieniowe bez kasy, poczyta, doniesie na kumpli ćpunów i sam się za to naćpa.
  • 63 / / 0
Zgadzam się w 100% z postem Bugzera, lepiej jak najwięcej poradników dotyczących innych opcji na uniknięcie konsekwecji.
  • 3854 / 313 / 0
Bugzer pisze:
Ten temat to zły pomysł na forum dla cpunów. Wejdzie jakiś ciśnieniowe bez kasy, poczyta, doniesie na kumpli ćpunów i sam się za to naćpa.
Sam temat nie jest złym pomysłem. Jeżeli przewertujesz te kilka stron, to zobaczysz, że w zdecydowanej większości taka postawa jest piętnowana. A poza tym - myślisz, że każdy ćpun, który wszedłby na komisariat, i oznajmił: wiem kto diluje, opierdala piwnice z rowerów, i skrobie ryby w śmietniku, dostałby od razu określoną kwotę pieniędzy za swoje rewelacje ?
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / / 0
spiewaq pisze:
Nawiasem mowiac, w niemczech nikt sie nie wstydzi donosic na policje. To u nich normalne i etyczne. Dzieki temu ludzie sie boja robic nielegalne rzeczy i jest wiekszy porzadek.
czyli uważasz, że u nas też tak powinno być?
  • 867 / 18 / 0
Mam mieszane uczucia. Jestem tak wychowany, ze brzydze sie donosicielstwem.

Przeciez przestepcy specjalnie rzucaja hasla: ''tylko frajerzy sprzedaja na policji'', a potem wchodza ci na chate i kradna telewizor.

Z drugiej strony ci sami ludzie sa gotowi skorzystac z wszelkich srodkow, zeby z toba walczyc, rowniez policje.

Ogolnie powiem tak:

- sprzedawanie kolegow, z ktorymi kradles albo dilera, od ktorego kupowales: NIE!
- zglaszanie na policje kogos, kto cie skrzywdzil w jakikolwiek sposob: TAK. Nikt mi kurwa nic nie moze zrobic, zglosze zawsze taka kurwe na policje, a potem go jeszcze prywatnie bede scigac. Amen.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.