Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
Co jest najelepiej nadaje się na podkład?/Czego najczęściej używasz jako podkład?
marshmallow (prawoślaz lekarski)
26
18%
damiana
9
6%
mullein (dziewanna drobnokwiatowa)
4
3%
coltsfoot (podbiał pospolity)
14
10%
szałwia lekarska
10
7%
mięta pieprzowa
9
6%
tytoń
17
12%
konopie
12
8%
fake hash
9
6%
inne roślinki
5
4%
nie robię maczanek, wapuje proch
27
19%

Liczba głosów: 142

ODPOWIEDZ
  • 382 / 6 / 0
eso pisze:
porobilo sie btw. roznych fejk-topow do maczanek w sklepach etno itd. ale bez opisu co to za roslina, ktos ogarnia coz ta roslinki moga byc?
Możesz podać źródło na PW stronek z tymi topkami? Wiem, że w MO są, ale w innych sklepach nie mogę znaleźć.
  • 3959 / 148 / 0
w sumie chyba tylko MO ma jako podklad jakies topy, chodzilo mi co to ogolnie za rosliny sa (oprocz konopi) co robia na nich te wszystkie fejk skuny itd.
  • 1784 / 30 / 0
Mam gotową maczankę, podkład ma ładny zapach, słodki, jest zielony. Ktoś ma jakieś pomysły co to?
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 447 / 45 / 1
Dziewanna ( lac. Mullein)
Rozmyte kolory kończę, sorry...

Spoiler:
  • 110 / 5 / 0
czy podbiał i szyszki chmielu plus olejek z konopi to dobry pomysł ?
Tłum duży, ale ludzi niewielu
  • 2466 / 15 / 0
Przypuszczam że jarane szyszki chmielu sa hujowe

Polecam dziewanne lub mięte z lidla za 1,30 za 30g
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 1889 / 72 / 3
Nie bierzcie nigdy rdestu ptasiego. Jak to piecze w gardło i śmierdzi to ja nawet nie.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 3959 / 148 / 0
juz po samej nazwie bym nie wzial. %-D

przeciez tyle tego jest, kaman.

podbial, dziewanna, szalwia, mieta, damiana itd. itp.

ja smazylem tez z bazylia, powiem wam, ze calkiem fajne. %-D

natomiast oregano nie probujcie. %-D
niedojebanie genetyczne
  • 158 / 6 / 0
Ja dziś wymieszałem herbatki z rumianku, szałwii i mięty i smak jest na prawdę dobry.
  • 1321 / 18 / 0
Gdzie szukac tej dziewanny w lidlu? Gdzie herbaty?
Jego przyjaciel miał ksywe "Diabeł".
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.