Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 744 / 29 / 0
Ostatnio zmieniony 14 października 2012 przez Witkacy, łącznie zmieniany 2 razy.
Spoiler:
Maybe the Chinese were using second class citizens as guinea pigs for the initial human trials of their new drugs.
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
  • 3490 / 56 / 0
Gra twórców Samorosta, Botanicula zawiera ich całkiem sporo, ta chyba najbardziej ewidentna, niestety znalazłem tylko taki filmik, na którym jest pierdolenie jakiegoś Niemiaszka:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 9nI#t=497s
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 17 / 1 / 0
Na Androida jest parę gier "weed Farmer", "Nose Candy", "Roll a joint". Chyba więcej nie trzeba tłumaczyć co się w grach robi %-D .
  • 22 / 1 / 0
Saints Row 2 - możemy kupić jointa i go spalić (obraz faluje), Call of juarez: The Cartel - misja spalenia pola konopii, podobne zadanie mamy w Far Cry 3 + kolekcjonowanie kart pamięci na których zapisane są informacje o różnych dragach
  • 279 / 4 / 0
LSD: Dream Simulator %-D
"Gra nie posiada żadnej fabuły, po prostu uczestniczymy w snach człowieka który zażywa bardzo silny narkotyk zwany LSD. Niektórzy nie uznają tej produkcji za grę, tylko za program który symuluje sny narkomana.

Produkcja powstała na podstawie dziennika snów Hiroko Nishikawy który pisała przez dziesięć lat i został wydany pod tytułem "Lovely Sweet Dream". Gra razem z książką i muzyką są projektem artystycznym o LSD. Gra niestety nie opuściła Japonii.

Podczas rozgrywki będziemy świadkami oglądania najbardziej dziwacznych sytuacji i rzeczy, jakie można wymyślić. Spotkamy ludzi leżących na ulicy, wielką rybę latającą nad górami, kolorowe pingwiny, przespacerujemy się po czyimś jelicie i tak dalej."

http://www.youtube.com/watch?v=7Vbgky6rBR0 filmik z gry na youtubie.

Papo & Yo
"Papo & Yo jest trójwymiarową grą przygodowo-logiczną, w której wcielamy się w nastoletniego mieszkańca południowoamerykańskich slumsów. Bohater wraz ze swoim wiernym robotem próbuje znaleźć sposób na to, by wyrwać najlepszego przyjaciela od zgubnego nałogu.
Głównym bohaterem gry jest chłopiec o imieniu Quico, który urodził się i mieszka w faweli, czyli slumsach charakterystycznych dla wielkich południowoamerykańskich miast. Na co dzień Quico towarzyszy dwójka przyjaciół, mały robot o imieniu Lula oraz przypominający różowego nosorożca Potwór. Pomimo dosyć groźnego wyglądu Potwór jest przyjacielski i lubi się bawić z chłopcem. Niestety, ku zmartwieniu przyjaciół, nie jest zawsze taki sympatyczny. Kompan Qucio ma jedną wielką słabość - jest uzależniony od trujących żab. Kiedy tylko jakąś zobaczy, natychmiast i bez zastanowienia pożera ją w całości, po czym ulega zaskakującej metamorfozie, na skutek której przemienia się w żądną krwi i agresywną bestię.

O Samoroście już wyżej wspomniano. Motyw z makówkami i ugrzanym ślimakiem aż zanadto sugestywny ^_^
... albo i nie.

http://www.youtube.com/watch?v=Vi76bxT7K6U
  • 177 / 1 / 0
Jedzenie grzybów w Mario, upojenia alkoholowe w choćby GTA4 i Fable.

[ external image ]
Ostatni FarCry jest pełen dragów. Powyżej Citra, przedstawicielka pewnego plemienia odurzająca naszego bohatera.
Czy choćby jazda na grzybach.

Osobiście zawsze fascynował mnie aspekt używek w grach, nawet jeszcze za czasów gdy nie ćpałem, wchodzenie przez głównego bohatera w inne stany świadomości uważałem za niesamowicie interesujące.
Nigdy nie zażywałem żadnych narkotyków.
Nigdy nie powiedziałem prawdy.
_______
Moja opinia jest opinią błędną.
...i mam małego penisa c: Biblia - najdłuższy trip raport w dziejach.
  • 5883 / 1216 / 43
Najlepsze palenie cracku w Postalu 2 , w modzie jest jeszcze bongo z którego jaramy staff i browarki dające HP.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 291 / 1 / 0
Stimpack u Marianów w Starcrafcie.
  • 562 / 29 / 0
W The Path bohaterka zostaje poczęstowana czymś do palenia przez mężczyznę z lasu, kiedy zaczyna palić pojawiają się tajemnicze dźwięki (szumy, dyszenie, odgłosy przypominające powolne wysiadanie bądź kończenie pracy uszkodzonych maszyn które słyszy się w głowie po niektórych substancjach), a na ekranie migoczą drobne plamki, i kreski.
Uwaga! Użytkownik skatofagi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / / 0
W TES: Skyrim też była kraina wielkich grzybków. Czarna Przystań

http://www.youtube.com/watch?v=IimZReMFb0E - Skyrim Gameplay: Czarna Przystań
od mniej więcej 8 minuty widać wielkie magiczne świecące grzybki:D

Co do Max Payne'a to też mi zapadł mocno w pamięć, nawet symbol Valkyrii który ćpuny wypisywali na murach;p
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.