Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 452 / 2 / 0
mr_brown pisze:
W empiku z pierwszym numerem pocztówek też nie widziałem.
czyli, że dostanie się to w empiku?
cena taka sama?
The Smiths - Pretty girls make graves

kontakt tylko i wyłącznie przez gg - 5306912
  • 1513 / 26 / 0
W empiku 33zł (Najprawdopodobniej bez plakatu)
Na stronie 26 + 8 przesyłki (wg dwaplusdobry) = 34 z dostawą do domu ale zawsze można coś dokupić i bardziej się opłaca.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 452 / 2 / 0
no to sobie empik podaruję, bo na plakacie też mi zależy.
jak będę miał grosza to zamówię sobie coś więcej z tej stronki, bo jest tam parę fajnych pozycji.
dzięki za info ;)
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2012 przez ponololo, łącznie zmieniany 1 raz.

• 415 / 10 / 0
.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2015 przez 2+dobry, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik 2+dobry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 452 / 2 / 0
szczerze to chciałem zamówić Timothy Leary - Doświadczenie psychodeliczne.
ale ta Twoja propozycja też wydaje się całkiem ciekawa :)

• 255 / 7 / 0
znajomy zamówil juz drugi numer i powiedział mi ,ze jest reklama hyperreala z dopiskiem site for freedom wiecei cos ?
  • 1513 / 26 / 0
W pierwszym też jest - całkiem ładna grafika. Skala szarości głównym elementem jest słowo "FREEDOM" stylizowaną czcionką. Jest dostępna gdzieś na profilu [H] na fejsbuku.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 415 / 10 / 0
.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2015 przez 2+dobry, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik 2+dobry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 4 / 0
jak z treścią?
bo nikt czegoś ciekawego nie powiedział
opłaca się? nie chodzi mi o wartość materialną jak rodzaj papieru czy okładki

niby 30 dychy to nie dużo, ale zawsze lepiej można je spożytkować ;)
  • 415 / 10 / 0
.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2015 przez 2+dobry, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.