Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 195 / 1 / 0
Nima chuja na dwie dupy żeby to wprowadzili. Nie sterylizują pedofili i gwałcicieli na stałe, to kiego chuja mieliby kastrować pokornych narkomanów? Mogą podawać w psychiatryku leki na impotencje, ale sterylizacji narkomanów nigdy nie będzie. Jeśli byłaby to emigruje do wójka do Chicago i mam wyjebane :D
Uwaga! Użytkownik Emancypowany jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 909 / 19 / 0
AstralWalker mądry jesteś. To przerażające, że najbardziej mnożą się najgłupsi. Jeszcze państwo daje im 1000 na zachętę - bo przecież nikt normalny nie będzie się rozmnażał dla tysiaka, a taki żul z żulicą - owszem, bo dzięki temu będą mieć parę dni libacji. Co z tego, że państwo będzie musiało utrzymywać i ich i ich upośledzone, wskutek picia podczas ciąży, dziecko. Mnóżcie się jak króliki i zasiedlajcie ziemię - tak powiedział bóg i idioci go słuchają.
Z tymi narkotykami śliska sprawa - może dojść do takich wyborów o jakich mówisz (albo sterylizacja i opieka medyczna, albo wypierdalać). Podobnie pomysł miałam a propos palaczy, którzy chorują na raka płuc na własne życzenie.
Ale już nie jestem aż tak okrutna, chociaż przyznaję, że chętnie wykastrowałabym dużą część ludzkości.
  • 142 / / 0
Astral, jak uważasz służbę zdrowia za dobrodziejstwo białej cywilizacji, to jesteś częścią raka który ją toczy. Chociaż może Ciebie nie zrozumiałem, to zależy od znaczenia spójnika "oraz", nie mniej jednak, stawiasz to na równi.
Idiotyczne pytanie. Zapaliłeś trawę? Co będzie dalej? Amfa, koks, a potem hel? Gdybyśmy wciąż do wszystkiego tak podchodzili to stalibyśmy w miejscu.
Idiotyczna odpowiedź. Dalej było DXM, LSD, MDMA i inne takie. Gdybym jednak robił regularnie ekstrakcje z antka, spodziewałbym się że w końcu to może się skończyć na heroinie i ciesze się że na równi pochyłej prowadzącej do dworca zrobiłem jeden mały krok (a właściwie położyłem nań duży palec) i stoję w miejscu (odwrócony tyłem, bo mnie to nie interesuje).
PS2. Spytacie "Jaka metoda pozwoli na skalę masową oddzielić margines od nie marginesu?". Odpowiadam z góry "Nie wiem, nie znam takiej metody".
Zlikwidować dopiero co wspomnianą służbę zdrowia, opiekę społeczną etc. i margines sam zniknie(część jego przedstawicieli weźmie się w garść, część umrze)? Tzn nie zniknie całkowicie (mi nie przeszkadza jego istnienie), ale nie będzie problemów z "zacietrzewieniem"?
Eugenika jest okrutna, ale IMO większym okrucieństwem jest skazywanie przyszłych pokoleń i całej naszej cywilizacji na zjebanie genetyczne.
Masz rację, ale żeby nie skazywać przyszłych pokoleń na zjebanie genetyczne nie trzeba eugeniki... A tak swoją drogą, żonę też wybierzesz bacząc na to, żeby nie zjebać genetycznie przyszłych pokoleń?
Podobnie pomysł miałam a propos palaczy, którzy chorują na raka płuc na własne życzenie.
Ale już nie jestem aż tak okrutna, chociaż przyznaję, że chętnie wykastrowałabym dużą część ludzkości.
Pozwolić umrzeć palaczom na własne życzenie (postulat nie tylko słuszny, ale i oczywisty) to okrucieństwo, a chęć kastracji dużej części ludzkości nie? Do kuchni kobieto, tylko z dala od noży.
Nima chuja na dwie dupy żeby to wprowadzili.
Czyżby wprowadzili w Wielkiej Brytanii i czy nie składa się tak, że o tym jest ten temat?
  • 195 / 1 / 0
Chodziło mi o nasz kochany kraj. Wprowadzenie takiej "alternatywy" jest wbrew naszemu ustrojowi chrześcijańsko-demokratycznemu. Wielka Brytania nie za szczególnie jest religijna i dużo % ludzi nie lubi papieża. A to żeby urodzić upośledzone dziecko to trzeba być narkomanem? Moja znajoma urodziła zdrową córeczkę a ona lubiała wciągać i jej mąż też. Co prawda są już po rozwodzie, ale córeczka ma już 5lat i zdrowo się rozwija :P Wątpię żeby narkotyki miały aż tak rażący wpływ na upośledzenie dziecka(zarodka) Podczas noszenia w brzuchu to wiadomo że kobieta powinna przestać ćpać bo może poronić, ale w trakcie powstania zarodka mały wpływ mają zażywane substancję przez partnerów. A po pijaku jak się spłodzi dziecko to ono jest skazane na głupotę? ja sądzę że nie. A te 200funtow to świadczy o tym że już nikt nie chciał żeby loda robił za towar to musiał inaczej hajs na hel wykombinować. W ogóle to ludzie sprzedają organy własne i nie ma takiego halo o to. Przecież jedno i drugie jest dobrowolne.Ciekawe kto finansuję takie absurdalne pieniądze. Skoro w USA "zadziałał" jej pomysł to szkoda mi zdesperowanych ćpaków co z braku hajsu poddadzą się temu zabiegowi, a za 5-9lat będą chcieli założyć rodzinę, to tylko im in vitro zostanie. A in vitro jest cholernie drogie i czasochłonne.
Uwaga! Użytkownik Emancypowany jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 909 / 19 / 0
Krwawa Dłoń Ulsteru pisze:
Podobnie pomysł miałam a propos palaczy, którzy chorują na raka płuc na własne życzenie.
Pozwolić umrzeć palaczom na własne życzenie (postulat nie tylko słuszny, ale i oczywisty) to okrucieństwo, a chęć kastracji dużej części ludzkości nie? Do kuchni kobieto, tylko z dala od noży.
Przecież nie kastrowałabym wszystkich mężczyzn, tylko tych, którzy robią krzywdę swoim penisem i nie panują nad swoim libido. Kiedyś kastrowano, żeby chłopiec zawsze śpiewał jak dziewczynka - to było okrutne. Pedofilia jest okrutna. Kazirodztwo też.
Kastracja w tym momencie to wybawienie dla tych, których libido sprawia problem. Po co ich zamykać w więzieniach i żywić? Nie lepiej wykastrować i puścić na wolność? Wtedy możemy być pewni, że nie będą krzywdzić, a może i zaczną żałować grzechów...
Do łóżka mężczyzno i milczeć! A kastruję sekatorem, nie nożem, kastracyjny laiku.
  • 86 / / 0
Z tego co się orientuję, kastracja pedofila (nawet chemiczna), jest nieskuteczna. Ośrodki pożądania nie są jeszcze aż tak dobrze poznane, a wykastrowani pedofile często odsiadują drugą karę za gwałt np. butelką.

A Ty gynoid czemu tak penisów nie lubisz? Złe doświadczenia?
  • 909 / 19 / 0
Gwałt czy "sprawianie przyjemności" butelką? Z tego co wiem część molestowanych dzieci odczuwa przyjemność, więc akty pedofilskie niekoniecznie muszą być gwałtami. Butelką. No, ale jak takie coś ktoś wyprawia, to już w ogóle porażka. O ile molestowanie w przypływie w chwili, wskutek urazu doznanego w dzieciństwie jestem w stanie jakoś zrozumieć, o tyle gwałt butelką dokonany bez podniecenia (?! więc jak, dlaczego?), ze zwiędłym kutasem, to skurwielizm.

Lubię te narządy, jeśli spełniają swoje zadania.
  • 86 / / 0
Tłumaczyłem dlaczego sterylizacja niewiele daje. Bo pożądanie jest o wiele bardziej skomplikowanym procesem z punktu widzenia biologii. I nie zależy od sterczącego kutasa. A gwałt dlatego, że dzieci nie mają jeszcze dobrze ugruntowanej psychiki i nawet przyjemne akty seksualne zostawiają w nich uraz. Gwałcisz ducha, nie ciało.
  • 381 / 12 / 0
Zgadzam sie z Pillgrimem. Mozesz kastracja wylaczyc fizycznosc pociagu, ale nad psychicznym porzadaniem trzeba pracowac inaczej.
Sa metody np wywodzace sie z tantry, ktore sprawiaja ze zupelnie nie czujesz porzadania na widok innych kobiet- tylko tej swojej wlasnej, ale kluczem do tego jest chec zmiany- a bardzo niewiele osob tego tak naprawde chce. Troche podobnie jak z palaczami- jak chcesz to rzucisz, jak nie to nie.
  • 909 / 19 / 0
carnage9 pisze:
Sa metody np wywodzace sie z tantry, ktore sprawiaja ze zupelnie nie czujesz porzadania na widok innych kobiet- tylko tej swojej wlasnej
Podobno zakochanie albo naprawdę dobry seks mają podobne działanie. Ale jak wszystko - z czasem mija.

A gdyby tak kiedyś wprowadzono "odwrotne" prawo - tylko niektórzy mają prawo się rozmnażać. Jak byście się na to zapatrywali?
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2010 przez gynoid, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.