...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 570 / 2 / 0
885 będzie dobrze dzieciak, nia łam się
hehehe
  • 120 / 1 / 0
Czytam ten temat i nie wiem jak sobie poradzę z praniem mózgu w ośrodku z moim charakterem, przecież ucieknę po tygodniu. Myśl o pewnego rodzaju ubezwłasnowolnieniu jest dość przygnębiająca, tak samo jak myśl o tym że po terapii w teorii powinno się być nowym człowiekiem z nową osobowością. A ja chcę po prostu skończyć z opiatami nie ze swoją osobowością...
Uwaga! Użytkownik NotEvenTwice jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 233 / 2 / 0
Każdy terapeuta by Ci teraz odpowiedział, że to Twoja osobowość doprowadziła Cię do brania opiatów i jak chcesz nie brać to musisz się zmienić.
Doskonale Cie rozumiem, bo ja także nie chce zmieniać swojej osobowości tylko nabrać dystansu do opio. I wydaje mi się, że da się to osiągnąć bez pobytu w ośrodku. No ale każdy czuje najlepiej co mu może pomóc.
Powodzenia w każdym razie życzę.
  • 3188 / 373 / 0
@drag
Terapia to rozwiązywanie konfliktów wewnętrznych które powodują że masz ochotę na ucieczkę w ćpanie. Osobowości ci już nikt nie zmieni choćby nawet bardzo chciał bo to nie możliwe. Zmienisz schematy ale to konieczne bo jak się myśli jak ćpun, postępuje jak ćpun to i się ćpa, nie ma innej opcji. Te schematy to jest taki rak, narośl na zdrowej psychice i będziesz się czuł wolny a nie wykastrowany z osobowości jeśli uda ci się je wyeliminować.
  • 233 / 2 / 0
No widzisz, Blu a ja jakoś postrzegam terapie właśnie jako próbę zmiany mnie samej, mojej osobowości. Może ta pani do której trafiłam teraz jest po prostu słaba? Każe odrzucić mi wszystko co do tej pory lubiłam, robiłam bo niby mi się to kojarzy z ćpaniem. Ja nie czuje, że tak jest. A nawet wręcz przeciwnie-to moje zajawki jakoś mnie jeszcze trzymają przy trzeźwym życiu.
  • 221 / 2 / 0
otwórz umysł!
odmiana przyda się. poznasz świat z innej strony.
bez otwartego umysłu żadna terapia nic nie pomoże.
Uwaga! Użytkownik madafakers nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 120 / 1 / 0
Blu pisze:
@drag
Terapia to rozwiązywanie konfliktów wewnętrznych które powodują że masz ochotę na ucieczkę w ćpanie. Osobowości ci już nikt nie zmieni choćby nawet bardzo chciał bo to nie możliwe. Zmienisz schematy ale to konieczne bo jak się myśli jak ćpun, postępuje jak ćpun to i się ćpa, nie ma innej opcji. Te schematy to jest taki rak, narośl na zdrowej psychice i będziesz się czuł wolny a nie wykastrowany z osobowości jeśli uda ci się je wyeliminować.
Dzięki Ci Blu za tą wypowiedź, trochę mi pomogła. PS: jestem prawie na 100% pewien kim jesteś, zwłaszcza po przeczytaniu postu o rozdzielaniu Nurofenu z kodeiną na 2 warstwy.
Uwaga! Użytkownik NotEvenTwice jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3188 / 373 / 0
NotEvenTwice pisze:
Blu pisze:
PS: jestem prawie na 100% pewien kim jesteś, zwłaszcza po przeczytaniu postu o rozdzielaniu Nurofenu z kodeiną na 2 warstwy.
O! Nie bardzo wiem o co chodzi z tym "kim jestem" ani co ma to wspólnego z Nurofenem ;-)
  • 570 / 2 / 0
ale ja wiem o co chodzi, dj
talk.macreal.info
Rozmowy acreal
  • 641 / 16 / 0
Ja to rozumiem tak: terapeuta ma Cię przywrócić do życia w TYM, konkretnym społeczeństwie, a więc niestety nie ma wyjścia, musi zrobić małe pranie mózgu, a czasem nawet duże. Po to aby delikwent mógł funkcjonować normalnie w prohibicyjnym społeczeństwie, być mężem/żoną, ojcem, studentem itp.
Ogólnie chyba nie ma innej możliwości. Żeby nikt sobie nie pomyślał że akceptuję ten stan rzeczy, jestem antyprohibicjonistą, tylko nie widzę innej możliwości poprostu. Terapeuta musi kłamać, bo ogólnie przyjęta "prawda" na temat narkotyków, jest zwyczajnym kłamstwem. Tak w skrócie mówiąc, świat is full of absurdas ;-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.