Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1611 / 35 / 0
Bustfo pisze:
nie uważam dystansu za pozytywne zjawisko, kiedy człowiek się izoluje od rzeczywistości opływając w rozkoszach -
Dystans nie musi oznaczać izolacji, tylko zmianę percepcji, nie musimy być także bierni.
psychodeliki wyzwalają, moim zdaniem, inny rodzaj dystansu, raczej do siebie niż do ludzi, o.
Z tym się zgodzę. Dystans uzyskany za pomocą depresantów, jest inny - jego właściwości w psychoterapii są ograniczone, dlaczego? - Bo chyba zaburzeniu ulega samokrytycyzm...
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 15 / / 0
Pozytywny wpływ narkotyków na życie jest nie zaprzeczany: większy dystans, oświecenie, poszerzona świadomość i bujniejsze włosy.
Uwaga! Użytkownik Albert Hofmann nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 31 / 0
i rzygi na klacie jak przegniesz z kodeinką
Hidden mefedron User
  • 2497 / 50 / 0
znowu zapomniales aviomarinu!
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: luztr »
Albert Hofmann pisze:
Pozytywny wpływ narkotyków na życie jest nie zaprzeczany: większy dystans, oświecenie, poszerzona świadomość i bujniejsze włosy.
włosy pod pachami najprdzej
  • 305 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ogar »
nie mam pojęcia jak wpłynęły dragi na moje życie bo skąd mam wiedzieć jak moje życie ułożyło by sie bez bakania czy innych psychoeksperymentów... może przez bake troche spokojniej podchodze do wielu spraw, może to przez nią a może tak mi dane bylo sie zmienić w jakimś tam okresie... ale puki co niczego nie żałuje, no może oprócz $$$, ale chuj z tym xD
"(...) moze to uchroni nas od normalnosci... "
  • 82 / / 0
Hajs hajsem, bo nie jestem pewien czy hajs, który poszedł wydany na super fure dałby szczęście, a i nie wiem czy na jego namiastke można liczyć. Za to dragi dały chociaż tę namiastkę.
Rzeczywiście ciężko stwierdzić jak, by wyglądało każde z żywotów, gdyby było pozbawione tych specyfików i eksperymentów. Można natomiast zastanowić się nad konkretnymi sytuacjami:
- alko, depresant - agresor (czyt. wpierdol dostany/dany), zarzygane ubrania, meble itp.

i tak z każdą używką. Ciężko przyppomnieć sobie, każdą banioszke jaką sie miało, ale wystarczy lekko sie cofnąć w czasie, by dostrzec, że liczba godzin na waxach przez mj czy cokolwiek innego, liczba przypałów...

a kurwa po huj ja sie produkuję

te forum jest idealnym przykładem. Liczba negatywnych skutków jest na nim zawarta w większej ilości, niż pozytywnych. Nie chodzi o ten temat, a ogół. Można powiedzieć, że w co drugim poście ktoś jebnął %-D i jest to świadectwem pozytywnych efektów, ale ze strony czysto merytorycznej to więcej jest niepożądanych przypałów, skrętów, ciągów, przejebań, olewań niż samej radochy z "kolorowania" życia.
Patrząc na taki tydzień każdego z nas to widzimy jak dużo z tych 168 godzin jest przeznaczane na samo motanie, konsumpcję i krótką euforię po konsumpcji, ile to zmarnowany czas na wegetacji z powodu zmęczenia "podróżą", a ile to wykorzystany czas na "normalne" życie.

Z pozytywnych aspektów to hmm może zrozumienie w pełni "chwil ulotnych".

Chociaż kurwa nie! Jako "niewinne" dzieci cieszyliśmy się byle gównem [byle gówno i płacz (szczegół)]. Człowiek jarał się, gdy wszedł na górę i zobaczył piękny widok Tatr w moim przypadku. Jako dorośli ludzie powinniśmy być usatysfakcjonowani momentami takimi jak porządny obiadek, porządniejszy seks albo bardzo porządna wycieczka po górach z euforia biegacza na szczycie podczas odpczynku. Niestety wypaczenie spowodowało, że perspektywa pięknych krajobrazów, które powinny zapierać dech w piersiach nie jest taka piękna, gdy obrazek nie zawiera lolka, szluga, browca etc. I co? I nic nie cieszy.

Kurwa to w stanach depresyjnych, a nie tu powinienem, ale pozytywów brak!
Uwaga! Użytkownik Gal Anonim nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 154 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: majed »
A ja uważam, że narkotyki mogą dać coś pozytywnego.
Dają przede wszystkim możliwość przeżycia czegoś, czego nie można lub jest bardzo trudno, przeżyć bez nich, wiecie podróże w czasie, między wymiarami, loty po kosmosie czy co kto tam miał.
Niby są to "tylko" wizje i odczucia wywołane działaniem narkotyku (moje zdanie: mózg przestrojony na inne częstotliwości odbiera inne rodzaje sygnałów, które i tak nas otaczają, tak jak laptop z kartą wi-fi odbiera bezprzewodowy internet, który teraz jest prawie wszędzie, choć go nie widzimy i nie czujemy), ale dla mózgu, dla nas są prawdziwe i nie ma najmniejszego znaczenia, że musiałem wpieprzyć ileśtam tabletek czy zjeść ileś grzybów, czy innego kwasa żeby to przeżyć - przeżyłem to i jestem o to doświadczenie bogatszy, mam zmienione spojrzenie na wszystko, co mnie otacza, bo widziałem i 'dotknąłem' czegoś więcej.

TO jest dla mnie podstawowy pozytywny wpływ.
Jestem samoświadomością organizującą się na przestrzeni przez wieki
  • 305 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ogar »
no tak, ale po co Ci do życia codziennego te wszystkie doświdczenia? fajne motywy, piękne wspomnienia, to wszystko, ale napewno w życiu różnicy to nie robi;p
"(...) moze to uchroni nas od normalnosci... "
  • 463 / 6 / 0
ja bym dragi nie porównał do podłaczania sie do wi-fi tylko do /dev/null (na urwanym filmie) lub /dev/rand (na fazie)
Uwaga! Użytkownik masturbator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.