Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
W jakim wieku zacząłeś/ęłaś ćpać?
Mniej niż 13
202
6%
13-15
1202
36%
16-17
1212
36%
18-19
412
12%
20-21
158
5%
22-23
72
2%
24-25
19
1%
26-27
21
1%
28-30
8
0%
Więcej niż 30
46
1%

Liczba głosów: 3352

ODPOWIEDZ
  • 28 / / 0
14 - gandzia
16 - dropsy, koda
17 - DXM, metkat, tramal, benzodiazepiny
No i jak mialem jakies 16-17 to jeszcze fetka
  • 181 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Dexxter »
11-12 lat pierwsze przygody z papierosami
13 - alkohol, ganja (raz)
14 - aviomarin (raz)
15 - dxm, (dwa razy w przeciągu dwóch dni, bo za pierwszym rzygałem i złapałem BT), kodeina (kilka razy), ganja częściej
16 - dropsy (raz)
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
a jak po narodzinach dostawalam majke to sie liczy? Wtedy przebilabym nawet dziecko chaotki.
a tak serio to 13-14 taki lajt a hardkory od 16
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 24 / / 0
16 .. pierwsze przygody z ziolem..
17 .. mdma
18 .. amfetamina
+19 kontynuacja wszystkich powyzszych ;] jednak baka i mdma w o wieeeele rzadszym stopniu niz amf.
Wszystko co zamieściłam na forum to tylko część mojej wyimaginowanej wyobraźni.. :D
coś pomiędzy wymiarem astralnym a fizycznym ^^
  • 225 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Wierzaca »
13 - 14 kiedy lubiłam pić alko

15 - pierwsze jaranie, a potem już poszła reszta, bo jaranie początkowo mi się nie podobało.
Tak 'normalnie' zaczęłam jarać kiedy miałam 16 lat, czyli rok później. Musiałam się najpierw trochę obyć z dragami %-D
I don't think that there's anything worse in the world than being ordinary .
  • 9 / 1 / 0
tak lajtownie - 13 - jakieś pojedyncze razy mj czy browarka
lsd - 19
"Niestety demokratyczne społeczeństwo uzależnione jest w dużej mierze od opinii większości, składającej się najczęściej z debili"
  • 51 / 1 / 0
Podobnie jak banszi 13-14 lajt tzn piwko, mj potem 16 zaczęło się na poważnie.
Jak teraz się temu przyjrzę to żałuje że tak wcześnie zacząłem.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pietrucha »
alkohol, papierosy - 15 lat,
20 lat - dxm, kodeina itp.
Uwaga! Użytkownik Pietrucha nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Logu »
12-tytoń itp.
13-15-pierwsze piwo,dxm,benza,ganja,galka i coś tam jeszcze nie pamiętam :p
Uwaga! Użytkownik Logu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
14-15 lat - pierwsze pojedyncze piwa
16 lat - pierwszy szlug, ale to tam pojedyncze razy, popalać regularniej zacząłem po 18, potem baczka z częstotliwością raz na miesiąc czy dwa. Szybko potem skusiłem się na dxm.
17 lat - dragonfly, lsd, salvia i jakieś pomniejsze drobiazgi typu benzydamina, tramc czy koda, amfetamina ze dwa czy trzy razy ale na tym był koniec
18 lat - doc i kilka razy piguły, kokaina
19 lat - gbl, mefedron, grzyby i 4-ho-met, w kolejce kolejne tryptaminy, do 20 mam jeszcze dwa miesiące, może zdążę.

(wymieniłem te najważniejsze i te których często używam, nie rozdrabniałem się zbytnio)
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.