Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kylujlb »
Liner a jak to było zawineli cie z miejsca, czy przyszlo ci poczta wezwanie jesli tak to po ilu ! chce wiedziec czego sie moge spodizewac

Bo to ze za lufe jest przypal to ja wiem zreszta jest czy nie to lepiej zeby nie znalezli
Uwaga! Użytkownik kylujlb nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / / 0
Nieprzeczytany post autor: takietamkonto91 »
szedłem sobie po ulicy z dosyc duzym nozem kuchennym i robilem dziure w korku, w plecaku mialem kurke jedna pelna butelke z woda 2L i jedna pusta 1,5L. W skarpecie 1g a w portfelu czysta lufka. Podjechali psy nas spisac. MIalem kilo gowna w gaciach i myslalem ze to juz koniec moich marzen o karierze w wojsku (trzeba miec papier o niekaralnosci), ale nie wiem jakim cudem wsadzilem kose do tylniej kieszeniu w spodniach ( duzo kosy z niej wystawalo) a oni nic nie wylookali, przeszukal plecak kazal powyciagac wszystko z kieszeni (kosa i korek z plastelina zostawilem w tylniej kieszeni spodni) spytal sie co mam w portfelu powiedzialem ze dokumenty i dalem mu dowod a on wrocil do radiowozu i zniknol. Było bardzo blisko podejrzewam ze jak wylookalby czysta luffke badz kose to by trzepl mnie i mogl znalesc 1g
  • 223 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: katotaliban »
Aspirant nie wprowadzaj dezinformacji jak nie wiesz, to ze sie akurat ty z tym nei spotkales to nei znaczy, ze tak nie moze sie stac. Ja sam slyszalem o kilku przypadkach odnosnie osadu z jarania w lufie, ktory traktowali jak narkotyk. Oraz np. o magicznej akcji kiedy ktos zostal zalpany z popiolem w lufie i nagle z tego po ekspertyzie zrobiło się 0,2 grama konopii narkotycznej. Wszystko zależy na jakich psów trafisz, jedni są spoko ( oczywiscie jak na policjantow ) a drudzy chuje, zrobia wszystko zeby ci dojebac jak najbardziej.
As above, so below
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: liner »
kylujlb pisze:
Liner a jak to było zawineli cie z miejsca, czy przyszlo ci poczta wezwanie jesli tak to po ilu ! chce wiedziec czego sie moge spodizewac

Bo to ze za lufe jest przypal to ja wiem zreszta jest czy nie to lepiej zeby nie znalezli
Zawineli na komisariat ale na jakas godzine, wypuścili, jakis czas pozniej (nie pamietam ile dokladnie ale około 2-3 tyg) przyszlo wezwanko na mendownie.
Ostatnio zmieniony 06 października 2009 przez liner, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kylujlb »
A widzisz , mnei nei zawineli tylko kazali spierdalac :D (jebane skurwysyny) i co sadzisz
Uwaga! Użytkownik kylujlb nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: liner »
co sądze... ;D raczej bedzie bez lipy ale nie zdziw sie jak dostaniesz wezwanko.
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: DrJoint »
czlowieku nie bedzie zadnego wezwania nic ci nikt nie bedzie robil. za lufe nic nie robia ew. w najgorszym przypadku na osobiste moga sie przypierdolic o podejrzenie posiadania. nieraz fife przy mnie znalezli i chooj.domyslam sie ze byly to cywilne KURWY PIERDOLONE ale tacy do lufy sie nie przypierdalaja.
Uwaga! Użytkownik DrJoint nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: l3m »
Fyi: Wyrok sądu apelacyjnego w Katowicach z dnia 23 grudnia 2008, sygn. II AKa 380/08. "[...] 1. O posiadaniu narkotyku można mówić wtedy, gdy sprawca dysponuje, co najmniej jedną działką narkotyku. Tak więc bez wątpienia kryterium tego nie spełnia osad marihuany na szklanej lufce." - źródło: LexOmega akt. 07/2009 - orzecznictwo sądowe art. 62 ustawy.

Dla słabszych - jak sie dokulacie do sądu z tą lufencją to niechaj papuga się na sygnaturkę powoła i cześc jak czapka. Po godzinie do domu a jak papuga cwany to i moze jakies zadośćuczynienie wyciągnie?

Jednym słowem jarasz jak dorosły a wpierdalasz się jak dziecko "opowiadając historyjki" panom funkcjonariuszom poprostu ze strachu. Wlasnie kogos podpierdoliles przez przypadek - pieskom czasem trzeba pustego cynku a dostaja go przez glupote. No i sam sie pakujesz... palisz a nie palisz masz ale nie wiesz skad.

NIE WIEM NIE MAM TO NIE MOJA REKA - tylko do takiej bajery trzeba miec jaja a nie wyszczekany ryj yo hwdp gangsta czy jakoś tam.
  • 3 / / 0
mnie kiedyś jebli z lufą to siedzialem z 6 godzin na psach ale umorzono sprawe
teraz ponad miesiąc temu zlapali mnie z ponad wazonym gramem to przy dobrowolnym przyznaniu sie do winy dostalem 6mies na 2 lata w zawiasach,300zl grzywny i 100zl mandatu bo jak mnie jebli to piwo pilem;D
Uwaga! Użytkownik Adam1986bydg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 294 / 5 / 0
l3m, w polsce nie ma prawa precedensowego, więc nie do końca cześć jak czapka. choć to oczywiście działa na korzyść, a jak do tego dojdzie papuga, to tym bardziej powinno być okiii.
ogólnie prawo, które karze za posiadanie jest chore, ale jeśli bym miał stosując je rozsądzać, czy lufka po 3g jarania nie jest co najmniej jedną działką narkotyku, to w moim przekonaniu taką działką ona jest.
I guess time flies when you're havin' fun
So enjoy life, you only get one
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.