Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
skad ty masz polskie grzybki o tej porze roku? :-P w kazdym razie jak z maoi to jesz 2x mniej, jak dodatkowo namaczasz w soku cytrynowym to 3-4x mniej. ale jak jesz pierwszy raz to najlepiej same grzybki.. oj zazdroszcze, pierwsze grzybienie to masakra ;]
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / / 0
jeszcze nie mam ale chce sie po woli przygotowac xP. Dzieki za info o dawkach
  • 4024 / 373 / 951
Co to jest 'pełna moc'? Rożne są możliwe do uzyskania stany, różne wrażliwosci - rzuć, jeśli wola, może okiem na te tutaj przykładowe raporty, pisane właśnie po takich, rzędu 30-35 łysiczek ilościach:

http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=13831
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=14839
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=20771 - o , tu jest 20 nawet.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 83 / / 0
mysle ze takie przezycia mi satrcza :P dziaki za all
  • 447 / 19 / 0
Zieleń pisze:
yohimbe jest słabym maoi, do tego inhibitorem kilku receptorów serotoninowych, ba, jest nawet określana jako anxiogenic (powodująca lęk), ja bym nie próbował ;-)
o dziwo czytałem kiedyś tr, gdzie mix yohimbe i lsd zaskutkował wizjami dżungli i ogólnie plemiennym klimatem, powinien być na erowidzie
dlatego mówię, że jest nieprzyjemna - choć to zależy od tolerancji, ale często występują zimne poty, lekki lęk, nerwowość i wrażenie "coś złego się zaraz stanie", mdłości i chęć zwracania wszystkiego, a za pierwszą dawką wrażenie, że mi serducho wyskoczy(tętno 150, ale ciśnienie.... bardzo małe, w stylu 100 / 40, podczas gdy normalnie mam 140 / 80 )
ale tym plemiennym klimatem i wizjami dżungli to mnie mocno zaciekawiłeś, poszukam :)
  • 46 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Salvi »
Ja osobiście testowałem sok porzeczkowy i cytrynę łącznie przy dawkach: za pierwszy razem 3 gram suszonych Cubensis Mexico, za drugim razem 4,5 grama. Grzyby moczyłem w cytrynie 5 minut przed jedzeniem. Efek, przy 4,5 gramach był oszałamiający. Zdecydowanie wydłużył się czas podróży, zmienił się wymiar. Przez 6 godzin zupełnie nie było ze mną kontaktu. Nigdy nie myślałem, że trip na grzybach może prowadzić, aż tak daleko. Jeszcze jednym charakterystycznym i bardzo intensywnym doświadczeniem było trzęsienie się całego ciała, które rozchodziło się w niepojęte dla mnie strony tworząc coś na zasadzie łącznika z innym stanem świadomości. Ciężko wyjaśnić. Oczywiście nie miało to nic wspólnego ze strzelaniem synaps, które zdarzało się przy znacznie mniejszych ilościach bez stosowania inhibitora, i które w tamtych rejonach tworzyło wręcz muzykę. Nie wiem, póki co mnie nie stać na to, żeby znów się tam wybrać, ale zbadam to jeszcze.
  • 59 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: naur »
Muszę potwierdzić wpływ soku porzeczkowego na moc tripa. Różnica czterdziestu pięciu kapeluszy bez i z popiciem jest całkiem znaczna, na tyle że można powiedzieć że nie jest to moc autosugestii.
RELATIONSHIT
  • 32 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MłodyBakacz »
Powiedzcie mi chłopaki jeśli ostatnio zarzuciłem 40 dużych kapeluszy :-p
To jeśli zjem teraz też coś koło tego + ten soczek z czarnej porzeczki + sok z cytryny to moja faza się tylko wydłuży i lekko wzmocni czy może zrobi mi to taki makaron w głowie że rozmowa z normalną osobą byłaby nie możliwa %-D
Uwaga! Użytkownik MłodyBakacz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Raczej opcja z makaronem. Chociaż osobiście nie testowałem, ale z tego co naczytałem się...

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 1049 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: noithai »
Sprawa mocno dyskusyjna. Na kazdego grzyby dzialaja inaczej, dla mnie 4g pc to standard, sok wydluza i poglebia podroz - to pewnik. Lecz ja czuje zawsze po psychodelikach silne pobudzenie, wiec normalnie prowadze konwersacje, nawet z przygodnymi osobami, choc czuje sie lekko zmieszany podczas takowych... ;)
„Bóg chrześcijański jest okrutny i mściwy. Jeśli popełnisz błąd i nie żałujesz, skazuje cię na wieczne piekło. Wydaje mi się to tak niewspółmierne, że nie chcę wchodzić z nim w żadne układy” [Cabré]
ODPOWIEDZ
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.