Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 36 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pobozny »
Odnosnie wlasnie skreta,

Czytalem ostatnio o jakiejs religijnej organizacji, ktora pomaga osobom uzaleznionym i pisali ze wychodza z zalozenia, ze od skreta NIKT nie umarl, a z przedawkowania heroiny/morfiny mnostwo osob.

Czy rzeczywiscie skret jest bezpieczny i niegrozny (oczywiscie poza bolesciami- ktore mijaja?)

Czy naprawde nawet najciezszej uzalezniony heroinista moze cold turkey odstawic here i poboli go troche, wyjdzie z niego chemia przez pot i luz - nic sie nie stanie z organizmem?
  • 3188 / 373 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Teoretycznie od skręta można umrzeć na zasadzie serce nie wytrzymuje tachykardii albo wycięczony organizm doznaje szoku ale to tylko w najcięższych przypadkach. W praktyce jest to bardzo mało prawdopodobne. Już bardziej prawdopodobne jest to, że poskręcana osoba strzeli samobója nie mogąc znieść męk.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 191 / 1 / 0
Przypadki śmierci przy odstawianiu na sucho się zdarzają. Bardzo rzadko jak wspomina Blu, ale jednak. Nawet na tym forum komuś się przekręciła bliska chyba osoba, po odstawce cold turkey po paru latach ciągu.

A to, że ci zjebani i puści katole tego nie rozumieją, to nawet mnie nie dziwi. Taki typ ludzi, co poradzisz.
wyjdzie z niego chemia przez pot i luz
Ale że jaka niby chemia?
Uwaga! Użytkownik Faithless nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 123 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
Pobozny pisze:
Czy rzeczywiscie skret jest bezpieczny i niegrozny (oczywiscie poza bolesciami- ktore mijaja?)
Pomyśl nad tym pytaniem chwilę. Ciężka postać grypy jest bezpieczna i niegroźna?
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Czeslaw pisze:
Pobozny pisze:
Pomyśl nad tym pytaniem chwilę. Ciężka postać grypy jest bezpieczna i niegroźna?
nie wydaje mi się, co prawda skręt objawia się podobnie jak grypa ale żadnych powikłań z tego powodu być nie możne bo na skręcie organizm nie walczy z wirusem, tylko przeżywa szok niedoboru endorfin i w bolesny sposób się ich domaga i je wyrównuje. Powikłaniem skręta jest tylko później następująca depresja.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 123 / 8
Nie mogę powiedzieć, że nie masz racji. A taka depresja jest Twoim zdaniem "niegroźna i bezpieczna"?
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mooha »
mój znajomy brał na sportowo kompot. potem widziano go już na bajzlu, potem nie widział go nikt...
z brania sportowego przeszedł na napierdalankę 3x dziennie, wykońćzył się po prau latach
  • 3449 / 123 / 8
No to jest jakieś 90% przypadków grzania sportowego. Ale chodzi o te pozostałe 10% właśnie. Dowodzą, że jednak się da.
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
mnie teraz poskręcało kurwa jak mi zimno. a jestem zajebany. i dalej zimno
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 729 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
brak wewnnetrznego ciepla ochladza dusze ta moze wystygnac
a ciezko ogrzac lod wiec trzba dac o stala odpowiednia cieplote...
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.