Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 867 / 18 / 0
skoro twoj organizm nie wchlania witamin z tabletek, to znaczy, ze ich nie potrzebuje

chuj wie, czy nie sa one lepsze od tych warzywek i owocow, a ich brak przyswajalnosci i rzekoma wyzszosc warzyw nie jest efektem propagandy majacym na celu wyzsza sprzedaz
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3363 / 355 / 0
GOD pisze:
Olejcie te vitaminki w tableteczkach, prawie nic sie z nich nie wchłania. Mocz macie ciemny właśnie dlatego bo wszyscy wyszczywacie i obciązacie sobie tylko bebechy. Jak komuś zależy na witaminach to prosze jesc duzo owocow, warzyw, fasol i wyciskac soki. Regularność to klucz do sukcesu.
A mozesz dac jakies badania czy cos na potwierdzenie swojej tezy?
Juz kurwa nie moge z tej jebanej polackiej ignorancji: "nie lykaj tabletek synek, lepiej se kartofli zjydz". :kotz:

Ciemny mocz jest oznaka ze nerki maja malo wody zeby wszystko ladnie przeflitrowac - im wiecej wody, tym jasniejszy kolor moczu. Nalezy pic tyle wody az mocz stanie sie niemalze przezroczysty. A, i jeszcze witamina B2 (ryboflawina) nadaje jaskrawozolty kolor moczowi, oznaka ze nadmiar jest wyplukiwany.
  • 3523 / 53 / 0
Jakie warzywka i owoce?Po warzywach i owocach mam sraczki i wątpię aby cokolwiek się w tedy wchłaniało.Tabletki rulez!
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 11 / / 0
WildMonkey: Polecam wszystkim, a w szczególności Tobie książkę pt. "Czy można żyć 150 lat?" Michala Tombaka. Raczej jest zupełnie inaczej niż piszesz hmmmm...
  • 849 / 289 / 0
Jedyne witaminy, które warto suplementować to B12 i D albo D3. Nie rozdziela się witaminy B12 na naturalną i syntetyczną bo ją produkują tylko mikroorgaizmy.
  • 3523 / 53 / 0
No i witaminy A,E,D i K należy spożywać razem z tłuszczami.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 398 / 28 / 0
Problem wchlanialnosci leży gdzie indziej bardziej na tle duchowo energetycznym....zreszta, aby witaminy sie przyjely potrzebuja wielu innych mineralow i plazmy ktora zawieraja zywe owoce/warzywa.
  • 3363 / 355 / 0
O kurwa %-D
na tle duchowo energetycznym
Przestalem czytac. xD

Witamine B12 bardzo warto suplementowac, ale trzeba sie upewnic ze jest tam metylkobalamina a nie cyjanokobalamina ktora nic a nic sie nie przyswoi. Do tego codzienna suplementacja witamina D3 nie zaszkodzi, nadmiar nie jest toskyczny. Ja biore 5000IU, czy to w zime czy w lato. Witamina K tez jest przydatna przy suplementacji z D3, ale nigdy nie probowalem. Kompleks witamin B to tez ciekawa sprawa. B6 do uzytku przy suplementacji mineralami aby zwiekszyc biodostepnosc. Witamina C jako dodatkowy przeciwutleniacz i taka jakby ciekawostka kiedy organizm musi zapierdalac na wysokich obrotach, czesto witamina C dodaje jakby sil w tle. Witamina E (tokoferole) tak samo sa silnymi antyoksydantami, one znajduja sie zazwyczaj w tranie z ryb.

Ogolnie warto poczytac o witaminach, biodostepnosci i bioprzyswajalnosci, bo to ciekawy watek i nie jest tak, ze tabletki be a jedzta i tak chujowe warzywka. Bo serio, ktorego cpuna tutaj stac zeby kupowal sobie Super Organiczna Bio Bezglutenowa Bezmurzynowa Marchewke za 50zl/kg w Piotrze i Pawle? %-D
  • 3523 / 53 / 0
Muszę stanąć w obronie witamin pochodzących z tabletek. Kiedy przeginam z ćpaniem i słabo się odżywiam to zaczynają mi krwawić dziąsła, ale kiedy wezmę witaminy to po paru dniach to przechodzi tak więc w jakimś stopniu się wchłaniają.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

• 69 / 1 / 0
czy są jakieś niebezpieczeństwa związane z paleniem tetraizopalmitynianu askorbylu (olejowa witamina C), dolałem 2g do swojego olejku haszyszowego żeby zneutralizować alfatoksyny po zapleśnieniu, ten olej nadaje się do przerabiania na wosk i do palenia? Czy można go tylko jeść?
ODPOWIEDZ
Newsy
Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.