Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 179 / 1 / 0
dzis weszła ustawa w dzienniku ustaw - gdy pisałem tego posta jeszcze to nie było ogólnie wiadome...
Uwaga! Użytkownik masterwgnojeniu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: bolexus »
Nom szanowny pan prezydent podpisał to jednak... A już myślałem (w sumie nie wiem czemu, bo było wiadomo że to sie tak skończy...) że chociaż najważniejsza osoba w państwie,Doktor habilitowany nauk prawnych(!!!) zauważy że zakazywane są roślinki które z "ćpaniem" nie mają nic wspólnego... Ale z 2 strony to myśląc przyszłościowo może to pomóc za pare lat... Jeśli tylko dopalacze będą naprawde przez pewien czas ciągle sprowadzać nowe substancje(niestety zakazanych roślinek nic nie zastąpi...), i barany nie nadążą z zakazywaniem, może dojdzie za pare lat do legalizacji najważniejszej rośliny... Ale szkoda roślinek, mimo iż nie spróbowałem prawie żadnej... Już widze "Wyrok 2 lat pozbawienia wolności za posiadanie i nielegalną hodowle na podwórku w oczku wodnym lili wodnej w kolorze niebieskim" ;]
Uwaga! Użytkownik bolexus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 60 / 2 / 0
ma ktos najnowszego pdfa z lista zakzanych roslin/substancji?
  • 2814 / 14 / 0
Obwieszczenie Marszałka Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 10 stycznia 2012 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii (Dz.U. 2012 nr 0 poz. 124) (PDF)
Czytaj także: Ustawa o przeciwdziałaniu narkomanii i ustawy pokrewne
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Hej, mógłby mi ktoś napisac gdzie mogę sprawdzić czy mefedron jest legalny w tajlandii?
  • 124 / 7 / 0
Niecałe 5 sekund szukania – tak ciężko było ci wklepać w duckduckgo?
http://answers.yahoo.com/question/index ... 112AAzAjBz
  • 261 / 2 / 0
No no

Trzeba być idiotą żeby sugerować się odpowiedziami anonimowych internatów na pytanie sprzed dwóch lat.
  • 124 / 7 / 0
No, no – już widzę, jak w Tajlandii, kraju, który śmiercią karze za posiadanie czegokolwiek, zalegalizowano mefedron. Trzeba być idiotą, żeby w to wierzyć.
  • 330 / 1 / 0
Pojawilo sie cso moze jakie srodki maja byc dodane do listy? Nie chodzi mi nawet o prjekt ustawy jeszcze z 2012, ale o ta akcje ze szczecina jakos teraz i rzekomo 20 nowych srodkow na liscie...
  • 56 / / 0
Fakt, mieli coś robić z dostępnością leków bez recepty, też o tym słyszałam. Chcą niwelować "kinderćpuństwo" lol, żart jak dla mnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.