Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 127 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: blood.luna »
chybaś nie myślał, że mateczka ziemia jest bezmyślna? ;]
"świat to lśniący ogród rozkoszy, którego owoce zrywać należy od razu" /// portal i forum nt. wampiryzmu:
recenzje, literatura, filmy, komiksy, wariaci, mordercy - takie tam...
+ dyskusje http://blood-luna.org ///
  • 1069 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: anonimus »
Ja po dexie miałem takie oobe, że co 5 minut budzilem się w innym miejscu mieszkania, a raz nawet zdarzyło mi się obudzić na rozbitej szklance z rozjebaną nogą ... %-D %-D %-D
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 31 / / 0
Nieprzeczytany post autor: neosb »
trochę o OOBE właśnie po "farmakoterapi" jest w książce Coleho - Weronika postanawia umrzeć. Zedka (leczy się w szpitalu do odchyleńców) dostaje zastrzyk obniżający poziom glukozy co powoduje u niej kontrolowaną, krótkotrwałą śpiączkę, (tak ma być bo tak tam "leczą") w trakcie której doznaje właśnie OOBE. Zabiegi się powtarzają, a ona doświadcza ciągle OOBE. Ważne w tym jest to, że po takiej formie terapii niektórzy pacjenci doświadczali OOBE, z czego wnioskuje, że OOBE po DXM to taki sam fakt, z taką różnicą, jak obiad podany bez ostrych przypraw. Po prostu i po tym i po tym łatwiej doświadczyć OOBE, ale obydwa go nie gwarantują bo pewnie należy też jakoś to wypracować, żeby zawsze osiągnąć taki "lot"
I don't like the drugs '' but the drugs like me
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Widzę , że ciekawe macie rozkminy . Jako , że potrafię opuszczać ciało to dodam coś o sobie . Po DXM to jest tylko taka namiastka prawdziwego OBE . Taka symulacja . Oczywiście . może pojawić się uczucie opuszczenia ciała , ale raczej ma to związek z zaburzeniami błędnika / NIe twierdzę , że po DXM nie da się wyjść z ciała . Da się , i to bardzo łatwo . Gorzej z póxniejszym dostrojeniem się w " poza " . Zdecydowanie , wolę OBE na trzeźwo .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: eustachy »
Efekty użycia legendarnej 'maści czarownic' podchodzą pod oobe. Podobno.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2008 przez eustachy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Trzeba walczyć z głodem, ale czy chleb robi się z mąki? Chyba nie, no w sumie ja nic o tym, na ten temat, nie wiem. W każdym razie nie wiem jak pan łączy mąkę z chlebami.. z chlebem. Na pewno z głodem trzeba walczyć."
  • 763 / 6 / 0
raczej na pewno.
niedawno oglądałem dokument "Halucynogenna Szyszynka". opisywał w nim pewien naukowiec swoje badania nad szyszynką oraz nad tym jak produkowane przez nią dmt wywoływało oobe. oobe nie jest co prawda nazwane wprost ale do tego się to sprowadza. http://de.youtube.com/watch?v=jDc_Ym0Im ... re=related
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 1238 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
Było już. Wiele razy. I dawno temu. ;-)
לאכול חומצה!
  • 586 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: idn »
do Kazika z innego wątku (o "oobe" na dxm vs oobe czyste):

przede wszystkim pozbywamy się całkowicie ciała. to nie jest tak, że czujemy jak to ciało sobie dryfuje (dxm porusza się w obrębie realistycznego fov'u i nawet pod 4 plateau pozostaje pewna cielesność, choć ekstremalnie znieczulona), stajemy się raczej czymś w typie nieskończenie małej sfery. możemy sobie dla ułatwienia owo ciało wyobrazić, ale jest to dosyć trudne, bo musimy je sami zbudować bez pomocy podświadomości jak w zwykłych snach/ld. bez ciała jest o tyle trudno, że nie mamy ani oczu, ani głowy, więc nasze postrzeganie ma dowolny kąt widzenia, który, nota bene, również możemy modelować, ale na samym początku dla osoby nieprzygotowanej jest to po prostu czysty chaos. trochę jak granie w Descenta na 10 otaczających Cię monitorach jednocześnie, zakładając, że mamy również oczy z tyłu głowy. ;)

po drugie - niemal brak oporu podświadomości. w ld i dxm'owym oobe wyobrażenia mają pewien limit, można na nie wpływać tylko do pewnego stopnia, bo wciąż bardziej prowadzi Cię podświadomość niż Ty sam. tutaj zanurzasz się w mazi czystej myśli. coś jakby zestawić ze sobą zacinającą się, brudną i ustawioną na najniższą czułość mysz kulkową z laserowym potworem dla graczy, przy którym najmniejszy ruch przesuwa kursor na drugi brzeg ekranu. trzeba się do tego zaklimatyzować.

naturalnie, wiele zależy od osoby. jeśli zaprogramujesz się na bycie ciałem astralnym złożonym identycznie jak fizyczne - tak będzie. na początku mojej przygody z oobe dużą uwagę poświęcałem czakrom, bo Jaśnie Oświeceni™ kazali, więc wychodziłem sobie z tego ciała ręcami i nogami, ale po jakimś czasie zarzuciłem to i odkryłem, że czakry to też kolejni posłańcy podświadomości. szczerze powiedziawszy, imo od cielesności są ld. oobe to dla mnie przede wszystkim możliwość rozpłynięcia się i przekraczania barier wyobraźni. w ld masz safety switch - jak zaczniesz przeginać, to podświadomość wpadnie i zabierze zabawki. tutaj nie ma czegoś takiego.

dalej - jakość obrazu jest fenomenalna. jak to się popularnie mówi - bardziej realna niż rzeczywistość. takiej ostrości obrazu okiem nie osiągniesz, choćbyś zauważał jako pierwszy z całego przystanka jaki autobus jedzie. rozmyte i ciemne deksterowe placki zwyczajnie nie mają nawet prawa głosu.

dźwięk. to samo co powyżej. trochę to przypomina lsd momentami.

a to tylko dwa zmysły. nie wspominam już o całej gamie emocji, jakich można doświadczyć. na dxmie jesteś po prostu otępiały.

itd. itp.

ogólnie coś niesamowitego, szkoda tylko, że wymaga całkiem sporego wkładu własnego i systematyczności. dodam jeszcze, że wydaje mi się, że ld i oobe to jedno i to samo, tylko na różnych częstotliwościach i stąd wynika różny poziom opiekuńczości podświadomości.
szatan
  • 333 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: bastion11 »
jeśli z panienki to zalej ją ciepłym żurem zanim wyciągniesz pyte
jesli natomiast chcesz wyjsc z własno tylko IBOGAINA - 3 dni latasz po pokoju a puzniej rzucasz wszystkie dragi
http://en.wikipedia.org/wiki/Ibogaine
Uwaga! Użytkownik bastion11 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
idn pisze:
do Kazika z innego wątku (o "oobe" na dxm vs oobe czyste)]
Dzięki, bardzo pouczające. Rozumiem, że potrafisz bez wspomagaczy się wprowadzić?

Jest gdzieś jakiś dobry tutorial, za którym można samemu ćwiczyć? Tzn. nie wątpię, że można wygóglać dziesiątki, ale czy jakiś byś polecił z perspektywy konesera?
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.