Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 273 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
to bardzo fajny temat. Z cyklu "warto wiedzieć":
Do USA rokrocznie sprowadza się kilkadziesiąt tysięcy ton liści koki (dekokainizowanej). Główny importer to... Coca-Cola. Ale mate de coca w USA nie jest zakazana. Natomiast jest w Europie (liście koki są także w naszej ustawie i brak kokainy nie ma tu nic do rzeczy). Inna sprawa, że można to sprowadzić i przy małych partiach się to powinno udać (narkotesty nie wykryją kokainy, której nie ma, albo jest w śladowych ilościach). Jakiś czas temu było spotkanie minstrów Peru i jakiś bodaj Austrii lub innych nlawet kilku unijnych w sprawie zezwolenia sprzedaży "coca tea" w europie. Wszyscy wyrazili zainteresowanie, ale do konkretów nie doszto. Chyba zbyt medialny temat, a herbata słabo znana, by było powszechne poparcie.

@post inspired by Guayusa ;)
  • 148 / 12 / 0
[ external image ]

Ja mam taką.
  • 1 / / 0
co sadzicie o tym http://compra-segura.com/product_info.p ... 1b5820e4a1 dla poruwnania paczka 900gr lisci calych kosztuje 200$
Uwaga! Użytkownik paschalis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2244 / 23 / 0
To dżem, do tego 5 kilo. Śniadanie mistrzów, hehe.
  • 55 / 1 / 0
Tu jest te opakowanie 900 gramów za 200$ http://compra-segura.com/product_info.p ... 1b5820e4a1
Przyleciałaby taka paczka do Polski? Ile trzeba liści, żeby zrobić gram koksu?
"Dlatego ranisz mnie
nie wiedząc o tym, nie
nie wiedząc, nie
jak mocno ja
jak mocno ja kocham Cię"
  • 2244 / 23 / 0
Przylecieć może i by przyleciała, gorzej na granicy. Liście są u nas nielegalne.
Z drugim pytaniem idź do AL.
  • 641 / 16 / 0
Charlie pisze:
Tu jest te opakowanie 900 gramów za 200$ http://compra-segura.com/product_info.p ... 1b5820e4a1
Przyleciałaby taka paczka do Polski? Ile trzeba liści, żeby zrobić gram koksu?
Pewnie z kilka kilo. Nie warto zamawiać, nie dość że słabo działa to jeszcze odwiedziny smutnych panów gwarantowane. Przynajmniej do czasu kiedy wzorem innych krajów, nie zmienią prawa na bardziej zdroworozsądkowe i będzie tak jak za granicą, że herbatkę z koki można sobie wypić (co nie zmienia faktu, że nie kopie lepiej niż zwykła herbata czy kawa).
  • 2244 / 23 / 0
Nie kopie lepiej? Chyba nie piłeś wywaru z liści krasnodrzewu. Inaczej działa, nie porównywałbym tego.
  • 462 / 7 / 0
mam herbate prosto z boliwii, zaparzylem 3 torby jebitnym wrzatkiem iiiiii

fakt, ze lekko "sztywnieje" gardlo podczas picia, ale bardzo lekko. i to tylko na chwile
zobaczymy, czy chociaz postawi mnie na nogi, bo niewiele dzis spalem.

mam jeszcze kilka torebek i mysle, zeby zuc ich zawartosc z odrobina sody, jak juz ktos wyzej wspominal. ew odstawic na troche zeby nasiaklo zebym nie musial mielic tego pare godzin w mordzie? %-D

/edit: nie chce mi sie spac, nic wiecej. a i to nie mam pewnosci co do dzialania tej herbaty :P
  • 462 / 7 / 0
wlasnie moczewmordzie te liscie ;] robi sie konkretnie sztywno, zobaczymy czy bedzie cos wiecej %-D

4 torebki wysypalem do spodka, posypalem lekko soda, zalalem ciepla woda - odstalo jakies pol godziny i teraz miele to od jakichs 10 minut

edit: dziaaaaala ;) minimalna euforia, calkiem fajna i czilautowa, minimalne otrzezwienie - cisnieniomierz pokazuje 140/90

geba jest fajnie znieczulona, szczegolnie tam, gdzie trzymam liscie - aha, i instruowalem sie indianskimi instrukcjami zucia koki ;D
ale stymulantowcom nie polecam, bedziecie zawiedzeni %-D

mi sie podoba, ale nie mam wiecej ;]
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2010 przez kibelzpolka, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.