Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Passiflora działa na Ciebie?
1 Tak.
33
39%
2.W miksach.
8
10%
3.W dużych dawkach i miksach.
4
5%
4.W dużych dawkach.
7
8%
5.Trochę dziala.
9
11%
6.Nie dziala.
4
5%
7 Nie wiem.
19
23%

Liczba głosów: 84

ODPOWIEDZ
  • 29 / / 0
ekstrakt 5 z MO w dawce pół łyżeczki + mj, strasznie siadło fizycznie (szybkie i 'głębokie' bicie serca, zamroczenie, ucisk głowy, ciśnienie na pewno wysokie), nic przyjemnego. Czy to przez iMAO które może podbijać tak mocno mj?
  • 31 / / 0
Passiflora jest dobrym zielem jeśli chodzi o pomaganie w zasypianiu. Ja zawsze pije napar przed spaniem w okresach kiedy jestem narażony na jakiś stres. Zasypiam wtedy jak niemowlę. :-D
Nailer pisze:
Czy to przez iMAO które może podbijać tak mocno MJ?
MAO jest enzymem służącym w procesie deaminacji a THC nie należy do amin więc iMAO nie ma wpływu na marihuanowy stan. :old:
  • 11 / 1 / 0
Co myślicie o wykorzystaniu ekstraktu 5 z MO do wykonania nalewki? Robił ktoś może? Jeśli ma to sens, to jakie proporcje przyjąć i w jakich dawkach przyjmować?
Pozdrawiam.
  • 11 / 1 / 0
Wykonałem ciekawa próbę badawczą. Pita po pół łyżeczki Passiflora extrakt 5% przez kilka dni daje sen, bardzo wyraźny i rzeczywisty, jak to zbieram ze znajomymi grzyby, spożywam je i przeżywam we śnie prawdziwy lot po grzybach. W jednej ze scen widziałem świecące w nocy w lesie muchomory idąc spacerem ;)
Natomiast dziś połączona z 1 piwkiem (nie czuć prawie passiflory) i poparta 3 maszkami holenderskiej Maryji dziewicy jedynej - przyniosła psychodeliczna podróż. Jednak dużo wnosi - łączona. :)
  • 425 / 4 / 0
Łyżeczka jak od herbaty dała nie zbyt przyjemne ale wyraźne efekty. Spożywane kilka godzin po paleniu mj tuż przed snem i w miksie z połową kubka naparu z ok.2-3gr scullcapa. Efekty to ocieżałość na głowie i ciele, uspokojenie umysłu i myśli, trochę takie zombi się z człowieka robi. Dojadłem 3mg melatoniny i położyłem się do łóżka. Nie mogłem zasnąć około 2 godziny. Potem pobudki częste w nocy, żeby się przekręcić. Dziwne jest to, że przy przebudzeniu czujesz się jakby trzeźwy, to znaczy "nie śpiący". Bardzo łatwo można wstać Sny wyraźne i dobrze się zapamiętuje. Dzisiaj następne testy. Pozdro!
  • 34 / 1 / 0
IMHO brak możliwości stosowania rekreacyjnego - ani herbatka w ilościach przesadzistych ani ekstrakty apteczne. Przy zbyt duzych dawkach uderzenia gorąca jak to po MAOI - to już Saint Johns Worrt działa lepiej o ile jest długo brane (przecidepresyjne +/- 10 dni)
  • 1203 / 21 / 0
Próbował ktoś ekstraktu x50 od SS? Jak dawkować doraźnie przeciwlękowo / uspokajająco? Jako, że jest to MAOi to czy należy przestrzegać diety tak jak przy lekach z tej grupy?
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 70 / 9 / 0
To ja z kolei odnoszę wrażenie, że Passiflora jest w pewien sposób... złośliwa.
Ilekroć ją piłam, za każdym razem nocą dopadał mnie ciąg 3 (zawsze 3) paraliży sennych pod rząd, między którymi ciało jest tak ociężałe, że nie sposób nawet zmienić pozycji czy się rozbudzić; choćby się zapadało w łóżko. A do tego sny naprawdę koszmarnie realne, a do tego złośliwie groteskowe i przerażające.
Myślisz, że jak nie robisz nic, to nie robisz nic złego?
  • 272 / 25 / 0
Bardzo ciekawa roślina, działa sadatywnie i przeciwlękowo. Praktyczne całkowicie wyeliminowała krzywe myśli po mj, totalne uczucie spokoju. Dodatkowo w połączeniu z kurkumą i ilex guayusa podkręciła fazę w stronę fajnej psychodelii, muza wchodzi o niebo lepiej, specyficzny zachwyt nad niektórymi rzeczami. Jak dawkujecie ekstrakt 5%? na opakowaniu jest napisane że max 500mg dziennie, trochę mało, napar z 3-4g może w jakiś sposób zaszkodzić? Jak z łączeniem z GBL w mniejszych dawkach (do 1ml)?
ehee
Pij eter, będziesz wielki
  • 9456 / 1854 / 2
Na wiele pytan odpowie zalacznik
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.