Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 64 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Bartosz »
Eter nie jest aż takim problemem , synteza jest prosta a jak masz bimbrownie (czytaj spiritus za free) to jest tanio
Uwaga! Użytkownik Bartosz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: nietamten »
synteza eteru... no bardzo doprawdy bardzo ambitne ale wg mnie niezbyt praktyczne gdy eter mozna kupic conajmniej 2'ma pokretnymi sposobami za rozsadna cene. pozatym dalej nie wiem po co ekstrahowac ta teobromine, nic nie wskazuje zeby miala ona jakies ciekawe wlasnosci oprucz tego ze zabija psy.
dodam jeszcze ze w syntezie eteru powinno sie uzywac stezonego kwasu siarkowego ktorego obrot w polsce tez jest kontrolowany, oczywiscie sa sposoby na zatezenie elektrolitu do akumulatorow ale czy ta cala zabawa mialaby jakies glebszy ses
Ostatnio zmieniony 17 września 2007 przez nietamten, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
w kakao poza teobrominą są też związki spowalniające rozkład anandamidu i 2-AG, czyli naturalnych kannabinoidów :-D więc placebo to nie jest ^_^

jeśli teobromina rozpuszcza się w chloroformie to w DCM też powinna.

a składniki (przynajmniej w przybliżeniu) są tu: ;-)
http://sun.ars-grin.gov:8080/npgspub/xs ... taxon=1010
  • 151 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Toudy »
hej tak się skąłda że wpadło mi w ręce 5g czystej 100% theobrominy. Jaka ilość będzie efektywna w działaniu i jak to najlepiej spożyc?
Uwaga! Użytkownik Toudy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 319 / 7 / 0
Ludzie, którzy próbowali ekstraktu 22% twierdzili, że ~5g daje im najlepsze efekty, prosta arytmetyka wskazuje, że powinieneś spożyć 1g :) Daj znać jak efekty, niektórzy pisali, że w tej substancji drzemie potencjał, a efekty są zbliżone do Kratomu.
  • 151 / / 0
ehh spożyłem ale będąc nieprzygotowany mianowicie...poszło 0,6g ale nie na pusty zolądek tylko zaraz po objedzie. Rozpuscilem w wodzie (smak troche gożki) więc dodałem soku...jest świeżo, miło i przyjemnie, kolory są ciekawe:)..."przyjemnie" dobrze oddaje stan w którym jestem -taki błogostan. Poznym wieczorem wezme 1g, choć taka dawka już mnie zadowala. Myślę że przy dawce 1g może być porównywalne z kratomem. Jeszcze da znać..

Apropo zdobyłem kakao "Droste" prosto z Holandi-rewelka!!! Nasze "wiatraki" się chowają!!! 4,5E za 250g ale warto:)
Uwaga! Użytkownik Toudy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 29 / 0
Dostałem z MO w ramach gratisu ekstrakt teobrominy x 25. Wsypałem do kubka całość czyli 5g, dodałem łyżeczkę zwykłego kakao, cukier i zalałem gorącym mlekiem. Działanie jest bardzo przyjemne- czułem po tym przypływ energii i taką naturalną, lekką euforię. Teobromina wyraźnie poprawia nastrój i rozluźnia. Ciekawa sprawa, aczkolwiek bez fajerwerków.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 151 / / 0
Po paru próbach z teobrominą mogę stwierdzić że na mnie dosyć dziwnie działa-mam na myśli dawkę. Ostatnio pisałem ze 0,6g i bylo całkiem ok, pozniej sprobowałem 1,2 g i bylo baardzo przyjemnie:)a dziś ok 0,5g i mnie wzieło.

Dokładnie tak jak pisze Kuba Poswiatowy:
Teobromina wyraźnie poprawia nastrój i rozluźnia
do tego euforia i brak zamuły itd.
Z mlekiem i cukrem wchodzi całkiem ładnie można też wzbogacic tym kakao.
Jak dla mnie porównywalne z kratomem do tego relatywnie tanie i chilloutowee efekty-polecam :-D
  • 587 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: SimonNoK »
Ja jak odstawiałem metylokatynon, po jakichś 2 miesiącach, byłem naciśnieniowany to zrobiłem sobie kubek: 5 łyżeczek prawdziwego kakao + 4 łyżeczki cukru + 3 łyżeczki kawy + 3 łyżeczki kakao instant, zalałem gorącym mlekiem. Miałem przez jakieś 15 minut taką euforie :heart: normalnie jakby mi wchodziła substancja jakaś...nie wiem do czego porównać, ale było baaardzoo pozytywnie :-D przypłaciłem to godzinnym bólem brzucha. Niestety, wypite pare dni później nie przyniosło już tych efektów :-( nie wiem z czego wynikało wspaniałe działanie tej..."mieszanki", było to takie pojedyńcze zdarzenie, niepowtarzalne.
oj dana dana, nie boje się bana
  • 285 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: .M »
Próbowałam ostatnio 5g ekstraktu x25 z magicznego ogrodu. Zadziałało lekko rozweselająco i przyjemnie, ale tak samo czuję się, jak zjem 3 tabliczki czekolady. Jeśliby ktoś chciał ów ekstrakt specjalnie kupować, to raczej odradzam, moim zdaniem strata pieniędzy.
I dobrze mi tak. Ach, jak mi dobrze!
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.