ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sage »
jak masz pewne zrodlo to ok. zaden producent nie chce, zeby ktos sie przekrecil po tym co produkuje, bo wtedy policja bylaby zmuszona znalezc winnego. przypadki smierci po pigulach raczej wynikaja z nieostrozniosci samych przyjmujacych, np. miksow. po jednej nie ma prawa nic sie stac, cokolwiek by w niej nie bylo (o ile nie masz chorego serca i nie przyjmujesz okreslonych lekow.

samo mdma nie jest niebezpieczne, jest przebadane, lacznie ze skutkami dlugofalowymi, bylo stosowane w lecznictwie, takze w psychoterapii. delegalizacja to osobny temat, ale nie miala na ta decyzje wplywu szkodliwosc mdma. istnieja ruchy, ktore staraja sie by mdma bylo znow stosowane w psychiatrii.

mozesz lyknac jakies witaminy, ale je zawsze warto lykac. przy przyjmowaniu wiekszych ilosci zaleca sie wit.c, przeciwutlemiacz, zeby zminimalizowac szkody w mozgu, ale przy takiej ilosci nie ma sie czego bac.
trzeba uzupelmiac plyny - woda, napoje izotoniczne - co wolisz, ale bez przesady. znany jest przypadek smierci po xtc na skutek... przedawkowamia wody:) jakas dziewcyna pila mnostwo plynow, nie ruszala sie (tzn siedziala przy stoliku) i na skutek obrzeku pnia mozgu (organizm nie mial jak pozbyc sie nadwyzki wody) stracila przytomnosc i przestala oddychac. alkohol nie jest polecany, gdyz prowadzi do odwodnienia. poza tym nie warto psuc sobie tego stanu.

co jeszcze... zeby organizm mogl odbudowac zapasy neuroprzekaznikow, a co za tym idzie zeby uniknac stanow depresyjnych nastepnego dnia, mozna jesc np. czerwone mieso.

nie sluchaj straszenia tomala, chlopak musi jeszcze pare ksiazek przeczytac. lekarze strasza, bo taka ich rola, bardzo czesto nie wynika to z ich rzetelnej wiedzy na okreslony temat, tylko przekonania, ze to oni maja wylacznosc na aplikowanie pacjentom lekow. poza tym musza sie zachowywac poprawnie politycznie. lepiej spytaj sie jakiegos swiatlego psychiatry. ja niestety jestem tylko kognitywista:) ale i tak posiadam wieksza wiedze na temat dzialania substancji psychoaktywnych niz wiekszosc lekarzy. smutne.

no i nie sluchaj tez ludzi, ktorzy sie chelpia iloscia pigul, ktore zjedli (znam takich, ktorzy potrafia wrzucic 40 na jednej imprezie, serio:)) to nie wyscigi, chodzi o to, zebys sie dobrze czula, sama musisz wyczuc jaka dawka Ci odpowiada. jak nie jestes pewna jak zareaguje Twoj organizm, to na poczatku wez minimalna dawke, np. polowe tabletki. jak po 1/2 h wszystko bedzie ok, to mozesz dawke podwoic. a jak nie bedzie ok, to bedzie tylko lekko nie-ok:)

to chyba wszystko. jak masz jeszcze jakies watpliwosci - pytaj
Uwaga! Użytkownik sage nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: cpunek1337 »
dobson pisze:
cpunek1337 pisze:
Nie kupuj pixów o nazwie(czy to nazwa hehe) 'no name' to nie są pixy tylko psychotropy
Ciekawe kurwa, bo ja je jadłem i były lepsze niż np. pentagramy czy niebieskie krzyże.
czlowieku psychotropy wjebiesz i bedziesz tez mial halo czy ja mowie ze chujowe? nie- ale to nie pixy.
  • 494 / 27 / 0
edit
Ostatnio zmieniony 01 września 2006 przez Der neue Rauschstoffbenutzer, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 14 / / 0
jeszcze do tomala.

nie bede wszystkiego co napisales prostowal, troche mnie smieszy Twoje zacietrzewienie, a juz zupelnie nieadekwatne porownania. tylko jeden cytat:

'Tak samo w przypadku ekstazy-wiedza teoretyczne dotyczaća ekstazy, budowy ludzkiego mózgu i układu nerowego, w zupełności wystarczy by wypowiedzieć się autorytatywnie na temat skutków brania pigułek ekstazy.'

nie wystarczy, gdyz nasza wiedza naukowa o mechanizmach dzialania mozgu jest prawie zadna. wlasciwie to poznalismy do tej pory mechanizmy serotoninergiczne, noradrenergiczne i adrenergiczne. pozostaje praktyka. mechanizm dzialania mdma jest dosc dobrze znany, tak samo chociazby fluoksetyny, ale mechanizm dzialania wielu lekow psychotropowych jest znany zaledwie szczatkowo, a jednak sie je stosuje, dlatego ze dzialaja w praktyce.

jak chcesz postraszyc ludzi, to strasz amfetamina i alkoholem. szkoda Twojego czasu na bluzganie na w znikomym stopniu szkodliwe mdma, a juz na pewno powinienes sie powstrzymac przed bluzganiem na ludzi ktorzy tutaj pisza. jest sporo osob, wbrew Twojemu mniemaniu, ktore nie cpaja po to, zeby sie scpac, podchodza do tego swiadomie i chca, zeby inni ludzie tez tak do tej sprawy podchodzili, bo wtedy mozna bedzie zminimalizowac liczbe osob, ktorym cos sie stalo po zazyciu czegos, co i tak zazyja i zadne straszenie tu nie pomoze.
Uwaga! Użytkownik sage nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
jedna partia czerwonych serduszek moze byc calkowicie rozna od partii poprzedniej lub nastepnej. to ze to jest czerwone serduszko to niz nie znaczy, poza tym, ze to czerwone serduszko:) jedyna rada - minimalna dawka, a jak po 1/2 h wszystko ok, to dorzucasz - jak jeszcze nie wiesz ile, to mozesz ta dawke podwoic.
Ostatnio zmieniony 01 września 2006 przez sage, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
[quote="clomipramine"]
Od siebie powiem Ci jakich kółek unikać]

No offence stary, ale czemu ma unikać brązowych dropsów? Najlepsze dropsy jakie w życiu jadłem to były brązowe trójkąty. Może twierdzisz, że brązowe są na heroinie (LOL)? I czemu unikać małych białych...?

To troche takie głupie gadanie, bo po kolorze nie dowiesz się jaka jest zawartość dropsa. Nie gadaj takich głupot, że biały to napewno z fetą...
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 217 / 1 / 0
.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2007 przez ChestYakaMarkos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 381 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fasolkaaa »
Do sage:
Nie biorę żadnych leków na serce i myślę, że jest zdrowe. Jest jakiś sposób żeby rozpoznac, że z moją pukawką jest coś nie tak? A jakby było (chociaż nie wiem o tym) co mogę odwalić?
Nie no nie mam zamiaru jeść tego garściami absolutnie! Myślę że 1-1,5 wystarczy. Z resztą dokładnie tak jak piszecie wszytsko bedzie zależało od tego jakie bedą moje odczucia. Boje się tylko żeby się nie wkręcić czy coś (a da się w ogóle??).

W sumie tacy ludzie jak Tomala tez są potrzebni, jeśli nikt nie miał nigdy styczności z takimi substancjami to chyba lepiej żeby go ktoś tak poważnie nastraszył, może wtedy odejdzie mu ochota.

A tak swoją drogą to jak znaleźć zaufanego dila? Bo z tego co słyszę to nie można zaufać dilowi spotkanemu w klubie... A jak można takiego rozpoznać pośród 1000 ludzi? Da się w ogóle? Ja znam jednego. W sumie nigdy od znajomych nie slyszałam, żeby komuś sprzedał jakąś lipę, ale zawsze jest ta niepewność z tego co tu czytam..

:-)
"MDMA intrigued me because everyone I asked, who had used it, answered the question, 'What's it like?' in the same way: 'I don't know.' 'What happened?' 'Nothing.' And now I understand those answers. I too think nothing happened. But something seemed changed."

Alexander Shulgin, PiHKAL
  • 177 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: clomipramine »
codeine pisze:
no offence stary, ale czemu ma unikać brązowych dropsów? Najlepsze dropsy jakie w życiu jadłem to były brązowe trójkąty. Może twierdzisz, że brązowe są na heroinie (LOL)? I czemu unikać małych białych...?

To troche takie głupie gadanie, bo po kolorze nie dowiesz się jaka jest zawartość dropsa. Nie gadaj takich głupot, że biały to napewno z fetą...
Akurat dla mnie brązowe trójkąty to było jedno wielkie gówno, a także brązowe "peace" i jeszcze jakiś rodzaj, nie pamiętam jaki. Co do dropsów na heroinie, to hętnie bym zdegustował, ale w naszych polskich realiach nie ma na nie co liczyć. A małych białych unikać, bo za każdym razem jak je jadłem (były to takie malutkie, białe mistsu nie mogłem spać 24h a efektów pigółowych byś u nich szukał jak igły w stogu siana. Może nie wszystkie białe, bo kiedyś małe czerowone "love"ki też były nafetowane jak huj. Ja nie gadam głupot, tylko opisuje co poznałem własnym organizmem. Ale wy wiecie lepiej ode mnie co jest "cacy", a co "be". Nie masz ochoty się zgadzać? Nie zgadzaj, ale nie wmawiaj mi, że nie mam racji.
  • 381 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fasolkaaa »
Ale jak się zakręcić koło takiego kolesia?? Pytać ludzi "ej nie wiesz czy ktoś tutaj sprzedaje piguły??" - to chyba trochę niepoważne... Brałam do tej pory tylko raz bo się scykałam, a na imprezę zawsze decyduję się godzinę przed i nie zawsze mam czas szukania czegoś na mieście (chociaż zawsze bedę starała się od znajomego) i co wtedy? Może ja głupie pytania zadaje, ale chyba jesteście bardziej doświadczeni...

:-)
"MDMA intrigued me because everyone I asked, who had used it, answered the question, 'What's it like?' in the same way: 'I don't know.' 'What happened?' 'Nothing.' And now I understand those answers. I too think nothing happened. But something seemed changed."

Alexander Shulgin, PiHKAL
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Mon, 02 Feb 2026 01:59:02 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1769997493'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu

Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.

„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną

To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.

CBZC rozbija packzomatową dystrybucję

Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.