Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Bardziej bym powiedział okładka.
Piłem tą wódke, nazywa sie Squash czy jakoś tak. W zasadzie nei pamiętam czy to wódka wódka, czy wódka likier.
Efekt ten sam co po normalnej, czystej
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Squash - to jest likier. Na Słowacji można go nabyć.
Być może i wódka jest o tej nazwie. Jednakowoż to co ja piłem miało koło 20%.
I'm broken.
  • 37 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Draka »
Jako że żniwa miałem wczoraj, a że obrodziło w tym roku :-D więc postanowiłem poeksperymentować trochę, wiec odgrzewam temat.

-posiadam spirytus 96%
-miłą dla oka ilość trawki narkotycznej

I właśnie tu jest problem, bo wiem co chce osiągnąć jakkolwiek nie za bardzo widzę dobranie odpowiednich proporcji podanych powyżej substratów. Ideałem byłaby tynktura, której 3 kropelki wprowadzałby w stan jak po dobrych dwóch buchach porządnego skuna albo krócej, żeby była w kurwę mocna.

Mam tu zadanie dla dobrego chemika...jaka jest rozpuszczalność THC w spirytusie tzn ile potrzeba stuffu żeby nasycić spryt?

...a jeśli nie da się tego obliczyć (pewnie się nie da), to mam pytanie czy ktoś kiedyś próbował zrobić taką nielichą nalewkę, jak to zrobił, no i jak działało???

dodam jeszcze tylko, że zioło mam konkretne %-D

ps i proszę nie pisać mi że lepiej budyń, makumbę, jogurt, ciasto, zupę, kotlety i inne przysmaki mi chodzi tylko i wyłącznie o tynkturę i .
  • 749 / 5 / 0
Ja Ci napiszę, że dobrze chcesz. :-D

Ale, aż taką gęstą chcesz tą nalewkę???

Toż to będzie chyba olej.

Dobra, tyle z mojej strony. Chemikiem nie jestem.
I'm broken.
  • 37 / / 0
Pewnie będzie dość gęsta bo przecież nie tylko THC tam się rozpuści, ale pewnie cała 'żywica', co myślicie o 20g na 0.5 spirytu?
  • 462 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
Nic Ci nie da rozpuszczalność thc w alkoholach gdyż nie znasz ilości tej substancji zawartej w materiale roślinym, który posiadasz. Piłem nalewkę robioną na brandy. Około 30-40g mj (dobrej jakości indoor) na 0,7 brandy, macerowało się to jakiś miesiąc. Topy zmieniły kolor z zielonego na brązowy. Kieliszek takiego trunku dawał już bardzo dobre efekty. Efektywność może nie jest za wysoka (wychodzi jakieś 1-1,5g na kieliszek, które spalone na raz by mnie powaliło porządnie) ale jaka przyjemność wypić kieliszeczek dobrego alkoholu, i czuć stopniowe wchodzenie mj :D
  • 37 / / 0
Dzięki humite to już coś, co do obliczenia tego to taki żart był

po prostu muszę zebrać parę 'empirycznych' :-D danych od Was
i wyciągnę jakąś średnią

brandy ma 40% - 37% czyli ok 2.5 mniej niż spiryt %96
kieliszek ok 1.5g hmm faktycznie mało efektywnie

może być tak że THC z tych 30-40g nie rozpuściło się całe tzn powstał roztwór nasycony zanim się wszystko rozpuściło, po drugie THC przechodzi przez wątrobę najpierw, ta droga podania z założenia jest mniej efektywna

czyli jakbym chciał zrobić coś co czesze po paru kropelkach powiedzmy 2ml to musiałbym zużyć ok 25g na kieliszek co już chyba technicznie jest nie do pokonania no i nie dysponuje aż taką ilością ziółka :wall:
Ostatnio zmieniony 01 listopada 2008 przez Draka, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 749 / 5 / 0
Draka pisze:
...
może być tak że THC z tych 30-40g nie rozpuściło się całe tzn powstał roztwór nasycony zanim się wszystko rozpuściło, ...
Nie sądzę.
Draka pisze:
czyli jakbym chciał zrobić coś co czesze po paru kropelkach powiedzmy 2ml to ...
To moim zdaniem jakaś abstrakcja.
I'm broken.
  • 37 / / 0
korkorio pisze:
Draka pisze:
...
może być tak że THC z tych 30-40g nie rozpuściło się całe tzn powstał roztwór nasycony zanim się wszystko rozpuściło, ...
Nie sądzę.
Draka pisze:
czyli jakbym chciał zrobić coś co czesze po paru kropelkach powiedzmy 2ml to ...
To moim zdaniem jakaś abstrakcja.
zapomniałeś dodać oczywista oczywistość

jakieś fakty może?!
  • 462 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
Draka pisze:
Dzięki humite to już coś, co do obliczenia tego to taki żart był

brandy ma 40% - 37% czyli ok 2.5 mniej niż spirytus %96
kieliszek ok 1.5g hmm faktycznie mało efektywnie

może być tak że THC z tych 30-40g nie rozpuściło się całe tzn powstał roztwór nasycony zanim się wszystko rozpuściło, po drugie THC przechodzi przez wątrobę najpierw, ta droga podania z założenia jest mniej efektywna

czyli jakbym chciał zrobić coś co czesze po paru kropelkach powiedzmy 2ml to musiałbym zużyć ok 25g na kieliszek co już chyba technicznie jest nie do pokonania no i nie dysponuje aż taką ilością ziółka :wall:
Na pewno zmiana na spirytus da lepsze efekty, kwestia kto czego oczekuje, ja chciałem mieć dobry alkohol o działaniu mj.

Nie sądzę że przyczyną jest nasycenie roztworu, po prostu dawka oralna thc jest dużo wyższa niż palonego. Tego raczej nie przeskoczysz.

Ty chyba dążysz do jakieś mega ekstrakcji, alkoholem tego nie wykonasz raczej, a na pewno nie w taki sposób. Z domowych sposobów to ekstrakcja gazem jest chyba najbardziej efektywna. Tak otrzymany olej można spróbować rozpuścić w etanolu (nie wiem czy to wykonalne bo to bardziej super lepki smar niż olej) i podawać, tylko nadal pewnie trzeba będzie użyć 2-3 razy więcej materiału niż w przypadku palenia.
ODPOWIEDZ
Newsy
Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.