Na reddicie pisza , ze NIE NALEZY wykrecac
I na koniec - jaka higiena jest adekwatna ? Trzeba rekawiczki i sterylne nozyczki czy wystarczy umyc rece i nasze narzedzie ?
@CATCHaFALL
Poza tym potraktowanie rąk/rękawiczek żelem antybakteryjnym, czy dezynfekcja bądź wypalanie ostrza którym chcesz ścinać nie należy to jakichś super absorbujących zajęć. Zajmuje góra parędziesiąt sekund, za to sumienie spokojne.
Jestem zdania, że przy tej profesji, niezależnie jaką czynność wykonujemy, to warto sobie wyrobić dobre nawyki i jednak zawsze pamiętać, że odpowiednia higiena jest kluczem i naprawdę nie wymaga wysiłku. Traktowanie higieny poważnie widać jak na dłoni podczas szczepienia, jak to zrobisz na odpierdol to prawie na pewno coś się wda do środka i cała praca na marne, więc dlaczego by się tego nie trzymać do końca?
Odnośnie zbioru, to według mnie można i tak i tak. Ze "zrywaniem" nie chodzi o to, aby je powyrywać jak leci bezuczuciowo, ale robić to delikatnie tak, aby jak najmniej szkód wyrządzić. Mogą się utlenić, a wcale nie muszą co podnosi ryzyko tego, że zgniją i do reszty zniszczą grzybnię, a wykręcanie - jeśli już - to tylko ją naruszy, także wolna wola według mnie.
Grzybnia nawet jeśli się z jakiegoś powodu wytnie kawałek, nadal będzie nawiązywać nowe połączenia i się rozrastać, także też już tak przesadnie nie ma co panikować z tym wykręcaniem. Na Reddicie ilu ludzi, tyle wersji. Ja nie ścinam i wszystko gra.
No pewnie, że tak!
Przecież gdybyś je zebrał "o czasie", to i tak byłyby w środku i byś je zjadł, na logikę
Po prostu nieestetycznie wygląda poplamione na czarno, ale wszystko z nimi w porządku.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Kokaina w gumie do żucia
Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.