...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 102 / 5 / 0
Ja 5gi będę w Nowolipsku z Monarze. Jakby ktoś się chciał przytłoczyć to dawać XD zajebisty ośrodek podobno
  • 1121 / 153 / 0
06 stycznia 2021fixoon pisze:
Był ktoś w tym Toruniu? Jak to wszystko wygląda tam ?
Mówisz o tym ośrodku na ul. Tramwajowej?
"Nieśmiertelny jak Ciro Di Marzio"

Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
  • 184 / 23 / 0
Szosa Bydgoska 1
Uwaga! Użytkownik fixoon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1931 / 191 / 0
Ponoć lajcik. Telefon od razu, terapie grupowe, jakieś zajęcia i praca. Ogólnie chyba najlżejszy ośrodek w Polsce. 3 miesiące tylko.
Take DXM and Be Happy
  • 358 / 73 / 0
Stara kompociara polecała mi ten ośrodek z łzami w oczach, chcąc żebym tam poszła.
Nic mnie nie wzmocniło tak jak bycie biednym i na zwale.
  • 1305 / 162 / 0
Mój kumpel tam nauczył się robić metkata i walił kompot polewany z butelki po wodzie utlenionej %-D
Uwaga! Użytkownik Anabolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 917 / 235 / 0
Bo to ośrodek dla ludzi na pierwszy raz, uczą tam podstaw i otwierają cię. Mój kolega który wyleciał w ostatni dzień za układ , mówił że uczą tam jak cieszyć się ćpaniem :) To takie senatorium dla grzejniczków, fakt że jest tam miła atmosfera i klimat który tworzą terapeuci, ja skończyłem go lata temu ale i tak często wracam myślami do oktu.
  • 712 / 83 / 2
16 grudnia 2020Kellerpioid pisze:
25 listopada 2020kofel pisze:
Ogólnie w krótkoterminówce w Toruniu jest spoko. Mało pracy, godzina lub dwie, dużo terapii, wyjścia na miasto w czasie wolnym, którego też bywa sporo.
Minus to wiecznie zmieniająca się kadra, po 3 dniach trzeba wybierać swojego terapeutę a masz przekrój od kogoś kto dopiero co skończył studia skończywszy na doświadczonych terapeutach.
Nie dla kogoś kto nie ma naprawdę silnej chęci zmiany, bo terapia to chwila moment - 3 miesiące. I raczej nie poważniej uzależnieni - opio benzo czy w ogóle dla opiatowców może być za krótko, bo dla mnie było za krótko.
A w ogóle wiesz jak teraz przez covid się pozmieniały zasady w OKTU? Ponoć w ogóle nie ma wyjść, co bylo filarem tak naprawde konfrontowania się z zagrożeniami od samego początku terapii. Teraz to musi być naprawdę ponure miejsce. No i praktycznie wiekszość "naszej" kadry juz nie ma. Ciekawe czy nasz prowadząca jest dalej. Podsumowując, cięzki czas dla ludzi w czasie pandemii do ośrodka. Zresztą dla kogo nie cięzki....
Domyślam się, że tak to musi wyglądać, ale co Pan zrobisz. Nic Pan nie zrobisz. Minie Covid - wróci stare OKTU. Pisałem raczej o tym jak jest na codzień, w normalnej sytuacji. Ida raczej napewno jest, ona już wtedy była tam 15-20 lat
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 712 / 83 / 2
Wróciłem z ND. Ośrodek spoko, ale przeszkadzało mi to, że jest tam z byt rzadko terapia i trafi np totalnie nietrzeźwy typ, który potrafi gadać tylko o acetylowaniu majki lub o tym jak jest bosko jak majka wchodzi w żyłu. A tam społeczność jest raz w tygodniu i typ zdąży naodpierdalać i narobić niezłych głodów zanim przyjdzie rozliczenie. Dlatego wolałbym ośrodek gdzie jest codziennie terapia i mało roboty. Robota to chuj, bo ja się dostosuję. Zależy mi na tym by codziennie była społeczność i dużo terapii, bo na tym mi najbardziej zależy.
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 375 / 102 / 0
Jak to możliwe, że społeczność jest raz w tygodniu?! To jakaś paranoja. A poza tym nie ma żadnej terapii?
Uwaga! Użytkownik drmjp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.