Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12807 / 2490 / 0
To jest właśnie efekt braku jakiejkolwiek konkurencji. Niech wejdzie na rynek choćby 1 producent, a jakość trawy od SC powróci z pewnością, albo przepadną w odmętach z tymi swoimi odpadkami.
Podejrzewam jednak, że SC posmarowało komuś grubo, by choć przez jakiś czas mieć monopol.
  • 995 / 104 / 0
To uczucie kiedy otwierasz piatke palenia za 500 zl (z wizyta) i wysypujesz jakies resztki z lodygami. Do czasu zakonczenia sie monopolu tego badziewia z kanady w ogole nie mysle o medycznej.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2217 / 1
Widziałem na własne oczy temat z drugiej (złej partii). Stosowany przez pacjentów onkologicznych w vaporyzatorach gazowych. Nie wydaje mi się, żeby jego działanie rażąco odbiegało od pierwszego sortu. Oczywiście dla obeznanych osób jam wygląd jest dyskwalifikujący, ale pacjentom nie robi to żadnej różnicy. Ból niweluje tak samo jak pierwszy. Będę miał we wtorek szansę spróbować osobiście obu produktów. Wtedy zdam relację.
  • 211 / 12 / 0
Każdy lekarz może wypisać medyczna poza weterynarzem. Ale czy prawie każdy lekarz ma uprawnienia aby wypisywać recepty RPW, ma je te recepty w swoim gabinecie ?
Uwaga! Użytkownik kavakawa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2217 / 1
Wg danych z NFZ w 2018 roku tylko niecałe 10% lekarzy wystąpiło o numer recepty RPW, czyli tylko taki odsetek ma prawo wystawiać recepty na tego typu leki.
  • 12807 / 2490 / 0
Ta "zła" partia nie była podobno niedziałająca, tylko słabszej jakości. Pacjenci zupełnie nie obeznani z tematem zapewne wzięli 1 chmurę więcej i większej różnicy nie odczuli.
  • 4603 / 2217 / 1
Dokładnie tak było. Dawka jednorazowa dla pacjenta onkologicznego to 2-3 chmury z vaporyzatora gazowego. (zużywa się 1/20 grama).
  • 211 / 12 / 0
Widziałem na stronie Konopnego lekarza, że obniżyli Vat z 23 % na 8 % rzeczywiście tak jest ? Ile teraz gram kosztuje medycznej ? Nie jestem dobry z matematyki
Uwaga! Użytkownik kavakawa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 8 / 0
Jak miałem gorączkę i zajarałem skunika to objawy jak ręką odjął. Kiedyś miałem Amnesię i niby bolał mnie po niej łeb, a tak naprawdę to od tego, że wypalałem w ciągu 2h z 10-15 fajek :DD
UltraViolence pisze:
Do każdej dolegliwości trzeba konkretnej odmiany. Jak pewnie wiesz odmian jest przysłowiowe tysiąc-jeden i każda posiada inne walory lecznicze ze względu na różną zawartość nie tylko THC/CBD, ale i kilkudziesięciu innych kannabinoidów. To, że odmiana X działa dobrze np. na bóle migrenowe, nie znaczy, że odmiana Y działająca na mdłości również w tych bólach przyniesie ulgę.

To trochę tak, jakbyś mając sraczkę brał apap albo witamine C zamiast stoperanu i liczył, że Ci przejdzie.
  • 4603 / 2217 / 1
07 maja 2019kavakawa pisze:
Widziałem na stronie Konopnego lekarza, że obniżyli Vat z 23 % na 8 % rzeczywiście tak jest ? Ile teraz gram kosztuje medycznej ? Nie jestem dobry z matematyki
Ja w marcu płaciłem z 8% VATem .
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.