Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 14 / 4 / 0
Hej, tak na marginesie do osób opisujących w tym wątku nadmierną senność, brak chęci itp.
Warto przetestować poziom niektórych hormonów (badanie krwi)
* Przede wszystkim prolaktynę - w nadmiarze to jest totalny zamulacz i na dodatek konkuruje z dopaminą (sprzężenie zwrotne), więc jeśli jest jej za dużo, to dopamina może mieć trudności z przebiciem się, tzn. dostarczeniem oczekiwanych efektów; benzo i SSRI zwiększają poziom prolaktyny; eksperymenty z MPH/amph też mogą namieszać itd.
* Kortyzol - hormon stresu - wiadomo; razem z prolaktyną może powodować też wypadanie włosów i osłabienie kości/zębów
* Testosteron i DHEA - witalność i zdrowe serce, wspomaga dopaminę; nadmiar kortyzolu i prolaktyny potrafi wyzerować T.

Prolaktynę można zbić lekiem na receptę (Cabergoline) albo naturalnie tzn. niepokalanek pospolity i mleczko pszczele...

https://www.touchendocrinology.com/pitu ... -receptor/

Wrzucam też grafikę, która pokazuje którymi mikroelementami warto wspomóc produkcję dopaminy
https://cdn1.neurohacker.com/uploads/Nu ... 5c6a61.jpg
  • 3237 / 551 / 0
Czy MPH podnosi prolaktynę tak jak ssri? 😳

Wogole ciekawi mnie że jest lek który po jednorazowej dawce robi taki wychwyt zwrotny dopaminy że czuć mocny rush ala feta a nie ma takiego który by od razu po jednej dawce pobudzał serotoninę dając efekt zbliżony MDMA. Chodzi głównie o aptekę
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 2972 / 1607 / 35
metylofenidat podnosi dopamine więc obniża prolaktyne
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 3237 / 551 / 0
Przeczytałem post wyżej i zacząłem się zastanawiać czy to nie o MPH ale ok.
Ciekawi mnie jak wypadanie włosów i ogólnie kondycja fizyczna dostaje po dupie. O receptorach nie wspomnę.
Mam wrażenie że ten lek to jeden wielki eksperyment. Co ciekawe wyczytałem nie zaleca się stosowania co u dorosłych, jedynie dla dzieci w nadziei na wyleczenie ADHD co nie zawsze okazuje się skutecznie.
Podobnie na zasadzie że niby SSRI wylecza depresję.
Niby jak. Trwałe zmiany w mózgu?
Czy czysta psychologia.

• 612 / 43 / 0
MPH niczego nie wyleczy, on tylko redukuje objawy.
Ja bez niego czuję się gorzej, fizycznie jestem pobudzony a umysłowo stoję albo mam na tyle rozbieganą uwagę, że nie potrafię się skupić na jakimś określonym zadaniu, szczególnie jeśli wymaga cierpliwości.
  • 3455 / 556 / 2
Spróbuj Amisan od pierwszej dawki dziala przeciwdepresyjnie. A tak to efectin er wenlafaksyna.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3237 / 551 / 0
Nie no chłop ma ewidentnie ADHD niech zazywa MPH jak mu pomaga.
Ja dziś podjąłem druga próbę wykorzystania leku do nauki.

Wziąłem 20mg doustnie, i tak mnie wypierdolilo z papci że chyba powinienem stosować max 5mg.
Niby człowiek chciał się detoksowac i używać leki z głową a znowu poszedł nokaut. Strasznie ciężko wyłapać dawkę.

Działanie p.o jest w kurwę silniejsze niż donosowo, przy pierwszej próbie potrafiłem 300mg zmarnować przez ciśnienie na dorzutki które nic nie dawały specjalnie. A tutaj faza trwa dobre parę godzin. Za mocna nie nadaje się do nauki, ciekawe jak bym wyglądał gdyby to była godzina 11 a ja się zbierał do roboty w momencie schodzenia działania leku.
Ciekawe jak to widać po człowieku bo galy są normalne, jedynie szczęka lata i mlaska, podejrzewam że gadatliwość i chaotycznie skupiona praca umysłu jest ewidentnie nienaturalna i od razu do wyłapania.

• 3237 / 551 / 0
Btw. działanie substancji jest mega długie po zejściu przy ewentualnej dorzutce czuć może że coś wchodzi ale już nie ma takiego szczytowego rushu.
Z czego to wynika waszym zdaniem.
Tolerancji na substancje? Czy downregulacja receptorów dopaminowych.

• 612 / 43 / 0
30 grudnia 2021Mefistofeles1945 pisze:
Spróbuj Amisan od pierwszej dawki dziala przeciwdepresyjnie. A tak to efectin er wenlafaksyna.
Kiedyś Amisulpryd pomagał - ale tylko z początku, po tygodniu już wyraźnie zamulał jak typowy neuroleptyk.
wenlafaksyna nie pomagała a brałem ją w dawce do 450mg.
  • 494 / 134 / 0
30 grudnia 2021pomasujplecki pisze:
Ciekawe jak to widać po człowieku bo galy są normalne, jedynie szczęka lata i mlaska, podejrzewam że gadatliwość i chaotycznie skupiona praca umysłu jest ewidentnie nienaturalna i od razu do wyłapania.
właśnie niekoniecznie tak jest, będąc na MPH sam stajesz się niejako przeczulony na samego siebie i możesz odbierać swoje zachowanie jako nienaturalne, ale generalnie tego nie widać - chociaż oczywiście to też zależy od dawki i stażu, natomiast biorąc pod uwagę że piszesz o dawkach typu 5-20mg, to luz
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
Zablokowany
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.